eski aracımla stock e46 m3 ün 200 e kadar 3 boy önünde gidiyordum siteden bir çok kardeşim abimde biliyor dipnot.:)
Printable View
Sorularınızı Deneyimlerime Göre Tek Tek Yanıtlıyayım
1.si M52 B28 Motoru Modifiyeye İyi Cevap Verir Ama Bazı Dezavantajları Var;
- çok zeki bi motor ms41 siemens beyin var buda yüksek devir dönülünce vanos mekanik sıkışma arızası veriyor
- emme manifoldu vs m50 325 in kine göre daha küçük
- Vanos Sıkıntısı Var Vs gibi
2.si Ankarada Bahsettiğiniz Araç Benim Eski Aracım e46 m3 Storkerdi 370 hp Değilse Bile 300 Hp Nin Kesinlikle Üstündeydi Ve Beni Ankarada E36 Olsun E46 Olsun Geçen Olmadı ( Denediğim Araçlar Arasında Ki Bir Çoğuyla Denedim Mevzu Patates M3 Mevzusu Olmasın )
Böyle Bir Motor Modifiye Edecekseniz m50 325 vanossuz Tercih Etmenizi Tavsiye Ederim Modifiyeye Çok Yatkın Sadece Krank Piston Güzel Bi Yazılımla Tatminkar Güçler Yakalanabilir , Ki Ben Her Aracımda Beyin Ve Eksantrikde Kullandım
3. M3 Motorunda Gelince Stock Olarak Koyulup Binilirse Güzel Bir Motor Fakat Onunda Bazı Dezavantajları Var (Parçası Çok Pahalı, Yatak Sorunu Var, Parçası Bulunmuyor Bulunsa Bile M3 Deyince Fahiş Fiyatlar Örneğin 286 m3 ün piston takımı 1200 lira gibi) Fakat Bu Motoru Modifiye Etmek İsterseniz Min. 15 Bin TL Yi Gözden Çıkarmanız Gerekir Özetleyecek Olursak M50 325 Vanossuz En İdeal Modifiye Edilebilecek Motor Bu Motorlar Arasında.:icon_tup:
Ağırlık Kesinlikle Aracım En Full Modeliydi Telefona Kadar Faal Ve Üstündeydi 1400 Kilodan Fazlaydı , Aktarma 286 M3 Şanzuman e46 M3 Krank e36 m3 286 piston Power Mod Beyin , Dereceli Eksantrik ,760 Gaz Kelebeği 321 Hava Akış 343 Enjektör, Vs Vs Daha Bi Çok İncik Boncuk
geçen seneki sadece SS egsozlu e46 M3 cabrioma yapılı 286 lıklar bile gelemiyordu, şahsen 2.5-2.8 yükleyip de stock bile olsa M3 kovalamak benim için hala uzak ihtimal...
Sefa cim nos basip gecmemismiydin sen e46 yi ben oyle hatirliyorum :)
Bu arada beyin dedigin powermod zaten dandik ha chip yapmisin ha powermod takmisin ayni sey :) ben izmirde gordum arabani mustafa birseslide bindi kullandi kendi yazsin buraya ben bisey demiyorum :)
bu konunun sonu gelmez ama ben yazarsam ortalık karışır ama TEK KELİME BMW İLE ATMO UGRASMAYA DEGMEZ TURBO CANDIR standart motorla bazılarının hayalindeki güçler garanti en azından
Power Mod ile yapılan arabalar ortada. Hala yürüyorlar. Araç sahipleri ile konuşup sorun yaşayıp yaşamadıklarını da sorabilirsin.Ama sormazsın tabii.:) Senin bildiklerin tüm cihana yeter.
Listeye bakabilirsin.
PROJELER (BMW) | JdmWorks
Bmw ile atmosferik olarak uğraşmak para ve zaman kaybı.
Mustafa ben powermod bozuluyo demedim kardesim dandik dedim kastimda ha standart ecuya chip yapmisin ha powermod takmisin ayni sey dedim bugun benim araba da stock ecuya chip var ve gayette guzel sikintisizim demekki neymis poser mod gereksizmis kime gore neye gore tabi powemod tsi pigyback oldugu icin fuzuli para standalone varken takilmaz neden beni en iyi oldugumu idda ediyomusum gbi gisterip kendini kucuk dusuruyosun gerek yok bunlara yanlis oynuyosun
Orjinal ecu ya yazılım amerikada baya yaygın ve mantıklı ancak Turkıye'de cok yaygın degıl. Obd1 lere yazılıyor ancak obd 2 lere sanırım yazılmıyor. Birde bu yazılım işi o arac ıcın secilmis turbo, akısmetre ve enjektorelere gore oluyor. Degısım yaptıgın zaman tekrar yazılması gerekıyor tabı yazan ugrasırsa.
Powermod dandık demek cok komık cunku dandık ne demek anlamadım. Dandık ucuz demekse, ucuz deıl powermod. Dandık, malzeme kalıtesı kotu demekse , cok kalıtelı devrelerı. Dandık çin malı demekse , çin malı değil, avustralya malı ve ecu lar ıcınde avustralya malları cok tercıh edılır.
Powermod bmw ıcın super bır pıggyback cunku bmw ye standalone uygulamaları plug an play olarak cok sınırlı. Kesıp bıcmeye kalkarsan en az 50 kablo kesmek lazım,sensorlerı degısmek gerekıyor genelde ve bu kesıp bıcmeden sonra gostergeler, klıma, asc, esp gıbı bır cok fonksıyon ya ıptal oluyor yada cok ugras gerektırıyor. E30 da cok teknolojı olmayabılır ancak e46 330 da neler var ınanamassınız =) Bmw nın bır kotu ozellıgıde nerdeyse elektrıklı koltugu beyne baglıcaklarmıs.
Powermodun avantajı ıse sadece 15 kablo ıle baglantı yapılabılır. obd 1 yada 2 ye baglanıyor. Benzın harıtasını standalone gıbı yazabılıyorsun. Yanı oem ecu hıc bırsekılde karısamıyor. Launch kontrol var, kesıcı var, artı eksı 50 derece avans kontrolu var. real tıme ayar yapılıyor. en ufak turbo, enjektor degısımde, 10 dakkada kalıbre edılebılıyor.
Bu kadar avantajlı bır unıteye neden *** atılır anlamam. Sen oem ecu kullan, muhtesem akıllı davranmıssın, ancak elındekı eski tsi beyın bozuk diye neden dandık dersın bılmedıgın, kullanmadıgın, tecrube etmedıgın bırseye.
20 prejemızın hepsınde powermod kullandık memnun kaldık. Bunla hızmet verıyoruz asırı besleme bmw lerımıze. Isteyen kullanır, ısteyen kullanmaz ancak yıgıdı öldurcen ama hakkını yemıceksın. performans - fıyat olarak en mantıklı eculardan bırı powermod. avustralyada turbo hayabusalara takıyorlarmıs draglarda. okadar DANDIK olsa takmaslar sanırım. =)
S&R Pro's turbo Suzuki Hayabusa best quarter mile:
7.69 @ 193mph
Borg Brother's Racing turbo Suzuki Hayabusa best quarter mile:
7.70 @ 192mph
Kankacim dandikten kastimi belirttim dedimki stock ecu ya realtime yazilim yapiliyo bunu otesi varmi yok saydiklarinin hepsi mevcut :) birtek lunch yok gerekte yok ben öğ kaka demiyorum m50 ye pigyy takcama emulator baglar istedigim zaman yazilim yaparim stock ecuya bukadar basit :) benim power mod u bn zaten bozuk almisim takas araciligi ile o konu kapandi gitti niye aciyosunki bilmiodum bile bozuk oldugunu herneyse abi sizin isinizi boklayan yok yaptigin islere saygi duyuyorum kbakma ama bn sana saygi duyuyosam braZda sizde bana saygi duyun mert bizde bas cavusun essegi degiliz yaptigimiz isler bizimde ortada o yuzden solediklerimi okuyup hemen savunma moduna gecmeyin artik sıkıldım objektif bir sekilde tartismak imkansiz sizl hemen laf sokuyosunuz bende sokarsam karisir ortalik gerek varmi yok seni severim kardesim kib ok bye
ben m52b20 den atmo olarak verim aldıysam m52b28 den daha rahat alırsın. ama tabi işin içine hardocre girecekse m50 çok daha iyi ve daha dayanıklı olur.
benim aracın specleri
5.30 volan ve exedy stage 2 baskı balata
kutu içi filtre
kısa şanzıman
yazılım
2.2 lerin termik fanı
cometic conta
arp saplamalar
kapaktaki çapaklar alındı
sübap lastikleri değişti
gaz kelebeği temizlenip port poish yapıldı.
standart bir 5.20 ye boy boy :)
daha listemde bunlar yok 25 emme 25 gaz kelebeği, ss x pipe + einsenmann son susturucu + headers. ( gerçi kutularında duruyor yaparmıyım şuanlık bilmiyorum)
ama dediğim gibi m50 motor kat ve kat daha dayanıklı olur