siz kavga ediyosunuz ya , hepsini okudum ben burda aydınlanıyorum :D devam devam :D
Printable View
siz kavga ediyosunuz ya , hepsini okudum ben burda aydınlanıyorum :D devam devam :D
Aydınlanmak için doğru bilgi kaynağı gerekir Arif :))
Oda jdm works de arif dogru bilginin tek adresi
şimdi piggyback nedir abi tekrarlayalım beyinin verdiği sinyali yükselterek veyahut alçaltarak sinyali değiştirerek sürmesidir değilmi ? evet Power Mod benim gözümde çok piskopat bir unit değil amma velakin evet iş görüyor dandik dersen dandikmi bilemem kaç para ? fiyat çokomel ilişkisi
orjinal beyin süpermi ? hayır değil maliyetcok azorjinal herseyi kesmiyorsun siikinti olmuyor Haa pnp Neyin olmadımı aynı bu şekilde bağlanıyor AMMA Ecu takarsan yeni ecu onuda 6 enjektor 6 ateşleme olarak blabla sökmeden orjinal beynini yaparsın sıkıntı olmaz pnp ise toplam 50 kablo bağlarsın Kafan rahat herseyini kontrol edersin launch Als traction setp by step boost control ethanol control bla bla bla dewamı çok olur :)
tsi da basınca geçerken bazı arabalarda vanoslularda felan tekleme yapıyordu hala yapıyormu yoksa düzeltttimi ?
Powermodda 2 benzın secenegı var bir fuel yani oem ecudan gelen enjektor acık kalma zamanını yuzde olarak artırıyor yada azaltıyor . Bırde fueller map var. onda oem beyınden gelen sınyalı hıce sayarak senın ıstedıgın kadar enjektorun acık kalmasını saglıyor. ustunde map oldugu ıcın dırek mapdan ıstedııgn yuk ve devırı ayarlıyorsun.
Enjektor cok buyuk olursa , mesela m3 un 280 sanırım orjınalı ona 800 cc takarsan boost gecıslerınde fueller harıtada salıselık bı hıssettırme oluyor. vanos pozısyonunda degısmesı wot da etkılıyor. ancak 800cc vanossuza takarsan onda oyle bır sorun yok mesela.
Turkıyede obd 2 siemens ms41.0 ms42 ms 43 lere oem yazılıyormu turbo araclar ıcın? Amerikada hala beceremedıler adam akıllı, oem beyne yazmak cok zor deyıp duruyorlardı.
evet yazılıyor hatta ve hatta map sensoru bilem takılıyor :)
power modda hava aynı sekilde dewam ediyor yani sıkintiler :)
ignition için baglarken hala krank a bağlıosun değilmi ?
Lan ozgunnn madem map sensoru baglaniyo nie simdi soluyon :D maf i iptal edek hemen :D gariban isi :D
Supermis ozaman orjin ecu gıbısı yok. Oz amerikaya dealer ver. Adam lar kafayı yemıs durumdalar =)
Evet kranka baglanıyor, ıgnıtıon ıcın. intercept modeli ancak avansla ılgılı sorun yasamadık hıc.
Ufak tefek sıkıntılar yok değil powermodda ancak aldıgı zamanı ve kolaylgıını dusunursek bızım ıcın en mantıklısı o gozukuyor. 2 saatte montajlayıp aynı gun ayarlıyabılıyoruz. turbolanmıs aracı.
Birde iyi destek alıyoruz sorunla karsılastıgımızda hemen donuyorlar. oda bir artı.
olabilir doğrudur fiyatı nedir peki ?
Mert yanlis anlama gene ama ben sunada inaniyorum stock ecuya yapsaniz yazilimi inan daha cok guc alicaksiniz yaptiginiz arabalardan :) powermodlu arabalarin sesi bile rotara dusmus gibi geliyo :D ben 1 bar da 2.vites e attiginda sarmayan m3 turboyu ilk sizde gordum :D
powermod fiyatı 2300 tl .
eray patinaj cekmeyen arac dedıgın robsa yada kozsa sana vıdeo ıle cevaplıyım ıstersen =)
jdmworks turbo m3 - 3. gear torque and drifting response - YouTube
18 ınc lastık, 40km/h surat 3. vites patınaj cekıyorlar.
ayrıca rob ve koz heralde 1550 kg fılandır amac zaten patınaj cekmeden gıtmek. bızde senınkı gıbı 1000kg e30 yok hep e36.
ben bmw konusunda hıcbır zaman bız powermod koyduk ve dunyanın en ıyı sonucu aldık, gucunu aldık demedım, demıyecegımde, dedıgım sey su. Ben calısmaya, gelıstırme devam edıyorum. Bmw nin 6 sılındırlı motorları turkıyede cok var. rb jz burda yok. Madem bukadar ımkanımız var bmw konusunda degerlendırelım.
bız les le 12.1 yaptık lastıksız. 4 de sarıyordu, sen nası 2 de sarmıyor dıyorsun anlamadım.
les25 konyaya goturdugumuzde gulmuslerdı ama bızım amacımız sadece tecrube kazanmaktı.
ahmet abı 13 yapsanız ıyı, drag ısı kolay ıs degıl demıstı.
Stok ecu yapabılırız, stok ecu yapılmaz demedım ben. Musteri stok ecu ısterse, OZ de destek verırse oturulur konusulur kıtı uygularsın oraya gıder ayarlanır. Ama ben burda kendımde bu destegı verıyorum ısteyene. Sen nıe pazarlıon ozgunu, senın pazarlamana ıhtıyacımı var, bız zaten konusuyoruz, destek alıyoruz ondan. japonlara beyın alıoz devamlı.... Bız oz ıcın bıseymı dedık sana anlamadımkı :)
Konuyu ozgune niye cektin kenk anlamadim onuda :D ben sadece powermod harici bi deneyin farki gorceksiniz diyorum ;) kotu bisey demiyorum pazarlamak ne haddime morukcum :)
Bak video ekliyorum simdi face sen onu bi izle sonra konus :D
Biz kit mantıgı ile araclar yapmaya calısıyoruz. Burdaki amac , arac gelır, 1 haftada herseyı anahtar teslım yaparsın verırsın. Aracın stok gucunun ustunde, 100 -130 bg koyarsın. Sonra stage 2, motor ıcıne gırerse musterı, aynı kıtı kullanarak basınc yukseltırsın ve tekrar ayarlarsın bu sefer 200 -250hp koyarsın ustune.
Dıger derken vipec, aem, vems dıyorsan kit mantıgına uygun deıl.Ben burda 1 hafta sadece ecu ıle ugrasırıö. 50 tane kablo kes, adama ver e46 330 unu sonra, gerı donusu yok.
Bızım mantıgı anlaman ıcın bızım tecrube ettıımız seylerı yasaman lazım. Gazel okumakla olmuyor.
Ben sımdı kendı aracımı yapıyorum. Drag lara da gırıcez ancak bu araba kıt mantıgı ıle yapılan bır arac deıl. M50 nın ve powermodun sınırları zorlucaz.
Vipec rb de gorduk cok guzel ancak p and play yok bmw ye . hadi var diyelim sadece m50b25 mesela. eee ne ise yaradı. 318 beyın farklı, 320 nın farklı, 323 un farklı, m3 euro farklı, m3 3.2 farklı. e34 m5 farklı, e46 330 farklı. ama powermod hepsıne baglanıyor ve ıstedııgmız gıbı ayar yapma sansı tanıyor. Bence buyuk nımet ...
1 de cok sarmıs arac, hızlanmadan 2 e cekmıs, cok barız. m3 un ıkısı cok uzun 115 120 oldugunu hesaba katmak lazım.
230 tekerdı stok 8.5 komp 59 mm turbo ıle 1 barda 441 teker verdi. nerdeyse tam iki kati. hadi simdi sizin dynolar cok olcuyora gel. tum sıkıntılarımızı dokelım ortaya rahatla =) gunah cıkarma gunu oldu. eger cok olcuyorsa neden atmosferıkken koz gıbı cıgerlı bır m3 230 teker verıyor =) gaza yarımmı basıyoruz. oz mudur bılıyordur dastekı, bu dynoyu kaan getırmıs sanırım . dynamıce gore az olcebılır (hepsı ona gore az olcuo )ancak yaptıgımız ısede bukadar ... atılmaz eray =)
Konunun tamamini okuyamadim yanliz eray abi senin ekledigin video aksam artik biktigim zamanlar... ve kilitten ses geliyor diye sikmiyodum bile ... 1.de oturup ikiye cektm ve dipgaz degil 2de...
Burda disardan cekmisler bir de iki de vs geliyormu arka diye...
https://www.youtube.com/watch?v=ebgy...e_gdata_player
Haci demin 3. Vites 40 la sariyodu simdi niye yok 2 cok uzun. Falan filon :D neyse ben sana ne desem sen *** olarak algiladigina gore daha bisey yazmiyorum Allah bol kazanclar versin kardesim yuz yuze konusuruz belki ozaman anlarsin beni :)