User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: Mazda 3 , Opel astra J, Golf 6

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Actrocco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mazda 3 e iki yıl bindim. Yol konforu bakımından oldukça zayıf bir araç. Araç seyir halindeyden sürekli bir sekmeye maruz kalıyorsunuz. Donanım bakımından zengindir. Motoru da aman aman olmasa da iyidir.
    Konfor olarak yumuşak bir araç değil Mazda3ler... Lakin ilk yapmanız gereken yumuşak bir lastik takmak olmalı böyle bir durumda. Üzerindeki standartlarla mı bindiniz?

Başımıza gelen... araçtaki 16jantları çıkarttık, yayda vardı, 17 jant taktık michelin kış lastikleri ile. Araç yumuşadı yanak azalmasına rağmen...

Motor dediğiniz gibi, diğer 1.6 düz motorlar ne ise buda ortalama aynı.

Alt yapı eski derken onu açar mısın Ahmet? Bu altyapıyı ilk çıkaran Mazda... Sonrasında Focus ve Volvo'da kullanıyor s40 ve Focus'ta... Motor olarak çok güncellemedi 1.6ları mazda, bunu söylüyorsan haklısın. zira hem yeni motorlara (skyactive) geçti hemde 1.6 pazarı çok fazla bir pay teşkil etmiyor mazdada. Yani yıllık 2000 araç satılan Türkiye için hacim önemli ama ABD için önemsiz... Hatta ABD'de araba almak için gittiğim mazda bayisi, 1.6 deyince gülmüştü. Bozulmuştum Ordada donanım zayıf... Yani en yükseğini alırsın, imkan var ama genellikle 2 hy, hız sabitleme abs falan olur. Deri direksiyon dijital klima ıvır zıvır her araçta olmaz...

Sıfır alınacaksa, Mazda şuan çokta alınır durumda olamayabiliyor... ama ikinci elde 32-40 bin bandında düşünürseniz mantıklı bir araç... almasanızda satınalma karakterinizi etkiler ciddi bir şekilde... Yani sırf Golf olsun veya Astra olsun diye gidip düşük donanımlar almanızı engeller, sorgulatır adama...

Şuan Volvo kullanıyorum durum ondada aynı... Bu tarz araçlar ikinci elde az paraya çok iş demektir. Ama püf nokta uygun fiıyata almak... Tipine vurulup golften iyi diye basarsanız parayı, golf parasına satamazsınız Sonra ikinci eli yok dersiniz... Halbuki her aracın bir ikinci eli vardır ama sizin istediğiniz seviyede olmayabilir
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.000 km üzerinde gelen toyolar ile bindik. Sonrasında Michelin Energy saver lastiklere geçtik. 16" standart jantlarla pekte konforlu yolculuklar yapamadık maalesef.
    Bizde hem benzinli hemde dizeli mevcuttu. Benzinlide 15", dizelde 16" jantlar vardı (standart) fakat sekme olayı her iki araçta da mevcuttu.

Lakin dediğiniz gibi, temiz bir mazda 3 donanım-fiyat kriterine göre doğru tercih olabilir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende mazdanın bütün serileri olduğu için

15le sert olması ilginç olmuş. Energy saver çok çok yumuşak değil ama şuda bir gerçek, lastikle konfor peşinde koşmak hoş değil

Bende de en son dizel 2012si vardı. daha önce 2005-2007(turbolandı)2009-2010 diye gidiyor liste... Mazda3 C segmenti bir araç... Mesela 2007 makyajlı kasa 6dan sonra 2012sini bile yadırgadım konforda. Onda yokohama decibel serisi lastikler vardı, D segmenti yalıtımının yardımıyla daha sessiz ve konforlu bir araçtı...

Kafam ağrımasın, donanımlı olsun, ikinci elde ucuza alayım, heryerde görmeyeyim, parçalarıda pahalı olmasın (bunu mazdacılar bilir) derseniz mazdayı seçebilirsiniz... Ama mazdada şuan TSI tarzı bir motor yok, performans gibi bir kriter sizin için önemli ise astra veya golf... ha 180lik astra hakkını verir mi? oda tartışılır...

Dün komşumdaki C4e baktık bacanak için... Benim zaten bildiğim bir araç... Bacanakta ise 2004 mazda4 dynamic var...

Almak için tek neden dizel olması, başka hiç bir neden yok dedi...

Maalesef mazdada performanslı seriler yok TR'de, yoksa volvo almazdım ben...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    c segmentinde çok üst sınıf bir konfor beklemek ne kadar doğru olur oda tartışılır kaldıki markalar son zamanlarda yapmadıkları yatırımı c segmentine yapıyorlar.. bundan 10 sene önceki c segmenti araçlara bakıyorumda hepsi bomboş güvenlik çıtaları çok düşük konforsuz donanımsız özelliksiz araçlardı şimdi segment çağ atladı evrim geçirdiler nerdeyse..

Mazda 3 kullanıcı memnuniyeti en üst noktada olan bir araç. Ben daha internet olsun gerçek hayatta olsun mazda 3 hakkında tek tük istisnai şeyler dışında en ufak olumsuz bir yorum eleştiri yada kronik arıza sorun duymadım. tek eksi olarak görülen bir kesim için ikinci el oda aracın teknik olayları ile ilgili bir mevzu değil kaldıki ben onu eksi olarak bile görmem.. almanyadaki tüv raporlarında bile en az sorun çıkartan araçlar listesindeydi mazdalar yanlış hatırlamıyorsam..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tasarim olarak astra cok guzel ama motor olarak pek tatmin edici gelmedi bana 1.4t..golf tavsiye ederim

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda yı her türlü tavsiye ederim fakat,
    Türkiyede mazdanın tek eksiği yetkili servis sıkıntısı. En azından ankara için çok büyük sıkıntı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'da bir sıkıntı var diye biliyorum Ömer'dende... Sen aracı ondan mı aldın yoksa kardeşi falan mısın? Mazda2de bir servis sorunu yaşamıştınız hatırlarsam...

Lakin ikinci elde yetkili servise götürmeyede illa gerek yok bence. Çok karışık araçlar değiller. Turbo yok, intercooler vs gibi donanımlar yok. Gücü belli ve yılların yatırımı var o 1.6+4 ileri şanzımanda...

Mesela volvonun 4 ileri şanzımanları iyidir der bütün volvocular. Handikapları ise kalkışta habtallık fazla yakıt...

5 ileri geartronicler ise Allah'lık...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda 3'de karar kıldım arkadaşlar. 2.000 tl daha verip tsi golf alınabiliyor ancak hiç bir donanım yok. Teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soracağın bir şey olursa her daim yardımcı olmaya çalışırım...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Ef Driver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok dogru bir seçim pişman olmucaksın
    Ben..Annenizin siz küçükken"O çocukla bir daha oynama"dediği yaramaz çocuğum

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. golf
    2. astra
    3. 3
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Berk7767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin yerinizde olsam golf tsi alırdım hiç donanım olmasın mazda çok güzel araba çok yakın bir arkadaşım kullanıyor ancak araba yakıyor ve hiç gitmiyor,görünüş donanım kalite vs çok iyi ama motoru çok kötü benim tavsiyem tsi alın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)