Tamam olur.
Printable View
konu kilitlenmiş ama sadece teknik bilgi paylaşmak için yazıyorum titanyumun bu tür malzemelerde hafiflik gibi yararları olduğu kadar kendi karakterinden dolayı dezavantajlarıda olabiliyor, o yüzden iyi seçmek gerekir hangi alaşımı kullanıp kullanılmıcanı, öyle alaşım ve malzemeler varki ciddi hafiflik sağlayabliiyorsunuz belki titanyum alaşıma göre daha fazla hafiflik sağlayabilirsiniz ama motoru topladığınızda diğer metal özellikleri size negatif olarak dönüyorsa bu sizi ileriye götürmek yerine geriletebilir,
bu arada bildiğim kadarıyla kendi kıt bilgimle yazarsam titanyum subaplar çeşitli kaplamalarla şu an piyasada bulunuyor kaplamasız kullanıldığında problem oluşturabiliyor, bu hem subap için hem kapak içinde sorun teşkil edebilir tabi bu kullandığınız alaşıma göre değişir, krom kaplı olabiliyor sarı nitrit kaplı olabiliyor DLC kaplı olabiliyor daha bir kaç kaplama daha var bu kaplamaların sürtünme katsayıları sağlamlıkları alaşaıma malzeme kattıkları sağlamlıkları yada uygulama prosesleri birbirlerine göre baya farklı
bu arada Bilal yazmış supertech subaplarda falan kullanılan siyah nitrit kaplamadır supertech genel olarak emme çelik alaşımı egzoz inconel kullanır inconelde çelik alaşımıydı sanırsam uzun zaman oldu hatırlamıyorum detaylarını yalnız ısıya dayanıklı bir alaşımdır her firmanın farklı kullandığı malzemeler vardır, ferrea farklı bir malzeme kullanıyordu çokf azla üretim yapan firma var ciddi şekilde çok fazla hani böyle uçuk kaçık metaller işin içine girdiğinde kendinizi kaybediyorsunuz iki haftadır kaybettim :D berilyum getirin berilyumu burundan toz çekerim şu an:D
ben türkiyede üretilen ti alaşım subapları görmedim eğer gidenler gizli değilse paylaşılabiliyorsa foto çekerlerse sevinirim ve ayrıca üretim metodları neymiş öğrenebilirseniz sevinirim yada net linki vs varsa girelim bakalım
ayrıca ti subapları çok çıplak elinizle tutmayın elinizdeki nemden etkilenebilir korozyon yapabilir ya elinizi yağlayın yada eldiven falan takıp dokunun çok fazla ahşir neşir olmayın uni öncesi okduğum kadarıyla titanyum rezervleri genel olarak radyoaktif elementlerin yanında bulunuyormuş(bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa gerçekten çok sevinirim öğrenmek istiyorum) bu nedenle titanyumla ilgilenen kullanan yada vücüduna takılan insanlarda kanser vakaları görülmüş(işte kemik kırıklarında vs kullanılan titanyumdan üretilen malzemeler vs vs) o yüzden çok dokunmayın çalışan sürtünen malzeme varsa havasını vs solumayın
benden bu kadar şu an köpek kovalıyodum nereye geldim aluminyum:D köpeği kaçırdık deli dana gibi peşinden koşuyoruz :D
çok daha farklı metaller kompozit malzemeler var inşallah onlarıda bir gün güzelce özelliklerini nerelerde kullanılıp kullanılmayacağını yazarız makale olur okur herkes:) malzemeci olaydım iyiydi:D