3500cc bir motor, 89 model bir BMW, ve 12-13 litre yakıt. Yapmayın ne olur.
wiki bile fabrika verisini 17 to 14 L/100 km olarak belirtmiş şehir içi tüketimde, 12-13 yakmak hayalden öteye geçemez![]()
trafiğe takılırsanız 20lt düz hesap.. uzun yolda da 9-10 lt civarı yakar diye tahmin ediyorum, usdm versiyonlarda opsiyon, uk de satılan sport uzantılı versiyonlarda standarttı kilitli diff, tr dekileri bilmiyorum..
trafikte 16 17 lt, uzunda 12 lt civarında görürsünüz.
M. The most powerful letter in the world.
Yakit için söyle bir kiyas vereyim.
2005 model lpgli N45 motor kodlu 1,6 E46 kullaniyorum
Ve full sakin kullanimda 13 litreyi rahat görüyorum
3.5 motor ve çok daha agir bir kasa ile hard kullanimda 20-25 litre allahin emri
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
Saglikli bir e34 5.35i manuel 16-18 arasi yakar bugun. Sehirdisi/otoban 13-14 duser...
M30 cok saglam bir motor. M30b35 ise efsane... stock internallerler 600+bg veya 20-25psi basinclar ufleyebiliceginiz bir blok. M50 bloklu 5.25'e oranla hissedilir tork farki var. Ahim sahim bir yakit farki yok tas catlasin 1-1,5 lt diye dusunuyorum 535 ve 525 arasinda. Ve M30 daki saglamlik M50'de yok ama yine de en saglam motorlardandir M50B25 (bknz ege tuning turbo e21).
Kilit fabrikasyon olmasi lazim 5.35 de, 5.25'te de piyasadaki cogu aracta vardir diye dusunuyorum. Benim tercihim 5.35 olurdu. BMW meraklisi herkesin muhakkak tatmasi gereken bir keyif makinasi
///Mürüvvette endaze olmaz.
Konuyla alakasız olacak salça olmak gibi olmasın ama hazır bmw'ciler buradayken bende birşey sorayım.
-kilitli dif.. ortalama kaça maloluyor ve M20 motorda verimli, sağlıklı çalışır mı? Güç açısından yeterli gelir mi yani? Zorlamış olmayalım arabayı...
e34 kasaya m60 yakışır en az gerisi küçük benim gözümde
diff fiyatlarından haberim yok ama küçük motorla drift yapmak yada yapmaya çalışmak tamamen eziyetten başka bişey değil diff muhakkak çalışır işini yaparda m20 makina kasaya göre verimsiz kalır
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
7 yıldır 535i kullanyordum , çok zevkli bir makına yakıtı tamamen kullanıma dayalı sehir içinde 8 litre ilede gezdiğim oldu ,19 litredede tamamen sana kalmış birşey LPG ile hiç kullanılmadı.
manuele çevirmek kolay fakat 2 tip şanjuman takılıyor birinci tip şanjuman kısa ve altında soğutucusu var orjinal manuel 535i ve m5 lerde çıkar. 2 tip ise eski kasalarda e28 lerde falan kullanılan şanjuman. Sogutuculu şanjuman bulmak biraz zor ve 1500 tl civarındadır. diğeri ise 500 civarı.Kilit bildiğim kadarıyla manuellerin hepsinde var ( en azından benım baktıgım ve bındıgım butun 535 lerde vardı )
defransıyelını bulmak bıraz zordur e34 diğer kasalarla alakası yok
yağ pompasınında bulunması zordur 1.100 tl gibi bi rakkamı vardı.
frenleri mükemmeldir abs bile kolay kolay devreye girmeden durursun.
lastik jant değişimi ( 17 inc veya 45 yanak direk performansını düşürür)
harareti sevmez akışmetresi sorun çıkarır , hararet yaptımı blok saplamalarının etrafını catlatır, egzantrik mili aşınmış olmamalı yoksa 535i ile alakasız bir arac oluyor. pistonları na birşey olursa bulmanda zordur .
fakat temiz ve sağlıklı bir 3.5 motoru öldüremezsin
zaten silindir kapagı emme manıfoldu ve gaz kelebeği işlenmiş yazılımlı bir 3.5 i düşünme bile. Kaanı gece 3 de aramıştım bukadarmı farkeder inanmamıştım.
m50 ile kıyaslanmaz bile o ara dakı hp ve tork farkı anlatılmaz yaşanılır.
hem tavsiye ederim hem etmem
ederim = motorunu öldüremezsin, siindir kapagı ile direk 3.6 m5 e cevirebilirsin,sağlam yolturuşu ve iyi durduran frenleri var inan çok zevkli bir araç .
etmem = piston, sanjuman ,defransiyel yag pompası silindir kapağı egzantrik mili gibi parçaları artık zor bulunuyor ve pahalı ,akış metreisini kimse ayarlıyamıyor ve dolayısıyla gitmiyen çok yakan bir araç olup seni arabadan soğutuyor.
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
@fastchild biradeim saolsın çok güzel bilgiler işime yarar
@I-HANN: işte bu tarz kullancıı tecrübesiyle anlatılan bilgi çok geçerli oluyor saolsın abicim çok makbule geçti.
onur dostum seninde bmw bilgine güveniyorum senle konusmustuk. e39 hakkında onu hala babaya düşünmekle bırlıkte böle zevkli bi mak. sahibi olmak ıstıyorum kuş serisinden birazcık daha pahalılar fıyatları çok ıyı olmasa bukadar cezbedici olmazlardı
m50 5.25 24 v çok başarılı bi motor bana göre,ama temizini bulmak çok zor gerçekten.(kasa olarak)
e34 5.35 görünce hele bide tertemizi dayanamadım. üstündeki tek eksik manuel şanzıman ve kitli diff. m5 kapağa bile gerek yok benim gözümde dediiğim motor elemanlarını işletip flowunu arttırıp üstune koyulan egzoz ve fıltre ve finishide yazılımla yapıldıktan sonra lastik parçalama canavarı olucak![]()
535i ye yurt dışında itb ve m5 hedırs yapıp beyinle ciddi kuvvetler alıyorlar konu geçeli çok olmuş ama bilgi vermek istedim okuyan olur illaki
535inin parçaları kolay bulunmuyor 24v makineler gibi alırken iyi bakmak yada ucuz alıp harcamak lazım
535i yi 3.6 m5 kapak krank vs m5 e çevirebiliyorsunuz blokları aynı ancak 3.8 ile farklılıklar var olmaz değil ama zor
bunlar dışında megasquirt yapılmaya başlandı türkiyede birkaç 3.5 makineye akışmetre vs dertleri ortadan kalkıyor ve güzel sağlıklı güçler alnabiliyor
şu bir örnek saydıklarıma
BMW E34 535i M30 with S38 ITB - YouTube
Ben şahsen bulaşmam bundaki tek nedenimde parçaları bulunmuyor, bir arkadaşımda vardı motor yapmaya kalktık pistonu bile yok parçacılarda.
Yakınlarda ehliyetimi alıyorum ev ahalisi evdeki arabaya bişeyler yapmamı istemediği için bana araba bakıyoruz max 15 lira paramız var.Neyse efendim bu fiyata e34 kasa 530-535i (kesinlikle manuel olmalı) varmıdır öneriniz ? Boyası vs önemli değil.Şasesi düzgün olsun motoru sağlam olsun yolda bırakmasın yeter.
LPG'de sıkıntı çıkarır mı bu motorlar ?
benzin 1.6cc'de volvo s40,vectra,passat'ım oldu arada unuttuklarımda olmuşdur benzinli... bu araçlarımın hepsi 1.6 ve yeni teknoloji olmasına rağmen şehir içi ben hiç bir zaman 9 un altını göremedim ama 11 den üstünüde görmedim şehir içi...
bahsettiğim araçlar yeni nesil motorlu araçlar 89 model 3500cc bir araç 12-13 litre yakıcaksa hiç düşünmeyin derim yakıtı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
15 lirayla bu işe girişme çok üzülürsün. Bir o kadar da kenarda olması lazım böyle zevk arabalarını rahat yürütmek için. Yakıt kısmına hiç değinmiyorum zaten...
forumda bmw konusun da benden kat ve kat bılgılı arkadaşlar var ama kendı görusum 20 yasına yakın bır bmw almak isteyen arkadaşlar kenara bı 10 lıra atsınlar ben bmw nın en sağlam kasası olarak bılınen e46 nın bulabıldıgım en temızını almıstım değerinin 3.000 tl fazlasını vermıstım basım ağrımasın dıye. Ama hesaplarıma 8 ayda 2500 tl para harcamısım ortada bısey yok (görsel yada modıfıye olarak değil.sadece cıkardığı masraftı bu ) kısacası bmw masrafsız bı araç değil helekı 20 yasına yakın 3500 motorlu bı bmw tam kumar bence şahsen benımde bazen aklıma geliyor yıne bı e46 alayım cıdden bmw kullanan ınsan baska bı aracı kolay kolay beğenmıyor ama cektıgım sıkıntılar aklıma gelınce kalsın dıyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)