Tabi ki o konuda katılıyorum, 207 rc'de aynı şekilde sabit gidince ciddi az tüketiyor.
1.4,1.6 arabalarla aşağı yukarı aynı yakıp daha fazla performansa sahip olmak güzel birşey :)
Printable View
Tabi ki o konuda katılıyorum, 207 rc'de aynı şekilde sabit gidince ciddi az tüketiyor.
1.4,1.6 arabalarla aşağı yukarı aynı yakıp daha fazla performansa sahip olmak güzel birşey :)
Sıkıntı basınca başlıyor hep zaten :)
Evet :)
Megane'e yazılım + gerekli düzenlemeler mi, yoksa gti/cupra alımı mı?
hiç kimsenin yorum yapmadığı bir alandan yorum yapacağım. Şu ana kadar 10-12 tane aracı günlük kullandım, 7'si bizzat sahip olduğum araçlardı, hepsi de ya Megane ile ya da Ibiza ile aynı segmentteydi. Motor güçlerini ve yakıt tiplerini bir kenara bırakırsam, üst segment araç çok daha ferah, geniş ve yolda normal seyir hızıyla giderken daha güvende hissettiren araçlardı, küçük segment araçlar ise üstüme üstüme gelen, içinde boğuluyor gibi olduğum araçlardı (kullandığım araçlar: 96 Micra, 2000 Almera HB, 2001 Polo SW, 2004 Corsa, 2007 C3, 2006 C4, 99 Civic sedan, 2008 Civic sedan, 97 Polo HB, 2001 Corolla, 2005 206 3k, 2001 A3 ve clio symbol, accent era gibi şirket araçları)
Performans için rahatlık ve konfordan ödün vermek istiyor musunuz? Aracın direksiyonuna günde kaç saat oturuyorsunuz ve kaç km kullanıyorsunuz? Kullandığınız yollar daha fazla seken bir araçla çekilmez olacak mı? Araca genelde 3-4 kişi biniyor musunuz? Günlük araç kullanan biri olarak çoğu zaman gazlamıyorum, hatta gaza basmıyorum bile, bu yüzden performanstan ziyade aracın rahatlığı, oturma pozisyonu, yol hissiyatı benim için biraz daha önemli. Eğer araç genel olarak 3-4 kişiyle kullanılıyorsa Ibiza Cupra işkence olacaktır yolculara.
Genelde yanliz kullaniyorum, haftada 1 ya da max 2 gun aile ile bi yere gidiliyor gidilmiyor...
Yollar genelde anayol vs cok skintili degil
Yaştan dolayi artik cok gazlayasin kapisasim da yok
Km cok yapmadigim icin (ayda 700) yakit cok sorun etmiyorum
Yilda 1 tatil 1-2 kere ist ank yapiyorum
Rahatlik tabiiki onemli, ama 2002den bu yana spor yaysiz 40yanak ustu araba kullanmadim, daha rahatini bilmiyorum :)
Bakis acisi guzeldi tsk ederim...
O yuzden gti olabilir diyorum ama ufak geleceginden de endisem var
Rica ederim :) 1.2 5 kapı polo çok yakın bir arkadasimda var, genel olarak rahat bir araba ancak araba gerçekten dar. İki tane kalipli adam önde yanyana oturunca kollar birbirine degebiliyor. Gti'ina bir kere yolcu koltuğunda bindim, yolcuya bile keyif veren bir araç ancak megane'daki rahatlık, genişlik olmayacak. En sonunda iş tercih meselesi oluyor, geniş rahat ve konforlu bir aracı performanslı, keyifli ama dar ve konforsuz bir araca değişir misiniz? Hele ki istanbul'da trafikte uzunca bir süre kilitlenip kalacaginizi da hesaba katarsak değer mi bilemiyorum doğrusu
Segment farkı olunca ölçü farkı çok fazla ama konuyu açan kişi kararını vermiş çoktan gibi duruyor
Ankara da 1 tane gti var oda deri koltuk+isitma vs fullün fulu bi arac 62 binden 60 birakiyorlar :)
Haf sonu bi arastiricaz bakalim...Herkese tskler gelismelerden haberdar edicem...
Saygilar