1.4 TSi 180 hp motor, basınca yakar arkadaşlar.. kendimizi kandırmayalım.. ben bunu bilerek alacağım Polo GTi'ı..
Printable View
1.4 TSi 180 hp motor, basınca yakar arkadaşlar.. kendimizi kandırmayalım.. ben bunu bilerek alacağım Polo GTi'ı..
abi napıosunuz tsi ile dci yi karşılaştrıosunuz emgane a ne yaparsanız yapın meganedır yani sonuc olarak ne bi rocco ne bi cupra nın sürüş ve oturaklığını kesinlikle vermez. ben olsam megane a yazlım cart curt zaman kaybedeceğime direk cupra alırdım
Allah aşkına ben 30mm eibach + 225-40-18 jant lastik sonrasında hala hafif eğime bile korkarak giriyorum...Kesinlikle bana güven vermiyor aracım :(
Megane 3'ün yol tutuşu güven vermiyorsa o segmentte ne verir bilemiyorum
Cupra almadan önceki arabam günbatımı kırmızı Megane 3 Coupeydi.
1.4 Turbo 130 hp 210 tork stock hali. Benim arabamda: Barbaros yazılım,K&N açık filtre,downpipe,sona kadar düz boru,Süreyya son,sprint booster,Forge intercooler,Vogtland yay,Spacer,0 Conti sport contach lastikler vardı.
Serp dyno da : 182 hp 262 nm tork çıktı. Sanırım Türkiye'de Rs harici daha hızlı Coupe yoktu.
13 ay kullandım arabamı,yol tutuşu iyi yapmak için denemediğim şey kalmadı ki satmasaydım coilover alıcaktım. Barbaros Bayrak'la teste çıktığımızda kendiside bizzat yol tutuşu beğenmedi,coilover tak ve lastikleri değiştir demişti. Sadece lastikleri değiştirdim ama yinede beklediğim gibi olmadı.
Konunun özü bu değil ama Megane Coupe Roccodan,Cupradan falan iyi yol tutmuyor.
Kullanım rahatlığı ya da skıntıları bakımından kıyaslarmısın araçları? motorları ya da gidişleri çok önemli değil, kullanım zevki olarak eminim cupra üstündür ama iç kalite, sertlik, yağ yakması bagaj büyüklüğü vb hususlar hakkında?
Bir araba yatıyor/esniyor diye kötü yol tutuyor anlamına gelmez. Aynı şekilde hızlı araba da iyi yol tutuyor demek değildir.
Senin 13 ay kullandığın arabayı 36 ay 75.000 km viraj kasarak kullandım (beni tanıyanlar nasıl kullandığımı bilir ilk nesil coupeciler) sadece KW yay vardı üzerinde, Scirocco'dan iyi yol tutuyor. Cuprayı bilmem kullanmadım. Şu yol tutuş testlerini bitik lastiklerle yapmayın, iki aracında lastikleri yeni olsun mümkünse.
HB dizel otomatiği kız arkadaşımda var, coupeye göre BARİZ kötü yol tutuyor, lastik ve yükseklikle alakalı olabilir tabiki. HB ciler kıyaslamamalı bence.
Dipnot: Scirocconun 1.6 dizeli olsa onu alırdım, bence daha iyi bir araba.
benim megane coupe dede kw yay vardı, gerçektende güzel yol tutuyordu. Yay yokkende tutuşu iyiydi ama pek güven vermiyordu. viraj içinde ufak bir çukur tümsek varsa arka bırakıyordu kendini. Yaylar çok toparladı aracı. Demek ki kullanıcıların farklı görüş bildirmeleri kullandıkları yayların farklı markalarda olmasından kaynaklanıyor :) Tüketim konusuna gelirsek, daha önce megane ile ne yakıyorsam aynı kullanım koşullarında gti ile 1.5 lt fazlasını yakıyorum. Basıncada çok yakan bir araç değil, rolle çıktığım günlerde bile 10 13 litre arası yakıyor.
Kullanım rahatlığı,konfor,malzeme kalitesi,donanım olarak Megane daha iyiydi.
(Cruise,cam tavan,bixenon,navigasyon,deri koltuk,bel şişirme vardı,en dolu versiyondu).
Hız,yol tutuş,frenler ve sertlik olarak tabiki Cupra öne çıkıyor.
Yakıt olarak Megane stockkende doluykende Cupradan fazla yakıyordu.
Meganenin önüde arkadasıda Cupraya göre çok daha geniş,ama arkası geniş olmasına rağmen camlar çok küçük yani arkada oturan 10 dakikadan sonra bayılıyordu.
Megane'da kasmama rağmen yakaladığım en iyi değer 100kmde 6.5 di,genel ortalama 10 L.
Ama Cuprada dün gece Yalova'ya gelirken 5.1 gördüm,4.5 gören arkadaşlar var.
Megane 182 hp olmasına rağmen Cuprayla kıyaslarsam verdiği zevk,gazladığın zaman sanki stock gibiydi.
Megane ın 182 hp çıktığı dynoya Cuprayı soktum 181 hp çıktı.
Yani Megane'a ne yaparsan yap hala Megane tabi RS olmadıktan sonra ama RS mi Leon Cupra mı desen düşünmeden RS alırdım.
Benim 13 ay kullandığım arabayı sen istersen 5 sene kullan,bu senin arabayı daha iyi keşfettiğin anlamına gelmez. 13 ay bi arabanın nasıl yol tuttuğunu anlaman için çok yeterli bir zaman.
Ben kendi arabamı istediğim gibi bi türlü yapamadım(viraj kabiliyeti olarak). Artık en son custom kule gergisi falan yaptırmayı düşünüyordum ki bu sefer dahada fazla para harcamam gerekicekti bende sattım ve Cupra aldım.
Çevremdeki 10 adamdan 3 ünde Rocco var, R serisi dışında defalarca bindim çok güzel yol tutuyordu. Bu benim görüşüm.
Henüz 1 aylık cupra sahibi olarak konuşuyorum aracım 3000 km'de..
Yakıt basmadığın zaman insan gibi kullandığında hayır hiç yakmıyor 4.9 ortalama fotografım var hatta instagramda mevcut.
Konfor olarak evet konfor var diyemem,ama yıllarca orj araçlarımızı press yay gibi imkanlarla basan zıpzıp zıplayan bir kişi/kişiler olarak çokta sorun olmuyor:)
yağ yakma sorunları falan kafanızı kurcalıyor sanırım ama herkese vurucak bu piyango diye birşey yok.Çok tanıdığım kişi var Yakanıda var yakmayanıda.Şans ve itina ile alakalı..
Megane bencede çok hoş bir araç ama diyorsan ki ben megane'ıda hızlandırıcam amacım biraz atik bir araca binmek diye bu fiyata cupra/gti olabilir bence..
Benim megane coupede stock yay 17 jant var suan makas atarkende hafif sert virajlardada gram güven vermiyo bence limitleri çok aşşağıda bir araba stock haliyle sanki ucucakmıs gibi yol hissi yok
stock roccodan yol tutuşu beklemeyin bak onu söylyim hemen kıçı havaya kalkıyor :D
Araçların direksiyon tepkileri insanın yol tutuş algılarını çok etkiliyor onu da hesaba katmak lazım..