geçiş sıcaklığa göre o zaman. bu iyi haber ayarlanabiliyor olması.
Not: wiesman konununa dahil oldum umarım sorun olmaz.
Printable View
golf 1.6 dizel almaktansa, 1.2 TSI donanımlısını almak daha iyi.
100 lira benzine 200 km gidiyor demişsiniz civic, ben golf 1.2 TSI ile 100 liraya sakin kullanım 350 km gidiyorum yaklaşık.. Ha basarsınız bu 300 km olur ama az yakıyor. Dizel alınacak kadar fazla bi km yapmıyorsunuz bence. edit: yıllık km mesajları karıştırmışım. :D
performans olarak civic'in yerini tutarmı bilmiyorum ama, 1.2 TSI tatminkar gidiyor.
Ankara'dasınız zaten lpg iyidir.
azonce quattro garage da prıns ıcın konustuk montaj sonrası bıde subap ayarı fılan gerekıyormus ben kı cam suyunu degıstırmek ıcın sadece kaputu acan adamım sankı lpg bıraz zahmetlı ıs gıbı geldı..kafam ıyıce karıstı..
abi lpg yi taktır bak keyfine :) attan inip eşeğe binmek olur astra alırsan :)
Abi ben de yakın zamanda araba alicam , lpg değil dizel diyorum artık. Benim çünküm şu oluyor ; şimdi benzinin litresi olmuş 5 tl , mazot 4 küsür , e bu durumda lpgli araç da dizel de sakin kullanılıyor. Olay da burada lpgli aracı sakin ve düsük devir kullanırken tepkisizlesiyor araç, ancak yüksek devirler keyifli.. fakat dizelde düşük devirde ekonomi yaparken bile gaza dokununca tepki alıyorsun. Bu yüzden seat ibiza bakıyorum dizel mi lpg mi tabii ki dizel diyorum. Sıkıldın mı yaptır yazılımı , sakinde yakıt daha da düşer hem miss.
Not: Vtec2 idi önceki aracım, almanlar bir başka yapıyor şu meretleri :) bi güvenli , bi tok ne bilim bi başka işte :D
araba 13binde..bilmiyorum bugun su dizelin dusuk devire tepki mevzusu nightfish ercinle aramizda.mevzu olmustu..ben sirf dusuk devirde mallasiyo hatta silkeliyo diye eco modda kullanmiyorm arabayi
+ercin crv de subap ayari yuzunden egzantrik egmis ki bende de o potansiyel mevcut..
Fd6 dan dizele gectim huzur buldum...
Dizelim az yaktıgı psikolojisi cok rahatlattı beni..
Ki fd6 da mtm sistem vardı cok da iyiydi sistem olarak ama yine dizel daha ekonomik..
Birde supap ayarı bozması hadisesi var civic'te sabah 3 marsta almalar titreşim vs..
10binde max supap ayarı istiyor, 5binden itibaren ayarsızlık kendini hissettirmeye baslıyor..
evet bu subap ayari olayi her yerde karsima cikmaya basladi acikcasi sogudum mantikli dizellere yonelicez..
Vtec 2 ile şehir içi 23 krş yakıt tüketimim vardı dizel astra ile 6-7 litre ortalama görüyordum kışın dizel kısa mesafede çok yakıyordu civic'de kış boyunca litresi 2.69'dan gaz alıyordum 20 tl ile 60 km götürüyordu yazın ise litresi 2.35'den 80 civarı götürüyordu uzun yolda hiç yakmıyor sibop ayarıda 20.000'den 20'bine yapılması tavsiye ediliyor yanlış hatırlamıyorsam öyleydi. Forumdan bir arkadaşımız brc pipo taktırdı kendisi çok memnun istersen görüştürebilirim sorularını iletebilirim kendisine
acikcasi ben lpg fikrine sogudum gibi bi dizel alip soft yazilimla takilmak istiyorm
dizel astra