hmm öncelikle bu tarz bir otomobil isteniyorsa bunlar en iyisi şüphe yok.
gtr daha hacimli motorunun daha dengeli olacak şekilde ön orta kısma yerleştirilmesi sayesinde oldukça avantajlıdır. 911 de ise klasik arkadan motor dengesi her sürücü için kolay olmayabilir. ki zaten yolda ve pistte 911 den aynı performansı çıkarmak gtr a göre daha zahmetli. gtr ın şanzımanı 911 den kesinlikle daha başarılı bunda tartışılacak bişey yok bence.
düz yolda ilk hızlamalarda gtr gerçekten çok başarılı. 400 metre sürelerinde eşit dereceye sahipler. yüksek hızda ise turbo daha başarılı. (hızlanma verilerine çok güvendiğim bikaç dergiye bakarak söyledim).
gtr ın gücü daha yüksek ayrıca dynolarda 507 hp çıktı en az.
ring zamanları iki firma için de pek net değil. çünkü hem porsche de hem de gtr da bikaç trik olduğu kesin. standart dışı parça kullanımı olduğunu iddia edenler bile var.
sonuca bakarsak gtr yarım adım daha hızlı gibi görünüyor. ancak bu asla porschenin de ultra hızlı olduğu gerçeğini değiştirmez. 911 biraz daha erkek işi oldu her zaman. yani kullanımı zor ve tehlikeli olarak nitelendirildi. ne kadar uysallaştılıldıysa da bir 911 asla r8 gibi olamaz. hayran kitlesi de onu öyle kabul etmiş durumda zaten.
bir 911 turbo alırken seçeneklerinizin sınırı hayal gücünü. yani istediğiniz opsiyon ve seçeneklerde alabiliyosunuz yeterli ücreti vediğiniz sürece. ayrıca bi klasik bu araba. gtr da ise daha kısıtlı seçenekler var daha az özel bir araç ama o da büyük bir üreticinin desteğini arkasına alıp çok uygun fiyatlara satılıyor bazı pazarlarda.
şu an için dediğim gibi bir gtr 911 turbo dan performans olarak yarım adım önde rahatlıkla.
ha birde şuna kesinlikle katılmam. posrche prestij için alınabilecek bir araç değil.