Jetta daha ağır basıyo bana göre. Yakıt olarakta 9 10 litre 1.2 tsı için fazla. Bizim 600 kmdeki 1.4 tsı ın genel ortalaması 7.7 şu an. Kalite olarakta Jetta önde zaten
Jetta daha ağır basıyo bana göre. Yakıt olarakta 9 10 litre 1.2 tsı için fazla. Bizim 600 kmdeki 1.4 tsı ın genel ortalaması 7.7 şu an. Kalite olarakta Jetta önde zaten
eleştiri gizli hayranlıktır.
Her ıkısıde motor sanzuman yol tutusu ıcın ayrı ayrı avantajları var fakat jetta dıs gorunumunden dolayı bı gomlek uste cıkıyor . Octiva da dusunulebılır kasada yenı degıstı hem mantıklı
Wv firması kabul etti dsgnin problemi olduğunu fakat bizim millet kabul edemedi.
Hayır olamaz!! benim para verdiğim araç sorunlu olamaz modunda millet gurur yaptı.
Ortalık 5 binde komple motor yapılan 3 binde dsg patlayan araçlarla dolu.
Ama 2 kişide sorun olmayınca hepsi öyle zannediyor millet.
Geçiniz...
DSG şanzıman için şöyle bir yazı okudum ve alıntı yaptım ne kadar doğrudur bu ?
Almanca, Direkt Schalt Getriebe kelimelerinin baş harflerinden oluşan DSG yeni nesil otomatik vites sistemidir. DSG otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman sistemidir.
Çift debriyajdan birisi 1-3-5. vitesler için, diğeri ise 2-4-6. vitesler için kullanılır. Bunun sonucunda her vites geçişinden önce bir sonraki vites hazır bekletilmektedir. Yani vites geçişi yapacağınız zaman manuel performansını arada vites geçirirken yaşadığınız kayıp olmadan alabilirsiniz.
İlk üretilen DSG şanzıman 6 ileri ve ıslak / örtülü debriyaj paketine sahiptir. Bu şanzıman türü yüksek ısı üretmektedir, bu nedenle düzenli yağ değişimine ihtiyaç duyar. (Sorunlu Olan Sanırım Bu)
Yeni teknoloji 7 ileri DSG şanzıman yağ değişimine ihtiyaç duymaz çünkü "kuru debriyaj" kullanır. (Bunda bir sıkıntı yok herhalde)
DSG şanzıman çok hızlı vites geçişleriyle ünlenmiş bir şanzımandır.
![]()
Ferhat SEZER
VW Golf V 1.4 TSI 140
Şu zamana kadar 3 farklı DSG versiyonu üretildi.
1. si 6 ileri ıslak tip dedikleri
2. si 7 ileri kurular
3. sü ise 7 ilerinin revizyon görmüş T vites topuzu olanlardan joystick topuza geçtiklerinde ki güncellemedir.
3 ünde de öyle patlama çatlama olmaz bazılarında kavrama arızası verir bir kısmında da mekatronik değiştirilir. Peki kim değiştirdi de cebinden para çıktıNeredeyse tümü garantiden veya iyi niyet garantisinden değiştirilmiştir. Geri kalanı zaten kullanıcı hatasıdır.
O bayıldığımız Veyronda da DSG var unutmayınAudi nin S Tronic' i de aynı şekilde.
Birde motor yağ yakıyor ne demektir ya 47.000 km de 1.2 tsi leon sattım ilk bakıma gelene kadar süre hariç tek bir kere yağ eksiltmedi.
Ayrıca birisi bana lütfen gösterebilir mi "DSG sorunludur biz bu işi beceremedik" diyen resmi bir VW yazısı.
dsg şanzıman sorunları yaşayan baya bir insan olduğu doğru ama olaya şöyle bakmak lazım, dsg şanzıman türkiyede rakip firmaların otomatiklerine göre çok daha fazla satılıyor. Türkiyede satılan 4 markada dsg şanzımanı kullanılıyor ve bunlar türkiyede kendi kategorisinde en çok otomobil satan firmaların başında geliyor. 10 tanesinden 2 tanesi sorun çıkarsa sayısız arızalı sanzıman anlamına gelir ki buda piyasada dsg şanzıman arızalarının bu kadar çok duyulmasının sebebidir. Birde dsg lerde kullanımda çok önemli, düzgün kullanılırsa sıkıntısız ama hassas bir şanzımandır, ileri geri manevralarda araç tam durmadan şanzıman değiştiriyorsanız o şanzıman eninde sonunda bozulur, eğime park edip önce vitesi p ye getirip sonra el freni cekerseniz sanzımana yük bindirirsiniz, eninde sonunda bozarsınız. kullanımına dikkat ettikten sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Denk gelirde bir sorun yaşarsanız zaten garantisi var, garanti bittikten sonrada iyi niyet garantisine sokuluyor araç.
Dsg tamam da motor yapma olayını bi arastir istersen bilip bilmeden konusmaya gerek yok bana gostersene motor yapan 122 lik tsi ? Her tsi aynı degil ,hepsinin Adı tsi oldugu icin 180 lik olanların bazıları yag yakıyo diye bunu bütün tsilara yormanın anlamı yok..lpg dısında hondanın herhangi bir avantajı yok.bende var 62 binde dsgden yana en ufak sıkıntı gormemis leon diger yandan 18 binde dsg bozan leonum da var. Dsglerin bozulma oranı yuksek ama daha gecenlerde serviste bile bakıma girmemis garantisi bitik dsg bozan aracın 5 kurus odetmeden sanzımanını degistiler
Piyasada en çok satan benzinli araç tsi ise bu onun başarısını gösterir.Az yakmıyor kesinlikle ama en azından gaza bastığınızda atmosferiklere rahatlıkla bye bye diyebiliyorsunuz
Golf MKVII 1.6 Tdi
Vw jetta ya karar verdi. 206 sedan 17500 den gitti. Şimdi jetta arıyoruz bayiler 3 ay bekle 4 ay bekle diyorlar. Siyah comfortline yok koskoca istanbulda nasıl iştir anlamadık.
Ferhat SEZER
VW Golf V 1.4 TSI 140
Allah baska aci gostermesonsaka bir yana cebinde paranla arac bulamamsk sacmaliktan baska bir sey degil. Arkadasim sirf bu 3 ay bekle 5 ay bekle muhabbeti yuzunden sinirlenip jetta yerine civic elegance almisti
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Doğuş Otomotiv 1 Kuruş İndirim Yok Alıyorsan Ver Kapora nı listeye adını yazdır sıraya geç en az 3 ay bekle almıyorsan kapı orda modunda.
Ferhat SEZER
VW Golf V 1.4 TSI 140
Civic tüplü düşünüldüğünden ve otomatik şanzımanından dolayı Jetta daha başarılı olmuş bence hayırlı olsun.
Doğuşun insanlara yansıtmak istediği zaten bulunmaz hint kumaşı satmak istediğidir.Alanda tonla nakit para verip uçak sipariş ettim sanıyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)