Pist bayagi kisaydi yanlis hatirlamiyorsam burda :soru:
Printable View
olaya Evo 9 u hiç karıştırmayın standart turbo ile canberkin aracının neler yaptığı ortadaydı.
ps: Güneş abi pazar günü roadrunner i izleyebiliyoruz mu pistte :)
Gunes,
Ankara'da elimizin altında öyle gidebileceğimiz pist olsa, inan tersi olur.
Ankara'dan araçları yükle, piste gir, geri yükle dön demek, ne yazık ki sizin gibi her hafta sonu piste gidebilmeyle karşılaştırılamıyor.
Ama son birkaç seferdir körfeze gidebiliyoruz, 51 dönen ve günlük kullanılan STi var misal...
İstanbulpark ta inşallah olacak, Ankara subarucularının aklında bayağı bir zamandır var, ama denk getiremedik herkesi birden...
Günlük araba tercihine gelirse, ben olsam bugeye yerine EVO8 alırım. Sonuçta model farkı var, yıl farkı var.
Ama muadili olan blobeye 2005 STi mı, EVO8 mi dersen, iş tersine döner, DCCD'li STi ülkemiz şartlarında her türlü tercih sebebi olur, gerek parça açısından, gerek günlük binebilmek odaklı, gerek sorunsuzluk olarak...
Son olarak, EVO-STi kardeştir, bunları ayıran kalleştir. :D
Selamlarımla...
F1 pisti varken korfez'e mangala gidilir artik :)
Pist orada, transponder orada, donen doner, don(e)meyen bakar :)
Sezonu kapattim eksiklerden oturu aslinda ama one kilitli diff takiyorum ve sanzimani duzeltiyorum yarin insallah, yetisirse test amacli cikmayi planliyorum.
Haklısınız abicim Subi lerin toplanıp pist organizasyon yapmaları çok güzeldi,
de Körfezde süre yapmış evolar var :) subilerin bi sürelerini öğrenemedik acaba ne durumda diye güneş abim de resmi bir süre olup olmadığını bilmediği için öyle dediğini düşünüyorum.
EVO-STi kardestir :icon_tup: ama istanbul'daki subicileri piste cekemedik bir turlu, artik ara gaz verme yontemini deniyorum gelsinler diye :)
Benim inancim supersportlari rahatsiz edebilecek subarularin evolarin yapilabilecegi uzerine, eglenceli kisim o zaman basliyor zaten. Gelin dostum beraber eglenelim :icon_tup:
İnşallah, her seferinde toplanmaya çalışıyoruz, aksilik çıkıyor, umarım Angara ekibi de gelip İstanbulpark'ı öğrenecek zamanla, sonra da süreler gelmeye başlar, senin setup gibi pist odaklı araba yapanlar başladı artık şükür...
Ben subaru hızlı evo hızlı filan demedim yanlış anlaşılma olmasın. Arkadaş pistte görelim dedi o yüzden. şu organizasyondaki adamların en fazla 5 tanesi bu foruma üye sanki subaru" pistte kırılır diye çıkmıyorlar" anlaşılmasın.
piste çıktım ertesi gün işe gittim arabamla. standardın dışına çıkınca zaten iyi olan araba değil iyi yüklenen araba sağlam ve hızlı zaten.
saygılar.
Sanzimanin gecmeme sorunu cozduk, bu seferde baski balata adam gibi ayirmadigi icin 4000 ve uzeri devirlerde vitesler cartlamadan gecmiyor, simdi repair kit'le twin plate'i yeniliyoruz, hazir acmisken one de quaife'in atb lsd'sini takiyoruz. Bakalim bakalim neler olacak :)
Bora widebody'si sayesinde buyuk lastik takabiliyor, dunya kadarda tecrubesi var bu pistte, bi aksaklik olmazsa 2:20 (+- 2sn) donecegini tahmin ediyorum.
375 metre idi pist bu videoda...
o haliyle en hızlı süre 9.9küsür süre ile MSky'a aitti öncesinde...
27 metre kısa olsa pist, +200km ile 375. metreden geçen ve 402. metreye kadar hızlanan araç ne kadar daha extra süre yapar sence?
0 km den kalkıp 375 metre yol alırken 9.3 sn ihtiyaç duyan arabanun +200km ile 27 metreyi kat etmesi fazla zaman almaz,her şekilde 10sn altı rahat çıkartırdı ve bunu STOCK şanzımanla, pistin VHT'siz kısmında STOCK YÜRÜYEN ve STOCK AKTARMA ile yaptı....
Burada DP555 muhabbeti yapmıyorum, zaten araba söküldü...
Videoyu koymamdaki araç STOCK STI ŞANZIMAN, STOCK STI YÜRÜYEN ile bazı arkadaşların ÇOK KOMİK dedikleri güçleri kaldıranilmesidir...
STI iyi EVO kötü demiyorum asla ama Aktarma ve Yürüyende STI'n "çok komik" denilecek seviyedeki güçleri kaldırmasını anlatmaya çalıştım...
2 aracın da artıları var birbirine göre, kişinin tercihine kalmış, birisi iyi diğeri kötü demiyorum yanlış anlaşılma olmasın yani....
Kac metre oldugu hala tam olarak bilinemeyen bir pistte yapilan yarista yarisan tork grafigini ve kullanilan parcalari bilmedigimiz bir aractan mumkunse net rakamlar kullanarak bahsetmeyelim keza herhangi gecerliligi olan bir yaris bile degil, bosuna varsayimlara girmeyelim yani.
Benim bildigim TR'de 10 saniye alti arac hala yok 1/4 mil'de ama bu baska bir konu.
STI'in aktarmasi, sistemin yapisindan oturu EVO'dan daha saglam olabilir ama yok efendim 1000 beygir kaldirir, stock aktarma ile WRC'ye katilsan kirilmaz tadinda aciklamalarda hayali olmaktan oteye gitmiyor, hem anlamsiz hem gereksiz bir muhabbete surukluyor konuyu, gerek yok bunlara..
Mitsubishi introduced the Lancer Evolution IX in Japan on March 3, 2005,[16] and exhibited the car at the Geneva Motor Show for the European market the same day.[17] The North American markets saw the model exhibited at the New York International Auto Show the following month.[18] The 2.0 L Mitsubishi Sirius engine#4G63 engine has MIVEC technology (variable valve timing), and a revised turbocharger design boosting official power output at the crankshaft to 291 PS (214 kW; 287 hp) and torque to 392 N·m (289 lb·ft).
wikipediadan alıntıdır. evo 9 2005'de çıktı.
Biz niye draglarda o kadar yildir srock yuruyenli bi evo goremiyoruz arkadsdlsr 23456789 farketmez nerde bu cok saglam yuruyenli evolar? Draglarda yillardir stock sanzuman yuruyenli bir suru subaru yarisiyor 9 sn yapiyor 10 sn yapiyor farketmez 375 meteede 9sn yapmis farketmez hadi ultra mega yuruyenli evolarinizla girin siz 300 metreyi 9 sn gidin bizde izliyelim.bencede bosa yorum yapiyoruz daha dayanikliligini bile test etmeye g.tunuzun yemedigi bi arabanin yuruyenini gelip bidi bidi savunuyosunuz.birakin bos muhabbetide uygulama gorelim.
Evet haklisin fazla uzatmaya gerek yok bu konuyu draglarda stock sanzuman ve yuruyenle 10 sn giden evo gordugumuz zaman konuya devam ederiz.
1000hpyi dilinize doladınız masturbasyon yapıyorsunuz
hiçbişey degiştirmeden kılçıksız 600hplik evoyla dragta kaç kere kalkabilirsiniz ? draglara giren evoların sadece şanzıman masraflarıyla stiya komple blok alınır :D
Bulutcum tebrik ederim..
Kankaa, I Like that EVO diye boşa demiyolar ;) anladın sen