Lpgli olacak civic bilmem farkettiniz mi?
Evet BEN öyle düşünüyorum ve civic tercih ediyorum. Tsi ve dsgye hala güvenilir olarak bakamayanlardanım. Jetta düz dizel olsaydı bu karşılaştırmada jettayı tercih ederdim.
Printable View
Garanti süreleri ile ilgili bugün bir araştırma yaptım ve konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Opel 2 yıllık fabrika garantisine karşılık 2 yıl daha uzatma için astra modelinde 750 tl istiyor. Bu konuyu kendi resmi sitesinden de duyurmuş.
Volkswagen 2 yıllık fabrika garantisine 2 yıl daha uzatma için bazı forumlardan okuduğum kadarıyla 1.200 tl istiyor. Bu arada kendi resmi sitelerinde bu konuyu yetkili satıcı ile görüşerek fiyat alınabileceği yazıyor.
Honda 6 yıl fabrika garantisi veriyor ayrıca lpg tankı ve bununla ilgili motor sorunlarını da garanti kapsamına alıyor.
belirttiğiniz 3 seçenek arasında, kasa-motor-vites-donanım olarak hoşuma giden jetta tercih edilebilir bir araçtır...
herşey bi yere kadar cebi düşünmek lazım BENCE :)
Lpgli Honda az yakar çok kaçar , sonuçta aralarında dağlar kadar fark yok bence kesinlikle HONDA hayat ONDA :D
sonradan okudum garantiside 6 sene yada 150.000kmdir. Dertsiz düşünmeden Honda bence
highline jetta'nın şuanki fiyatı nedir ? 1.4 tsi dsg (122 veya 140 hp'ler ? )
ben jetta'ya bastım oyumu iki aracıda kullandım uzun bir süre honda aşırı fazla yakıyor tork yok ve şanzumanı kanser eder cins'den 2006-2010 arası dsg 7 lerde problem çıktı fakat sonra düzelttiler şuan dsg 7'lerde hiç bir problem yok :)
edit: honda LPG'li idi ve jetta 1.4 tsi benzin'de , jetta 1 tık daha az yakıyor tecrübe ile sabit ve her konuda jetta civic'den üstün :)
honda ile KDZ. Ereğli'de depoyu fulledim taksim the marmara otelin önüne geldim normal kullanarak otelin etrafında 1 tur attım benzin lambası yandı :) jetta ile biraz daha kastım az yaksın diye fulledikden sonra aynı yolu gittim geldim sonra lamba yandı :)
en son ölçtüğümde jetta 29krş honda ise lpg'de 330krş yakıyordu 6 ay önce :)
Bence;
1.civic
2.jetta
3.astra
Değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim. :)
Honda ile duygusal bir bağım var. ayrıca böyle avantajların da olması beni yaklaştırıyor. fakat jetta gerçeği de yadsınamaz :)
Honda ile arasında 2,5-3bin fiyat farkı var. değerlendirmeniz kullanıcı olmanızdan dolayı beni etkiledi. lpg li hondanın benzinli jettadan çok yakıyor olması aslında gayet ilginç bir konu :)
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. :)
Skoda da degerlendirilmeli bence.yeni kasa jettayı eziyor bence
Kesinlikle JETTA
Skoda Yeni Octavianın 1.4 TSI DSG şanzımanlı fiyatı jettadan pahalıya geliyor. açıkçası 2.el satılabilirlik açısından bu üç araca yoğunlaştım. ayrıca şunu da belirtmeliyim ki yeni octavia dan oturduğum binada bir komşumuz satın aldı. onun aracını inceledim gerçekten de çok etkileyici bir araç :)
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. :)
Volkswagen 1.4 L TSI "Twincharger"
Best New Engine(2006)
yılın yeni geliştirilen en iyi motoru ödül
International Engine of the Year(2009,2010)
uluslararası yılın motoru ödülü
1.0 litre to 1.4 litre(2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013)
1lt ile 1.4lt arası yılın en iyi motoru ödülü
Best Fuel Economy / Green Engine (2009)
yılın en çevreci ve ekonomik motoru ödülü
International Engine of the Year - Wikipedia, the free encyclopedia
Alıntı
Biraz araştırdım internette doğru söylüyorsun ödül alan twincharger tsi fakat şu andaki tsi teknolojisi supercharger ve dolayısı ile hem daha fazla tork ile %6 daha tasarruflu olduğu söyleniyor aşağıdaki linkte :
New VW 122 PS TSI Engine In Detail
jetta dan yana oyumu kullandım.
Tasarım, dsg ve highline paket olması oldukca cezbedici.
Evet doğrudur ben teknoloji olarak diğer markalar o yıllardaki aldığı ödüllerle karşılaştırma adına paylaştım.VW Twincharge olayını azaltıyor turbo ile güzel başarılı motorlar üretiyor mesela 1.2TSI motoru.
Volkswagen 1.2TSI Presentation - YouTube
Jetta'dan yana oyumu kullandım.
-Astra'yı eledim çünkü bakım masrafları Mercedes'i aratmayacak seviyede (yetkili Opel vs. yetkili Mercedes)
-Civic'i elemedim aslında, benim için arabadan indikten sonra arabaya tekrar bakma isteği doğmalı, Civic bunu başarabilen bir araba değil, ama bu kişiye göre değişebileceğinden bir şey diyemem.
-Jetta gerek ikinci eldeki peynir-ekmek gibi satılması, gerekse hızlanma ve yakıt tüketimi açısından motor-şanzıman uyumu gayet tatminkar. Ayrıca atla deve sorunlar çıkmıyor, çıktığında da eğer araç yetkili servis bakımlı ve kurcalanmamış bir araçsa iyi niyet garantisi adı altında son derece yardımcı olunuyor, tecrübeyle sabit.
-Jetta tercih etmemdeki bir diğer sebep, biraz LPG karşıtı bir insanım, yakıt tasarrufu için arabanın orasını burası kesmek biçmek bana mantıklı gelmiyor, hele ki sıfır araç alıyorsam.
1-jetta
2-astra
3-civic
ben astra alırdım. :)
İnan benide cezbediyor ama astranın tasarımı ve hondanın yakıt tasarrufu emin ol karar sürecimi zorlaştırıyor.
Paylaşım için teşekkürler dostum :)
Değerlendirme için teşekkür ederim. Ama emin ol ben civic ile test sürüşü yaptım arabadan indikten sonra tekrar bakma isteği içimde doğdu :) astrada yüksek devirde vites atışlarda tekleme yaptı pek hoşuma gitmedi ama sonuçta yüksek devirlerde fazla kullanmayacağım için düşünülebilir. Jetta ile kısmetse bu cumartesi test sürüşüne çıkacağım. içini canlı inceledim. fakat sürmek daha nasip olmadı.
Dostum sıralamada 1. sıraya jetta demişsin ama astrayı alırım demişsin :) demekki sende benim gibi tasarımı sevdin :)
asalet jetta'da var abi ama yakıt çok önemli, yeni civic fena değil.
bence skoda'nın yeni modellerinide bir incele, fiyatlarıda arabada güzel
Obey skoda eski jetta motorunu kullanıyor. jetta ile aynı fiyata satılıyor. jettada şu anda bulunan 1.4 tsi 90kw 122ps motor hem tork olarak %30 daha fazla hem de yakıtı %6 tasarruflu harcıyormuşş :)
Yalnız böyle konuşmadan önce bi git honda ile test sürüşüne çık :) eminim bu fikrin değişecek. bu kadar mı rahat bir koltuk olur :) test sürüşünde uyuyacaktım neredeyse :) 50 tl lik lpg at burdan erzuruma git :) mola vermessin yolda o derece :)
atma bacanak din kardeşiyiz :) 50 TL ye otobüs bileti bile bulamazsın:D arkadaş içinde honda aşkı yatıyor bu belli daha ne sorgulama yapıyorsun alda kurtulalım :D
ne jettaymış bee , oylara bak.
orada bir yanlışınız var sanırım, tam tersine jetta eski motoru skoda yeni motoru kullanıyor. skoda'da 1.4 tsi motor 140 hp güç ve 250 nm tork üretiyor, jetta'da 122 hp güç ve 200 nm tork üretiyor. Sizin %30 daha fazla tork ve %6 tasarruf dediğiniz 122'lik motorun 1.6 fsi motora göre kıyaslaması :D
Abi gel vb yi verim sana sıfır araçta bence Honda derim 6 yıl garanti vs Japonlar biliyor bu işi:)
Bence seçenekler içerisinde Astra ilk sırada yer alır.
Karşılaştırmada verilen donanımlara göre Astra Sport değil de Cosmo seçilmeli ki Highline Jetta'dan daha uyguna gelecektir yine rakamsal açıdan.
Yakıt olarak birbirlerine çok yakınlar, 0.5 lt oynar bence katalog verisi harici reel rakamlarda aralarında max aynı kişinin kullanımında.
Opel'in servisi pahalı denilmiş, VW çok da ucuz değil, keza Honda da öyle.
İç mekan kalitesi olarak sıralarsak Astra > Jetta > Civic
Sorunsuzluk, Civic > Jetta > Astra
Performans Jetta > Astra > Civic
Konfor Astra > Civic > Jetta
bence genel olarak puanlamalarda Astra çıkar kendi adıma görüşüm bu şekilde, ayrıca tipi en güzel araç aralarında..
Kardeşim bu vesile ile hayırlı teskereler :) Valla bekar olsam alırdım, TM bile iyi kaldı bende :)
Jantlar güzelmiş dostum. :)
Hocam sende jetta genelde orta düzey yöneticilere alınan ya da kiralanan bir araç çokta fazla taksi vb. olarak kullanılmıyor ya da ben denk gelmiyorum. :)
Astranın test sürüşünde dip gaz ile giderken vites geçişlerini hissettim. açıkçası pek hoşuma gitmedi. ama alacağım bu araç ile şehiriçi kullanım olacağı için çokta önemli değil. yani açıkçası 3 araba da olabilir. fakat 180 kişiden 114 ü jetta demiş :)
bende daha t plaka jetta görmedim.
son oylarınızı bekliyorum. Anket bugün bitiyor :)