aksine bende Megane RS Diyorum
Performans ve konfor olarak daha iyi
Ayrıca önüde açık RS'in
Megane RS in eksi yönü ancak iç malzeme kalitesi olabilir,birde tasarım farklı olduğu için zevk meselesi hoşa gitmeyebilir.Modifiye parçalar konusunda GTI da çeşit fazla olabilir,ancak Megane için parça yok demek yanlış olur.Autocar,Top Gear ve birçok yurtdışı otomobil programında Megane RS Golf GTI dan üstün bulunmuştur.Herşeyi bir kenara bırakıp Türkiye şartlarında bir seçim yapmak gerekirse ve sürüş özellikleri tek belirleyici etken değilse bence ya Honda al yada VW.
evetttt..konu benim konum
megane rs le golf gti kıyaslanamayacak 2 araç kardeşim.ayrıca aralarında 10 bin tl deil 15 bin tl fark var.
28 bine duzgn guzel araç bulabılırken aynı temızlıkte dsg li bir golf gti ı 43 binden aşağı alamıyorsun.
avantaj dezavantaja gelınce.bundan 8 sene önce arkadaşımın megane rs i vardı frenleri dısında hosuma gıden hiç birşeyi hiç bir artısı golf den oldugunu dusunmuyorum.
golf u alıyosan dsg sini alacaksın.bir arkadaş saatli bomba gıbıdır kotu dsg demiş ama soyle belirteyim 3.500 tl ye tamiri var sıfır gibi.kimine göre fazla kimine göre azdır bu tutar.ama Allahasukur benım aracım 400 hp lerde ve hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta 500 e kadar da yaşaacagımı dusunmuyorum.
konfor a gelecek olursak passat gibi konforlu ve sessiz bir aractır.inanılmaz güven verir yolda şahsen ben 250 270 lerde tatlı makasları attıgım bir araçtır.
chip eksoz filtre yle 265 hp lere kadar alabilirsin o guclerde megane rs i çok geçer ve maliyeti de cok dusuk.
ileri seviyede motoru yuklemeyı dusunuyorsan 17 bin tl civarında harcarsan 400 450 hp 25 bin tl civarında harcarsan 500 hp binebilirsin.
tekrar soyluyorum bence kıyaslanmayacak kadar 2 araç arasında fark ve segment vardır.bu benım sahsı fıkrım
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
Reno'nun f1 tecrübesi olması ve renault sport'un şimdiye kadar çıkardığı işlerin ortada olması ne olursa olsun zaten megane rs'i bi adım öne geçiriyior. Bu tip araç tercihlerinde vw golf sadece vw severlerin alacağı bi araç olabilir bana göre. Ya da sadece hızlı gitsin mantığıyla düşünenlerin... amacın 400 hp 500 hp yse adresin golf gti olmamalı..
Şimdi öncelikle bu işin ikince el piyasa değeri ile hiçbir ilgisi olmadığını bir kabul edelim Doğukan yoksa örnekler ile senin verdiğin rakamlara 1.6 standart binek araçların bizimkilerden daha kaliteli olduğu anlamını çıkartırız bu şekilde verilecek örnek arabalar çoktur sanırım
Öncelikle ben sorumda hala ciddiyim bilmediğim için soruyorum bunu da inanın gti hakkında en ufak bilgim yok.
Şimdi sene 2005 - 2006 neyse gittik showroom a bir Megane Rs e baktık bir de Gti a sonra sıralamaya başladık dedik ki bunda şu var bunda bu var (ama bunları hissettiklerimizle değil reel örneklerle ) . Örnegin birinde deri koltuk var birinde kumaş koltuk şeklinde olaya bakarak anlatabilir.
Ve ya başka örneklerle açıklarsak ; güvenlik olarak Rs te kaç hava yastığı var Gti da kaç hava yastığı ya da Gti fabrika çıkışı kaç beygir kaç nm tork , RS kaç beygir kaç tork. Ya da Gti fren diskleri kac mm ne marka Rs inki ne. Yani birbirlerine üstünlükleri nedir ne değildir. Tekrar ediyorum plastik hissi Rs in kötü Gti in iyi şekilde değil ama.
Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com
Yol tutuş konusunda sınıfının emsali, nurburg da pist rekoru sahibi bir araçtan bahsediyoruz. MRS sınıfının en az yakanlarından üstelik. Bu fiyatlarle kesinlikle tercihin MRS olmalı.
100 kişiye sorduk golf mü megane mı dedik sonuçlar şaşırtıcıydı
100kişiden 85i golf gti derken 15kişi megane der.
megane yürütmesi gereksiz pahalı
yedek parçası gereksiz pahalı
plastik kalitesi kötü degil ama golf bi tık daha iyi
dizayn tip olarak göreceli bi kavram ama golf kesinlikle daha iyi
2.el olarak golf daha iyi
problemsizlik olarak golf daha problemsiz bana göre(DSG) saymazsak![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)