obowwww neler olmuş burda neyse benzin konusunda anlaşılmış galiba şimdi bide tüplü RS ler ile tüplü gsı lara gelelim hangisi daha az yakar :)
Printable View
obowwww neler olmuş burda neyse benzin konusunda anlaşılmış galiba şimdi bide tüplü RS ler ile tüplü gsı lara gelelim hangisi daha az yakar :)
Astra Gsi Sfi kullandım bizzat öyle 5 lt 6 lt tamamen hayal ürünüdür..
Clio Rs in ise yakn çevremizde kullananlar var onlar da 5 lt ortalamalarda kullanıyorlar.
1.5 dci dan az mi yakiyor simdi bu rsler ?
clio rs i gözünüzde büyütmeyin bu kadar :D:D:D
beyler siz şakamısınız ya ne 5 i ne 6 sı ? uzun yolda bile zor bu değerler? şehir içinde 10lt civarı yakan arabalara 5lt ne demek?
ya uzun yol eyvallah zorda olsa kasmışındır 5.7 yakmıştır. ama yukarda
falan yazısı görünce şehiriçindede bu değerleri yakıyormş gibi algıladım :)Alıntı:
Clio Rs in ise yakn çevremizde kullananlar var onlar da 5 lt ortalamalarda kullanıyorlar.
ayrıca rs ile uzun yolda otobüsün arkasına kanca falan atsan rolantide çektirsen kendini 4 leri görür herhalde gerisi hayal.
yani anlamadığım bu araçda bildiğimiz enjeksiyonlu bi motor hava ve yakıta ihtiyacı var:D , hybrid falanda bizimmi haberimiz yok:D
kemal 3-4 sene clio rs kullandım neyi ne kadar yaktığını özellikle uzun yolda 70-80 kere belki denemişimdir kafadan atacak halimiz yok dimi ? yol bilgisayarı uzunda yaktırmamaya çalışırsan 5 altına iniyor clio rs 172 de normal gidersen 5-5,5 civarında yakar kasmadan ha sen 206 gti gibi yakıyor sanıyosan alakaları yok inanmaman doğaldır 206 gti ın lpg lisiyle aynı yolu gidioruz clio rs ten çok yakıyor lpg de bile bunu daha geçelerde bizzat arkadaşın araçlada denedik yani üzerine pek konuşmaya gerek yok asıl konu clio-astra arasındaki yakıt konusuydu oda ztn az çok belli yorumlarda uzatmaya gerek yok :)
Yok kasmadan goruyo o degerleri kasinca 5.0-5.1 yapanlar var.
Sehir ici imkansiz cnm o degerler 10 lt falan .
ortalama denince şehiriçi sandım o yüzden yazmıştım :)
asıl konu clio astra diyosun 206gti ne alaka şimdi? :) bora,palio,doblo,clio dci,206,145,528,vts,hdi bi çok araç kullandm. dünyayı 206gti dan ibaret görmüyorum yani:) uzunda 5küsür bi nebze ama 4ler bana saçma geliyo. he ben öle yakıyorum diyorsan eyw dicek bişi yok.
konu clio astra olunca zaten mantıken clio daha hafif az yakması aşikar. sölediğin gibi herkesin fikride aynı zaten.
astra gsi gibi benzinde ecdad ziken bir arabayı clio Rs 172 ile kıyaslamak gerçekten çok anlamsız,
206 gti ile kıyaslansa eyvallah dicem :)
Arkadaşlar, fabrika tüketimi değerleri belirli koşullarda, kısa mesafelerde yapılan testlerdir.
Sizlerin gördüğü 5-6 lt değerlerinde siz bu testi uygulamıyorsunuz. Aksine ayağınızı gazdan çekiyorsunuz, yokuş aşağı yerlerde gaza basmıyorsunuz vs.
Arabanın bakım durumu, yaşı, mekanın rakım değeri bile etkiler değerleri.
Sonuçta en güvenilir değerler malesef fabrika verileri......