vay be boşuna dizele biniyormuşuz
Printable View
vay be boşuna dizele biniyormuşuz
GSI ile depo doldurma yöntemi yaptım.
Mehmetçik vakfı opette doldurdum, adapazarına gittim, dönerken de mehmetçikte doldurdum.
Yol bilgisayarı 5.6 litre yazıyordu, Hesaplamada da 5.7xx çıkmıştı.
Ortalamam yanlış hatırlamıyorsam 80-110 arasıydı genellikle 90-95 arası kullanmıştım.
2 kişi idim araçta ve yük yoktu...
iynnRs nickli arkadaşa katılıyorum.
RS de GSI da kasmadan bırakın 4 lü rakamları 5 li rakamları yapamaz uzun yolda.
He sizin için 80-90 la gitmek kasmak demek değilse, anlayışlar farklı :)
Kasmadan 4 lü litreleri görmek falan denmiş, kendinizi kandırmayın. 4 lü litreleri yakmanız için ÇOOOKK kasmamız lazım. Yapamazsınız demiyorum dikkat edin ÇOOOK kasmanız lazım.
Kasmadan 4 litre ise kasarak 3.5 litre yakacaksınız 2000cc atmosferik arabayla :)
4 sene clio rs e bindim 2 seneye yakında yigenimde olan sıfır olarak alınmıs clio rs e bindik
ondan öncede gerek ecotec gerek dohc motor bir cok gsi ya bindik arkadas cvremizde ozellikle arabalar daha 2-3-4-5 yasında iken
astranın 1.6 sı bile asırı fazla yakkıyor veya sole diyeyim opelde az yakan arac varmı
bir arkadas yol bilgisayarı yanılmıyor demiş
zamanında uzun yol tecrubelerimizden cok net goruyordukki 100km de 0.8 1 litre civarı cok rahat yanılıyor opeller ve gsi lar
renoların ise yol bilgisayarı en fazla 0.1 0.2 yanılıyor
az yakmaya gelince clio rs kasmadan 4.x litrelere zor iner ama defalarca denemelerimde biraz ayagına hakim olursan yavaslamasını hızlanmasını bilirsen ben cok 5.1 5.2 yaktırdım
örnek olarak istanbul silivriden yola cıkıp bodruma gitmişliğim var 2-3 defa, depoyu doldurdum
genelde yolun durumuna gore 80-90-100-110 hızlarda gidip aydın otobanında yaklasık 60-70km top speed deneyip 5.2 ortalama ile bodruma gittim 830km ve 2-3 gunde orda gezdim yakıt almadan finalde 900km leri gecerek
he gercekten kasarsan birazda beceri varsa 4.5 dan asagı indirebiliyorsun ama 4.5 dan asagıda baya bir kasmak gerekiyor oda bir gercek, belli bir rakamdan sonra genel ortalamayı dusurmek cok zor
ama su var sen full kasarsın 4.1 yakar astra full ksar 5 litre yakar cogu kişi derki fazla fark yok
yanlız 5 litrede 0.9 litre fark 50litrelik depoda 9 litre yaparki adam o 9 litreyi pompada nam olsun diye havaya sıktırır, clio rs ole bir araba iste:D
neyse işin sakası tabi:D bizde zamanında istanbul lüleburgaz arası bir vidyo cekmiştik
sadece otobanda degil sehir içleride dahildir
ya okan bırak bunları oksıjen sensoru flan:)
senın ıddıa ettıgın seyın tersını savunmak hata zaten :D kendını haklı çıkarmak ıcın herseyı yaparsın. senınle aynı fıkırde olan herkes doğru soyluyo, senden farklı düşünen kesın yalan soyluyo yada arabasında arıza var.
Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. oyle bır kereye mahsus kasa kasa ortalamayı dusurup foto çekmekle olmaz.
aynı sekılde gsı kullananlarada soyluyorum gıdın arabanın alık tuketımlerını foto cekın gelın bakalım göstergeler kac lıtrelerde.
ha sonuç olarak bence gsi clıoda cok yakar aynı kullanım tarzında buna emınım ama 4-5 lıtreler cok zor ıkı araç ıcınde.
Uzun yolda Ankara - Kuşadası , Kuşadası - Ankara gece yolculuğu tek başıma bagaj da bir valiz veya iki valiz 5.4 ortalama ile gidiyordum. Kasmıyordum ama basmıyordum da daha doğrusu arada sırada bir yokluyordum şöyle bir kaç km o kadar. Şunu da belirtmek isterim uzun yolu muazzam zevkli bir araçtır Clio Rs arada sırada oynarsın arada sırada sakin sakin özledim Clio Rs leri :)
Şehir içinde de ortalama 8-9 arası rakamlar ile gezerdim. Hattaki bir video hazırlamıştım yol bilgisayarı yalnış diyenler için.
IMG_1425.MOV - YouTube
İbrahim herkesten beklerdimde senden kaç senedir rs kullanan kişiden bu yazıyı beklemezdim ..
bizzat kendi çekimim buyur sanada kanıtlıcaz ya ne diyim..
yine söylüyorum sen bu rakamları göremiyorsan aracında bir sorun var 6 litre ne ya videoya bak bakayım 5 bile oluyormu hiç ??? senelerdir kullandığım yakıt sarfiyatına kaç kere hesap yaptığım arabayı bana mı öğretionuz ?
(diceksin ki yokuş aşşağı falan alakası yok 90 sabit gidiyorum zaten bayır aşşağı olsa illaki anlık sıfırlara düşer gazdan çeksem yada hızım yükselir sabit tutsam vs vs anlayan anlar zaten yol dümdüzz )
neyse sonuç olarak ben haklıymışım dimi ? :D yoksa sözünden dönecekmisinnn :D
Okan senin rs te problem warmis kardesim normalde sehir ici 6 sehir disi 3 lt yakio :D
Ey alahim yarabbim yaaa :D
ya bak ben ne dıyorum sen lafı nerenden anlıyosun.
benımde cektıgım vıdeolar var 4.7 lıtre flan :) dahada dusururdum altına.
Ankara-bolu-ankara yaptım 100-110 u gecmedım 6 lıtre ıle gıttım geldım
sen sımdı vıdeo cekmıssın ayağın sabıt gazda duz yol. hıcmı yokuş cıkmıyo hıcmı yavaslamıyosun hıcmı hızlanmıyosun tekrar.oyle ortalama hesaplanmaz dıyorum.
burda yazanların sen dahıl hıc bırınde Rs yokken bende vardı halada var.hıc bıseyı kanıtlama cabamda yok sadece ben tecrübe ettıgımı yazıyorum.
Ve tekrar soyluyorum bana vıdeo flan cekmeyın. Rs sahıplerı , Gsi sahıplerı ının arabanızın yanında hıc bırseye dokunmadan kontağı acın ortalama yakıt kısmına gelın foto cekın koyun buraya. 6 yı bırak 7 lıtre yazan araba cıkmıyacak emınım :)
10 tane clı rs 10 tane gsi sahıbı koysun ortalamayı bızde ortalamasını hesaplayalım konu kapansın :)
ılk değer benden gelsın. ındım baktım 10 lıtre gosterıyo su an ortalamam :)
yahu ibrahim sen anlık yakıt demedinmi 6 altında olursa haklısın demedinmi
anlık yakıt tüketimi dediğin videodaki yakıt işte ya sen yanlış anlatıosun yada şuan çevir kazı yanmasın olayı var :D
gsi konusuna gelince zaten imkansız rs ten az yakması burda iki arkadaş iddialaştı benimle heralde bu kadar videodan sonra falan onlarda kendilerine gülüyordur dimi güven barış :D:D
ama ben gördüğüm değerleri söylüyorum sen ankara rakımında görmüşsündür vs vs ben burda bu değerleri görebiliyordum tabiki daha altı imkansız hatta burdaki arkadaşlar bilir clio sport 1.6 ile otobandan istanbula gittik ortalama değerde iddialaştık bazı yerlerde bokunu çıkardık 70-80 lere düştü hızımız otobanda istanbul girişinde durduk değerlerimize baktık bire bir aynıydı :D
Stok astra gsi sfi ile (chip eksoz ) ankara bolu arası git gel toplamda 40 lt civarı yakıyordum 100-110 km ortalama hız ile.
Cliosport ile rs hemen hemen ayni agirlikta uzunda yakitin ayni olmasi normal..
Benzer sekiode gsi da ayni agirlikta.. Oda ayni yakar..
Teknoloji olarak ikiside atmosferik, klasik elektronik enjeksiyonlu motor.. Agirlik ayni olunca yakit ayn olur.. Oyle ucurum fark olmaz..
anlık ne amk ya. anlık 3 de yazar orda 2 de :D
ben ortalamadan bahsedıyorum konuyu cevırme :) ın arabaya ac kontağı ortalamayı soyleyın dıyorum . kımın arbasında 6 dan asagı değer çıkacak.
sımdı gsı cının bırı ınat edıp 4.0 yaktırsa gsı ın az yaktığını kabul edermısın?
benım tek anlatmak ıstedıgım 4 litrelerden flan bahsedıp ınsanları yanıltmayın.