Ben 550km İzmir İstanbul arası, 85km ortalama hız ile hiç durmdan 2 kişi havalandırma açık, 2.0 140hp Laguna ile 5.8t yakabildiysem Clio RS'in stok ve ekonomik kasarak 4.5-5 yaktığına gayet inanırım.
Ben 550km İzmir İstanbul arası, 85km ortalama hız ile hiç durmdan 2 kişi havalandırma açık, 2.0 140hp Laguna ile 5.8t yakabildiysem Clio RS'in stok ve ekonomik kasarak 4.5-5 yaktığına gayet inanırım.
clio rs in 5.0 altına inebileceğine inanmıyor arkadaşlar siz ikna edin aha biri bu güven
güven olm hiç k.bakma konu açarım demiştim emin olduğum bişi çünkü senelerimi verdiğim aracı bana öğretionuz
bu arada varmı başka gsi rs ten az yakar diyen ?
RS'in az yakmasını geçtimde, GSi için o verileri nasıl hesapladınız? Herhangi bir foto, video var mıdır? kafadan tahmini mi hesap yapıldı?
benim anlamadığım bu ecotec motor yani opelin ekonomi motoru bile bu değerleri uzaktan yakından göremezken 150 lik eski gsi sfi ye noluo rs le başaçıkabilcek![]()
iki aracın ağırlığı birbirine çok yakın.
aynı şartlarda aynı değerde yakmaları olası diyorum.
olm o yolun durumundan rüzgarın estiği yöne ağırlığına göre farklılık gösterir harbi merak ettim gsi la uzun yol yaptım dion ya ortalama değeri yazsana şuraya rs le hangi değeri gördün gsi la hangi değer ? çünkü rs in değerinin altına düşmeyi bırak yanına bile yaklaşamaz sfi buna emin ol normalse iki araçta sağlıklıysaen basiti benim rs in oksijen sensörü bozulmuştu araba 100km de 1-2 litre fazla yakmaya başladı altına inmiodu örnek
5.0 altı gördünmü mesela gsi sfi ile ? burda okadar insan gördüm diyor yalanmı atıyor ?
Degerler birbirine yakin olur. Rs daha az yakar veya gsi daha az yakar seklinde net bisey soylemek yanlis bence. Rs in yol bilgisayarinda gosterdigi degerin gercekligini bilemem ama gsi in ki 1e1 dogru gosteriyor
Gsi icinde rs icinde yaziyorum yol bilgisayari verilerine guvenmeyin. Depoyu agzina kadar doldurup 100km gidip tekrar fulleyin. En dogru veri budur. Bence 2 aracta uygun kosullar saglaninca 5lt altina dusebilir. Varsa forumdan 2 arkadas bir yerde bulusup deneyebilirler.
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Bana kalırsa kasmadan 4 zor değil, hayal olur ancak. Kasmadan bu ekonomi yapılamaz bana kalırsa. Polemik olmasın 4 lt yakmaz demiyorum kasmadan 4 lt ortalaması yakalanamaz. Ben gsi'ında rs'inde güçlerine göre gerçekten az yaktığını biliyorum.
Birde yol bilgisayarlarına kesinlikle güvenmemek lazım. 4.2 lt ortalama ile gittiğimiz astra h 1.6 yol bilgisayarı depo fullenip 200 km sonra tekrar fullenince 6.3 yaktığı ortaya çıktı. Servise verileri söyleyince kalibre ettiler.
olm 4.1 gördüğüm rs e neden çok yakıo diyim
sende 5.0 gördüm dedin tamam yani demekki gsi daha çok yakıomuş
neden uzatıon hala anlamıombu kadar video resim var gsi da 5.0 görünce inanıonda bu kadar rsim video ya 4.1 4.0 lara neden inanmıon onu anlamıom
az yakanında az yakanı varmış demekki de geç![]()
Tartisacak baska konu bulamadinizmi
Tamam clio az yakiyo zorlamazsan ama abartmayin 4 litre flan.hemde kasmadan. Uzun yolda sakin kullanimda az yaksin diye kasarsan 6 litreleri goruyor.heryerde bosa atar 60-70 le gider trafigi alt ust edersen 5 leri gorur ama bu clio gsi dan az yakiyo olarak kabul edilemez.
Ben benzinli S320 ile 200 km yol gittim az yaksin diye kasa kasa 7 litreye kadar dusurdum. Simdi cikip s320 7 litre yakiyomu demeliyim
Ne gsi nede rs kasmadan 6 litrenin altina inmez.
Gsi'ım varken Fethiyeye gitmiştim ,baya ekonomi kastım, 680km yi ortalama 5.1lt ile gittim
White Rs ile ayarları kısıp 4lt lere düştük![]()
ibrahim ben kendi yakaladığım değeri biliyorum nitekim aynı değerleri bir çok rs video çekerek resim çekerekte yakaladı söylediğin 6 ile 4 litre arasında uçurum var senin aracı bi kontrol ettir sen kastırarak 6 altına inemiosan özellikle oksijen sensörüne bir baktır derimben söylediğim 6 litreleri bokunu çıkara çıkara uzun yolda yapıodum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)