Ankaraya geldiğimde bende denemek isterim 120d aracım ile...
chipli e93 nasıl geciliyorsa standart e92 ye arada olan min 20 30 hp ye ve artı tavan agırlagna ragmen. koskoca eşşek ölüsü 4 çeker jipin geçilmesine niye bukadar şaştınızki
1881 - 193∞
bu söyleminiz benim yazıma cevaben sanırım..
ancak daha dikkatli okumanızı tavsiye etmek zorundayım.. beni asıl şaşırtan şey; mutant diye isimlendirilen, 3.28 lerle yakın yürüyen aracın 3.18 ten fark yiyen x3 e geçilmiş olması..
bu resme göre düz mantık şunu dikte ediyor ; bu 3.18, 3.28 falan dinlemez.. neredeyse m3 le yürüyecek..
anlatabildim sanırım![]()
valla denemende fayda var.
x3 ile benim aramda kilo olarak pek bir fark yok. fakat benden 120-130nm fazla torku var o aracın ve genelde hafif rampada denemek durumunda kaldık.. benim kilom 3.18ci kadar olsaydı işin rengi çok değişirdi x3 le olan denemede.
3.18ci ile karşılaştırmaya alırken kgları da düşünmek lazım
1320 kg 3.18ci - 1800kg x3 (burda 480 kg daha hafif ve yeni teknoloji motoru olan 3.18ci avantajlı)
1640 kg mutant -1800 x3 ( 160 kg hafifim ama x3 ün altlardan itibaren stabil olan tork avantajı ve 120-130nm daha fazla tork avantajı var)
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
yook size degildi geneldi 3.18-x3 arasıdaki gayet anormal bişey degil demek istiyorm gecebilir anlamnda
mutantında sahibi demiş eksigim var ondan olabilir diye belki bilinmedik arızası olabilir yada güçleri yakın vs vs![]()
1881 - 193∞
yukarıda sölediğim tork fazlalığına ek olarak baskımın ve kat bile üzerinde duran orjinal egzoz sistemin değişmesi lazım.
Rs Racing Garage
yaman çelişkiyi anladığını umuyorum serdar..bildiğim kadarı ile senin aracın 28 le yakın yürüyor.. 3.18 x3 ü paçavra ediyor, 3.18 in paçavra ettiği x3 e senin aracın geçiliyor.. e burumda bu 3.18 benim 28 ide paçavra eder resmi ortaya çıkıyor.. bu işte bir yanlışlık yokmu ...
arkadaşlar müsait olurlarsa eğer ben bu akşam müsaitim.. x3 lede , canavar 3.18 lede denemek isterim..![]()
ama şunu düşün senin 28 in kilosu nedir?
tamam 3.18 x3 ü paçavra etti fakat o da 480 kg daha hafif olduğundan.
20-30 kg hafif bile olmak 1 boy fark ettirir ki 480 kg hafifliği düşün.
3.18ci ın kilosu hemen hemen senle aynıdır. bu durumda geçersin %90.
gelelim tekrar benle x3 denemesine
yukarıda sölediğim gibi stabil tork avantajı ve fazla torkundan dolayı zaten aldı.
Rs Racing Garage
olay ağır x3 ün hafif e46 ya geçilmesi değil serdar.. senin aracın olaya müdahil olmamış olsa idi ben konuya yorum bile yazmazdım.. olabilir ; hafif atak bir e 46 güçlü ağır x3 ü geçebilir... davut un golıath ı devirmesi değil ki bu..
benim ölçüm senin aracın oldu, bu yüzden mantıksal bir vertigo yaşadım..
bana göre 28 le yakın yürüyen mutantı ne e46 3.18 geçebilir nede onun boy boy geçtiği x3..
mesele benim 3.18 i geçmem meselesi değil , ağırlıklar vs vs değil.. benim ölçüm mutant.. mutant da dediğin gibi sorunlu sanırım.. başka bir açıklaması yok bana göre..
ama yinede denemek isterim x3 lede 3.18 lede..
denemeden önce dediğim gibi baskı değişmesi ve orjinal egzoz sistemim değişmesi lazım.
x3 ün beni geçmesi normal zaten ama o x3 184 hp atmosferik olsaydı nah geçerdi demek istediğim bu benim.
184hp atmo olsaydı tork en fazla 240 -250 lerde olurdu yani hemen hemen benle aynı olurdu tabi benimde 160 kg hafifliğim ön planda olurdu ve geçerdim çok çok.
şu düğünü yapayım mutantın sorunlarını halledeyim. ondan sonra senle de denerim. birde şu var belki benim denediğim ve yarım boy vs geçtiğim 3.28 de bilmediğim bir sorun vardı ya da o gün denediğimde baskımın kondisyonu iyi ve yolun düz olmasından dolayı öyle yürüdüm. ***** her araç bir değil. denemeden ölçü almak insanları yanıltabilir.
biz deneyeceğimiz zaman çevrende stock 5.20-5.28 varsa onları da çağır onlarla da denerim. en azından bazı kişiler mutantın nasıl yürüdüğünü anlamış olurlar![]()
Rs Racing Garage
abi yeni görüyorum yazını.görseydim sabah bugün olabilirdi abi.
serdar abinin denediği 328 le denersem bende geçerim.çünkü mutant 328 i yarım boy geçmiş.bu durumda ben de geçerim..
ama abi senin araba sağlıklıdır ekstra bişey vardır geçerim diyemem.denemek isterim.kaç kg kaç hp abi araç ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)