.::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı
C konusunda izlenimlerimi paylaşayım yardımcı olursa ne mutlu. 2011 C180 sahibiyim, makyajlı değil ledli olan araçlardan, 1.6 Kompressor 156hp.
Öncelikle iç mekan olarak ben kokpiti çok beğeniyorum,makyajlı kasanın sabit ekranından daha hoş geliyor gözüme,Command da olsa tadından yenmeyecek kıvamda. Burası tabiki tercih meselesi. Kalite olarak iç mekan birçok kişinin dediğinin aksine berbat falan değil. A4ten kesinlikle aşağı kalacağını düşünmüyorum ki birçok yerde kalite detayları da var araç sonuç olarak Mercedes.Orta konsoldaki kol dayamanın bulunduğu yerin soyulması biraz sinir bozmuyor değil. Bunun dışında kalite namına iç kısımda gözüme batan veya sorun çıkaran birşey ile karşılaşmadım.
Motor konusunda gidiş olarak tatmin ediyor günlük araç olduğu için. 156 hp gayet yeterli bir değer. A4 1.8 TFSi dan ziyade 2.0 olmalı diye düşünüyorum nitekim burda da vergi dezavantajı var. Sıkıntı olarak aracım 100.000 km'de tam olarak, periyodik bakım ve disk balata değişimi dışında bir kuruş masrafım olmadı,ki ben genelde agresif kullanıyorum arabayı. Kronik arıza ne var dersek, arka stop lambalarının sık sık patlaması ve aydınlatma aksamlarında,özellikle arka stop ve sinyal gurubunda kronik sorunları var.
Dış görünüm kişiden kişiye değişse de ben makyajsız C nin önünü çok beğeniyorum. Arka stopları makyajlı kasaya çevirebiliyorsa tip olarak da başarılı bir otomobil. Bu arada alcak olsaydım kesinlikle beyaz veya gri tercih etmez, mümkünse kırmızı veya siyah tercih ederdim- keza kırmızı özellikle C gibi durmuyor. AMG paket oldugu zaman oldukça sportif bir görünümü var.
C180 ile burda bahsedildiği gibi 12 litre falan hayatımda görmedim. Karışık kullanımda 10 - 11.5 max. ekonomik kullanımda şehir içi 9.5 litre civarında.Nitekim bende 19" jant ve 245 ön arka lastikler mevcut. Deli gibi sıkarsan bile 13.0 - 14.0 hadi taş çatlasın. Şehir dışı da 7.5 lara kadar düşüyor.
İki araç arasında kalsaydım 2.0 TFSi A4 tercih ederdim ; yok 1.8 TFSi olacaksa oyum C kasadan yana. 7 ileri 1.8 Turbo olursa çok daha iyi olabilir.