ilandaki araç benim öz kuzenimin aracıdır , haybeye gitti aldı , aldığında araç bu şekildeydi zaten , ilgilenirsen konuşurum araç için .
Printable View
Türk toplumuna göre özellikle 2. el alınan arabaya bakım yapılmayacak, masraf edilmeyecek o araba 60-70 bin km gidecek... bırak yağ değişimini eksilen suyu tamamlamak bile zul gelecek, yağmurda cam suyu olmadan gidecek, sonra araba can çekişmeye başlayınca da ' bu arabalar masraflı alınmaz' diyecek :)
Bende 2010-2012 arası pdk cayman'lar hakkında bilgi talep etsem sizlerden?:) bayadır aklımda olan bir araç ama ismi porsche olunca korkutuyor insanı. Yakıt, vergi vs değilde daha çok bakım masrafları ve sorunsuzluk durumunu merak ediyorum.
Yakıt olarak normal kullanımda sehir icinde 12 14 lt arası gezersin basarsan ben 16 lt üstünü görmedim uzun yolda 9 lt kadar düşüyor caymanlar 2.9cc vergiside ona göre ama düz cayman yerine cayman s öneriyorlar pdk vites atışları bıraz daha iyi diyorlar ama pdksızda öle kötü vites atmıyor pdklılarda baskı balata var bakımları doğuşa gidersen pahalı sanayiye gidersen abartılacak rakamlar ödemiyorsun sorunsallık olarakta sinan abi bilgi vermiş zaten
Kardeşim benim söylemen yeterli Allah zülcelâl kazadan beladan cezadan korusun yavrum gözü olanın gözü çıksın, zaten abinde geçen yolda dalga geçti o kadar para harcanırmı bu arabaya sen salaksın diye :( her gördüğünde yüzüme vuruyor sağolsun :D öpüyorum seni, konuyu kirletmeyek ( abine selam öpüyorum)...
Konu sahibinden özür dileriz....
Bu durum ancak araç modellerinin trafikdeki sayıları ile orantılandığı vakit gerçeği yansıtabilir. Ki öyle yaptıklarını düşünmüyorum.
Misal;
200 adet 911'e karşılık 20.000 adet clio olduğunu düşünürsek
10 tane sorun yaşayan 911'e karşılık 999 adet clio'da sorun çıksa bile yine de clio daha sorunsuz araçtır diyebiliriz.
Pdk ile eski tip vites arasında baya fark var. Birazda gitsin dersen S almak zorundasın. Pdk'lı cayman makyajla 2.9 litre oldu yeni kasada tekrar 2.7 oldu. Bakımlar normal mercedes, bmw vs. gibi yani çokta abartılı değil (tabi servise gitmezsen) :)
Eğer yılda 5.000-10.000 kullanırsan arabada en büyük sıkıntın kasko olur 15-20.000 arası kasko ödersin. Yani kapı önünde dursun izleyeyim dersen yaklaşık 25-30.000TL masrafı var. :D Yetkili servis bikaç fiyat örneğinde mesela cayman 4 disk 4 balata 9.000TL küsur. Yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi bakımı 1600-1700 civarları.
Aslında porsche maliyeti yüksek değil fakat Türkiye'de klasik bir yaklaşım var aynı boya korumaya veya cam filmine bile araba markasına göre fiyat veriyorlar :D
Kaskosu 15 20 falan degil onlar tam bir Sehir efsanesi 27.04 te yaptırdım full kasko anahtarlı calınma dahil muhafiyet yok 3.300 tl 9 taksit eger sicilin bazuksa ve tramer kaydı varsa aracın o fiyatları cekiyorlar oda yapmamak icin 30.000 bakımını 1 ay önce yaptırdım balatalar degişti ki aracımda gts firen sistemi var balatalar 4 adet 800 tl normal olsaydı 500 tl idi filitreler sıvılar falan hepsi 1200 tl verdim ilk aldıgımda ön cam dahil 3m filim yaptırdım 400 tl tek sıkıntı bence mtv eger cayman s alıcam ve 2010 üzeri olsun dersen yıllık vergisi 6 7 cıvarı oluyor
Cayman ı bi kaç arkadaşıma aldırmayı çalıştım ama kimse cesaret edemedi sadece yolda gördükçe içleri gidiyor ama elleri gitmedi o kadar :)
Aslen harika araçlar 2.el fiyatları bi Porsche için çok çok mantıklı
Cayman s ile cayman arasında ciddi bi vergi farkı var s ne kadar daha iyi gitsede cayman vergi olarak avantajlı .
bahsettiğim tüm fiyatlar trameri olmayan 2012 cayman için. Parça fiyatları servis fiyatlarıydı. Kasko bedeli 260.000TL'den. Eğer 24 yaşında sana 3300 TL kasko çıktıysa çok çok çok iyi fiyat çıkmış çünkü artık yeni aldığın araçlarda muafiyetinde pek önemi olmuyor son aldığım araçta (15 gün önce) %60 muafiyetli 3600TL, muafiyetsiz 3600TL dediler :) Bu araç için kaskonun belirlediği dip fiyat buymuş bende hiç kaza olmadığı içinde muafiyet aktarmasamda en ucuz fiyatı alıyormuşum.
Mtv (1-3 yaş) Cayman 5.000TL & cayman s 7500 TL
Beyler konu cayman'a kaymış ama carrera hakkında bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.
Bende gaza geldim bu aralar carrera bakıyorum ama nasıl masrafı olur '99 model araba ile ne gibi problemler yaşarım?