Okani herkez bole kabullendi :D rol camiasina renk katiyor bence :D
Özünde zaten adamin dibi her konuda yardimi yardimlasmayi on planda tutar :icon_tup:
Printable View
Okani herkez bole kabullendi :D rol camiasina renk katiyor bence :D
Özünde zaten adamin dibi her konuda yardimi yardimlasmayi on planda tutar :icon_tup:
zamanında modifiyem com da ogün mısırlı diye bir abimiz vardı adını yanlış hatırlamıyorsam.bu f7r nin popülatirliğini epey arttırmıştı taa o zamanlar.
vti geçerse ciğerli olur geçilirsi diğer araç gizli spec olur :D :D
F5R ide motor Renault yapımı enjeksiyon farklılıkları nedeni ile F4R değilde F5R diye adlandırılmış motor volvo ile alakası yok,volvo motorlu olanlar N7Q türkiyede bulunan hiç bir megane'da bulunmaz.
Aslında daha verimli değilde daha önü açık,Cliolarda bulunan VVT yüzünden modifiye işlemleri sıkıntı çıkarıyor,yurtdışında VVT söküp inanılmaz işler yapan clio rsler mevcut
Tr de de yukleyenler genelde vvti kasnagi sokuyor. Bildigim kadariyla white ve izmitte itb yapilan rs de vvti yok.
bırak 2,0 1,6 ları.. formula 1 e bi bak.. honda - renault o zaman.. renaultun formula 1 de ne yaptığını dünya alem biliyor.. typer - megane 2 rs kim geçiyor stock?? 2,0 honda kötü diyen yok.. renaultu bu kadar kötülemeninde alemi yok. renault spor haddinden fazla iş yapıyor.. dünya biliyor renault sporu?
hondaya helal olsun 1,6 atmosferik 160 hp araba yapmış.. kötüleyen yok. ama bi bakıyozki yok renault şöle yok megane böle.. yok şunlar binmiş yok t...rvsti arabasıymış.. yok piyasası bozukmuş... bunlara lafım var benim.. şimdi t..rvstiler hiç mi honda kullanmamış?? hondaya binende var bmv yede mercedese 4*4 e de.. yarın bi t.r.vstyi honda kullanırken görürsen ne diyeceksin?? merak ediyorum yine aynı şeyimi söyliyeceksin?? ne alaka ?? ayıp denen bişe var..
Bende şu typer geçtim olayını ciddi anlamda merak ediyorum.. mesela zamanında dbs typer skn typer gibi ciddi yürüyen araçlar vardı bunların internette birçok deneme roll videosu mevcut eğer gerçekten böyle bir typeri geçeceğini iddia ediyorsa okan beyin megan ı istanbulda veya başka yerde farketmez gerçekten bu denensin sanırım bu konuyu görmeyen typer sahipleri var, eğer gerçekten gırtlak megane yüklü typer geçiyorsa biz bu işi bırakalım :D yani vti dan olay typer'a kadar geçmiş gerçekten merakla bekliyoruz...
Ep3 ü geçtim fn2 typer daha çok ezilmiş BS typer vardı istanbulda(FN2) onla bir deneyin isterseniz hala duruyorsa ve aynı speclerdeyse :)
Evet bende takdir ediyorum megane Rs i ama ep3 typerla kıyaslanması için çok kasapça yazıcam kusura bakmayında söksün turbosunu atmosferik çıksın ep3 ün karşısına bizde izleyelim bakalım. Ha bu demek değil yerin dibine girsin pistte neler yaptığını hepimiz biliyoruz, eminim sevmeyenide vardır ben beğeniyorum o ayrı..
niye hondacılar 1,6 ya 2,0 lara kafa tutarken efsane oluyor hacimden bahsediyolar habire vti lar. 2,0 hondayla 2,0 reno ya gelince turbo muhhabeti.. bende bunu anlamıyorum. bu demektirki 1,6 atmosferik bu işi yapıyosa 2,0 atmosferik hondanın neler yapması lazım çelişki zaten burda?? yani 2,0 atmosferik hondanın daha başarılı olması lazım deilmi 1,6 vti bu kadar iş çıkarırıken 2,0 vti biraz gölgede kalmış gibi.. tebrik ederim hondayıda çok severim bu arada.. marka fanatikliğide yapmam.. araba arabadır benim için.. bazı arkadaşlar yanlış anlamasın yorumlarımı..
Hondacılarla tartışılırmı ya,araban ferrari olsa VTİ saplar,dünyanın en iyi arabası Honda
Meggy de 1400kg yaklaşık. Onu napıcaz :) Ep3'ün modlanabilirlik ve motorun verdiği haz dışında büyük bir artısı yok megane'a karşı.
Çok severim hondayı, hastayımdır 86x86 k20 motora ama piyasa şartlarında vti yerine clio172, ep3 yerine megane225 aldım. Üzerine kalan parayı siz hesap edin
Kesinlikle sapla-r :D:D:D Yaw teneke parçası işte. Honda nın güzelliği kasası, ve parçalarının uygun olması + prim yapması. Yürüme işine gelince arabasını yükleyen yürür... it ürür vtec yürür :icon_tup:
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi. :D:D:D
neden kamer?
Abi sen neyi sorguluyon ben anlamadım ki, 2.0 atmo 2.0 turboyla mı yürüsün istiyosun, mantıklı mı geliyo ? Ha soruyosan 1.6 vti 2.0 la yürüyo lafını ediyosunuz diye. Bana bu efsanevi geliyor. Aynı şey gtı ve vts içinde geçerli 1.6 hacimle neler yapıyolar. Meggy e laf edecek halim yok gözümde rslerin yeri ayrıdır ama haklının hakkını teslim etmek lazım..
Şahsi zevkleri tartışmaya kalkarsa sürer gider,
Tek artısı sana göre modlanabilirliğidir bana göre vitesinin körüğüdür. Buda kimseyi ilgilendirmez, bide ağırlığı ortaya atmak bana sahsen anlamsız geliyor. bi araba 1400 kiloysa ( rs için konuşmuyorum ) gideri neyse odur. Yani memlekette typer geçen gtı var typer ın sahibi ne diyecek sen benden hafifsin ondan oluyo bunlar mı diyecek ?
Asıl olay turbo- atmosferik kıyaslaması. 1.6-2.0 kıyaslayalımda turboyla atmo nedir??. Eski yorumlarımı okursan karşılaştırma konularında clioyu hondaya karşı nası savunduğumu görebilirsin.
Ha bak bi de ben vti yerine clioya , ep3 yerinede megane a binmem. Clio ve Megane istiyorumdur gider alır binerim, sonra her honda konusunda içimde kaldığı için milletle uğraşmam..
Forumda populer olmayla insanların bildikleri değerlendirilmiyor bu forumda.
Ben, yanlarında bildiklerimin hiç kaldığı insanlar tanıyorum üyelikleri yok, her topicte post kasan tipler var bildikleri yok.
Çok değerli ve bilgili abilerim var burda lafım meclisten dışarı.
Sen benden alıntı yapabilirsin, zaten tanırsan düşüncemi anlarsın. :icon_tup:
konu uzar gider herkesin fikrine seviyesizler hariç saygılıyım.. yani mantık olarak 1,6 honda 2,0 atmoyla yürüyosa.. 2,0 honda 2,0 t y le yürümesi lazım dı.. hani 5500 den sonra açıyor ya o yüzden.. evet aynen 1,6 vti efsane ama 2,0 o kadar olamadı dikkat ettiysen ben bunu demek istedim.. saygılar..
Peki oldu, turboyla atmosferik karşılaştırmıyoruz. 12 sıkıştırma ile 9 sıkıştırmayı da unutalım, egz lift farklılıklarını da vs. Her aracın karakteri farklıdır, ağırlık yüzünden turbolu olabilir bazı araçlar veya turbo yüzünden ağırlaşabilir. Tabiki atmosferik devir çeviren motor tercih sebebidir ama yakın güçlerde iseler kıyaslanmaması için bir sebep göremiyorum.
İçinde ne kaldı bilmiyorum ama senle tartışmaya giremem, keza ben o araçların hepsini kullanıyorum yeri geldiğinde. Kimi neye savunduğun da umrumda değil, takıl kafana göre. İlk defa nickini gördüm bende, eski yorumunu felan da görmedim ondan.
Karşılaştırmada motor hacimleri ve özellikleri önemli değil bence.Nasıl 3 serisinin rakibi C serisi ise hothatch lerde kendi sınıflarında karşılaştırılmalı.Focus,Megane,Civic,Golf,Leon,A3, Mazda3,Astra ne motor kullanırsa kullansın aynı sınıfta birbirine rakip araçlar.
aynen niye karşılaştırılmasınki.. deilmi? birinde turbo var diğerinde değişken subap teknolojisi.. biri ağır biri hafif.. birinin sıkıştırması farklı dieri farklı.. bu iki aracında artıları ve eksileri var ve ikiside 2,0 ve stock 200 - 225 hp bandıdalar neden karşılaştırlmasınki? mantıksız gelmiyor bana..
Madem yakın güçler,bu işlerin tek elden hp/tork/ağırlık olarak baz almanın yanlış olduğunu anlayana kadar karşılaştırmaya devam o zaman :icon_tup:
Nick olayına niye takıldınız ben anlamadım ama sorun yok. Eski yorumları kimse hafızasında saklamıyor profile girip bulabilirsin eğer amacın nickini görmedim sen kimsin gibilerinden muhabbete girmek değilse.
Neleri savunduğumu fanatiklik yapmadığımı anlaşılması açısından görmeni istedim. İlgilenmezsende oturup ağlayacak halim yok.
karşılaştırma iki araçtan çıktı renault-honda ya döndü :)
ee yürümüyo diyen mi var ki ep3 lerin nelerle nasıl yürüdüğü biliniyor zaten.:rolleyes:
hep takip ettiğim bi konu açıkçası ilk defa yazmak istedim bende.bütçe kısıtlı olduğundan f7r bakıyordum bende en azından yürür keyifli olur diye. karşıma 8 seene önce babamın sattığı 16 senelik flashımız çıkınca f7r aklıma bile gelmedi ihtiyar delikanlıyı aldım. vtec olayına gelince ise cidden çokkkk keyifli bir araç.. günümüze kadar Türkiye şartlarında kullanmadığım araç belki yoktur. çin mallarından supersportlara kadar ancak ben cidden noldu gazoz mu açtı vs muhhaabbeti yapılan makinaların keyfini hiçbirinde alamadım. ya bi allahın kulu da desin ki arkadaş çok pahalı o yüzden alamıyorum va kötülüyorum başımla beraber çünkü günümüz piyasa şartlarında bende vtece dönüş yapmam kolay kolay, cebimde 17 18 liram varsa da gider f7r alırım üstüne kalan rakamı da bakımdı zartı zurtuna ayırırım:icon_tup: yalnış anlaşılmasın f7r almak üzereydim araştırma yapıyordum bende ve kimsenin malına saygısızlık etmekte istemem.
ancak şu bir gerçek ki megane tecrübemde olduğundan ve 1.5 sene de vtecim olduğu için söylüyorum bütçem yeterli ise f7r ın f si aklıma gelmez ikilemde, ancak bütçem sınırlıysa gider alır dönemlik keyifle gazlarım. birçok vteci de geçerim ama aralarından derli toplusu gelince de beni geçer diye düşünüyorum.. unutmayalım bu araçlar artık nedreyse 20 yaşlarında ve defalarca motor yapılmış ve çok koşmuş araçlar o yüzden o geçer bu geçer diye konuşmak mümkün değil pekte ama ikisininde birbirini geçeceği kafa burun tabir edilen durumdan ibaret olur bence.:icon_tup:
evet denk makinalar söledim zaten. 1,6 vti daha başarılı ama.. ben karşılaştırılması mantıklı deil dienlere söledim.. baştan okursan msjlarımı.. ikiside hothach ikiside 2,0 ikiside 200 - 225 bandında.. demekki beraber yürüdüğüne göre karşılaştırılması mantıksız deil demi??
ya illaki karşılaştırılacaklar ancak kategori mantığıyla bakıldığı zaman f7r type r rakibi bence de ve ona rağmen vtecle yürümesi geçti geçilde kıyaslaması bir başarısızlık ya zaten.
yokmu stock bir vti
stock f7r getirelim deneyelim
ben en az 4-5 boy diyorum f7r önde olacak
headers filtre egzos lu vti getirirseniz
chip filtre egzos lu f7r da getirebilirim
Fark yine 4-5 boy olacak :)
aksine başarısızlık diye bu şekilde kıyaslama yapıyorsa
118hp lik 106 gti 160hp lik efsane diye baktığınız vtec i geçebiliyor
bu başlı başına bir başarısızlık ozaman 160hp nin hakkını veren bir araçmı vtec ?
Stock haliyle 150hp üstünde kaç tane hothatch i geçebilmiş kaç tanesinden hızlı? Bunlara bakıyormusun ?
Tam bir fiyasko bana göre 120lik ies in biraz hızlısı hepsi o. Oda 5500 den sonra
he o konudada netleşelim vti dan bencede çokçok iyi yol tutuyordur:icon_tup:
acceleration olarak kiyaslamaya dahil oldum o konuda type r a denk olmalıyken vti la karşılaştırılmasına başarısızlık dedim.
herşey hızlanma mı denicekse de önceden belirteyim tabikide değil ancak konu rollinge geldiği için bende böyle yorum yaptım:icon_tup: