Yanlış anlamam kardeşim sıkıntı yok. Keşke herkez senin gibi dürüst olsa... Ben gittiğim rollerde kaputumu gönül rahatlığıyla açardım gizlim saklım yoktu :) Gizli ciğer vardı arabamda :D
Printable View
burgazda çeşit çeşit,farklı speclerde f7r'lar var.yokmu aynı eşitlikte vti denensin bitsin yav.
En güçlüsü kim :)
benim bildiğim k20 gibi motorlar genel olarak japon otoları emme sistemi ve kelebeği geniş orjinalden hava emişi yüksek seviyede olduğundan itb ile farkı çok barizolmuyor yada harcanan paraya değmediği için yapılmıyor örneğin 40mm lik bir itb nin hava emişi "pi x r2" olayından hesaplarsan 80 lik genişletilmiş bir kelebeğin hava girişiyle eşit oluyor fransız araçları emme ve kelebek olayını orjinalden çok dar ve emişi zor şekilde yaptığından itb farkı bariz hissediliyor. Benim bilgim bu yönde deneyen tecrübe eden varsa o daha iyi bilir tabiki işin başka bir kısmıda bazı motorlar zengin karışım bazıları fakir seviyor avans olayları falan var her araca fazla hava yarıyor demek yanlış olur
iki arabayı da kullanmış biri olarak bu speclerde vti geçecektir diyorum.
Neyse konuyu dağıtmayalım denk gelirsek bi ara dener görürüz
k20 ye yapılmak istedikten sonra yapılabilecek en uygun fiyatlı işlerden birisi itb dir heralde maliyet o işte en son gelir o yüzden sen şaka yapıyorsun heralde ben aracıma itb yi kendim taktım çıkma motorsiklet kelebeği ve flanştan oluşuyor toplam maliyetini söylesem gülersin
k20 motor için kpro olsun egzantrik olsun piston olsun çok daha pahalı işlemler itb ye göre ;) yapılmıyorsa böyle bir nedenden dolayı olamaz emin ol
Biraz once bi arkadas ozel mesaj yazdi 2001 model f7R vardi bende vti lari gecemiyodum diye.
Karistiranlar icin soluyorum 2 tane megane coupe war biri 2.0 f7r digeri 2.0 ide.Tabi 1.6 larda mevcut.
99 dan sonrasi ide oluyor onlar f7r lar gibi hizli degil karistirilmamasi icin belirtmek istedim :icon_tup:
ide ler 140- f7r lar 150 hp sanırım yanlışmı ?
okan kardeşim sende biraz okuduğunu anlama eksikliği var bence. işine gelen taraftan cevaplar veriyosun, onun için yazmaya çizmeye gerek yok.
o zaman bu ide lerde olan 140hp motorla lagunalardakı motor aynı motor değil mi ?
hayır değil
Laguna motoru clio rs te de kullanılan F4R (sadece emme , headers ve beyin gibi farklılıkları var alt yapıları birebir aynı)
İDE nin motoru renault yapımı değil motor kodu F5R bildiğim kadarıyla zaten 2000-2001 coupe lerde kullanıldı sadece
92 senesinden ilk Clio Williams olarak geliştirilip megane coupe ye kadar gelen motor ise F7R onunda son üretimi 99 daha sonra geliştirilip clio rs lerde kullanılan F4R çıktı Formula 1 mühendisleri ile birlikte geliştirilmiş bir motor clio rs te kullanılan F4R ler
bence biraz abarttınız şu renoyu yaa bide yeni tabir çıktı 15 senedir yoktu sanki yeni türedi bu F7R :)
okan'ın huyu bu abi. 306 gti içinde konuşuyordu, benim araba yapılırken ve ilk zamanlarıda konuştu, noldu sonra sustu konuşamadı :D
stock 106 < stock vti okan, 118 hp'lik arabayı geçemiyor filan deme. stockta vtec üzüyor.
ayrıca kendin isyan ediyordun 2-3hafta önce burada hafifliklerinden :)
stock f7r ile stock vti konusunda neler olur bilemiyorum ama uzunda f7r sanırsam alır hacimden dolayı.
rs tabiki daha iyi f7r ın egzantrikleri cok cacık vvt yok
egsoz cıkısları orjinalde dar
ama kapagı işlemeye daha yatkın
triger kacırma derdi pek yok
rs te kapak dagıtıyosan ya trigerin kopmustur yada ustan sahine ayar yapar gibi yapmıstır
kabahati hic baska yerde arama
ustalar sayesinde 1 rs parası kazandım
milletin ocagına incir agacı diktiler
hala daha triger takmayı dogru duzgun bilen 1 elin parmaklarını zor gecer
rs e bir vida takarken bile yarım saat dusuncenki snradan aglama
aynısı sanzıman içinde gecerli düzgün revize edilmeyen sanzımanlar kacırılan vitesler cok sanzımanın canını yaktı
yatak sarmaya gelince doldur heryeri silikonla sonra tıkasın yag pompasını sonra yatagı sarsın
söktügün kapagı iyi temizleme geri tak yatagı sarsın
bu vakalar cok yasandı
üstündeki pompayı 400bin sorunsuz kullanan araba var
Benim vti a ayrı bi hayranlığım var bu konu ayrı ama gırtlak dolu arabalarla stock arabalar karşılaştırılırsa haksızlık olur. Aynı şekilde verimlilik önemli feh bi 106 ile feh bi vti bence denk değiller..
f7r a gelirsek bence okan'ın katkısı büyük bu aracın popilerleğinin artmasında geçen aylarda söylemiştim yine söylüyorum gayet bilgilisin, tecrübe kazanmışsın güzel bi pilotoja sahipsin tanımıyorum ama eminim karakterinde on numaradır ama ne olur şu atar gider konularında biraz geri dur, iyi niyetle yazıyorum biraz sukunetini koruyabilsen çok güzel olacak. Yani herkes trakyada bi adam var kısıtlı imkanlarla az denenmişi başardı gelene geçene saplıyor diyeceği yere trakyada bi f7r var güzelde yürür ama sahibi çok konuşuyor denemelerden sonra diye tanınıyosun. Tamamen iyi niyetle yazdım, haddime bile değil ama olabileceğin yeri fazlasıyla aşağı çekiyosun..
okan ban yediği için yazamıyormuş bilginize.
edit : siyaset konusundan ban yediği için yazamıyor.