seat clubta biri yazmıştı 5000kmde yap ışığı mı ne yanmış ama doğruluğu nedir bilemiyorum.
Printable View
Roll yapmasaydin belki 28 -29 kr duserdi :)
arkadasımın golf 7 1.2tsi dsg sı yag yakıyor 20000kmde arac
Valla soyle soyliyim feh ies emme vs vtec 2 yi ayiracak duzeyde yuruyodu . Derler ya bazi tsi lar dogustan sansli diye aynen oyle :)
15k km 1.2 mk2 leon , bi o kadarda 1.2 beetle kullandım.istanbulda 37 38 krş , ankarada 28 30krş arası yakıyor ortalama.ilden ile trafikten trafiğe değişiyor.
Genelde 1.2 ve 1.4 122lik tsı larda yağ yakma sorunu çok çok az.Ben pek denk gelmedim.
Aracınız dizel olsaydı toplam 1300-1500 lira falan daha az para öderdiniz yakıta.Aradaki farka bakılınca mantıklı olmuş.1.2 tsı golf bende düşünür oldum, 1.4 tsı 122 passatla 8-8,5 yakıyorum.Sanırım 1.2 golfle 7 civarına düşerim.
5500 km'de sattım 1.4 140'lık fr kullanımla alakalı tamamen ben gram yağ eksiltmedim. Yağ eksiltenler tamamen inanmış olarak araba kullananlardır açık ve net o seat forumunun birkaç buluşmasına gittim biliyorum marşa basar basmaz tapa gaz kullanan tipler sonrada yağ eksiltiyor diye yazıyorlar çok komik kullanıcılar :D
stop etmeye dikkat edemiyorum genelde(yinede deviri rolantiye alıp bi 5 saniye bekliyorum tabi ama öyle 2 dakika 3 dakika beklemeye sabrım olmuyor) ama ilk çalıştırmada bi 30 sn beklerim.İki aracımında 30ooo km bakımları bana denk geldi.İkisindede gram eksilme olmadı çok şükür.
Arkadaşlar soğukta beklemek zorunda değilsiniz... Hareket ettirin aracınızı sadece 3k üzerine çıkmamaya çalışın belirli bir süre bu yeterli...
1.2 tsi dsg golf ile ortalama 7.5 yaktım ben, performanslı kullanımda 8 üstü rahat görürdü... Tdi yerine alınmaz bence...
Ben her zaman yağ sıcaklığını falan kontrol edip ona göre devrimi ayarlıyorum. Kısacası hor kullanmıyorum, bana da hiç yağ yakma sorunu yaşatmadı.
Gidişinden çok memnunum. Sinanın dediği gibi vtec2, kendimce yüklü ies :D, corolla, c elysee vs.
Akşam 128 lik yeni accent otomatik ile deneyeceğim.
bu arada yazmayı unutmuşum.Beetle da yazılım da var.Hem yazılımlı hem hazılımsız kullandım.Dikkatsiz kullanımda chip tüketime etki etmiyor.Ama gidişi gayet güzel oldu.1.4 çift beslemeden tabiki zayıftir ama kendine fazlasıyla yetecek hale geldi.
Dynoya çıktı mı hiç? takribi kaç alınıyor soft yazılımda?
birde farkettiniz mi bilmiyorum golfteki 1.2 16 v, beetle ve bu jettalardaki 8v.
Beetle ve Jetta 1.2TSI Golften kafadan 1-1,5lt arası fazla yakıyor.
onu bilmiyodum.Mk2 leon 1.2tsi kaç v?
dynoda yapıldı yazılım ama çıktı almadım bilmiyorum.Mehmet gazihan abi bilir kaç olduğunu ve nası bi yazılım olduğunu.
Yeni leon 16 valf ama ibiza falan 8 valf.
MQB platformundakiler 16v, 2012 öncesi diyelim kabaca 8v yani eski kasadakiler.
Eskisi ile alakası yok motorun veriminin..