Aynen fiyat aralığı 50-55 arası..Aralarında en çok yakan Mcs sanırım, gerçi bu tarz arabalarda yakıta pek takılmamak lazım..Şuanda dediğim gibi benim için 208 bi adım önde gibi..Yarın bi tanesine bakmaya gidicem bakalım..
Printable View
Aynen fiyat aralığı 50-55 arası..Aralarında en çok yakan Mcs sanırım, gerçi bu tarz arabalarda yakıta pek takılmamak lazım..Şuanda dediğim gibi benim için 208 bi adım önde gibi..Yarın bi tanesine bakmaya gidicem bakalım..
hayırlı olsun can sattın demek güzelim arabanı :)
konuyu açan arkadaş; bu üçlü arasında 208 gti derim hatta mümkünse 30th edition türkiyeye gelicekmiş onu bekle.... ben bir senedir kullanıyorum müthiş keyifli bir araba amacın konfordan çok ödün vermeden donanımlı, hızlı ve keyifli bir araba almaksa gözü kapalı gti al pişman olmazsın ....
Cooper jcw bakardım yerinizde olsam
Tekrardan merhabalar :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92290525/detay
Linkteki aracı inceledim bugün..Sağ taraf 4 noktada ufak rutüşu var..Ekstra olarak saçma bi egzoz, tesisat ve kn filtresi mevcut..Fiyat olarak 54e bıraktılar..Belki sağlam gerçek bi pazarlıkla biraz daha düşebilirler..Sizce mantıklı mıdır ?
[QUOTE=FEYM;7700249]hayırlı olsun can sattın demek güzelim arabanı :)
Saol fehmi abi zor bi karar oldu biliyosun valla özlüyorum 208i :)
Tek kapı sorun olmaya başlamıstı mecbur sattım.
Oyum 208 den yana.
208 iyide neden paso kırmızısı var bu aracın, siyay var mesela bir tane on numara duruyor fiyatıda yüksek diğer ilanlardan.
yalnız oylamada efsane çekişmeli gidiyor.Karar için işin zor hocam:)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...84697807/detay
bunu dün Göral'da gördüm. fiyatını da düşürmüşlerdi.
2013 model 200 hp araba, polodan daha ucuz ve hızlı ama satılmıyor olması beni acaba ne var bu 208 lerde diye düşündürüyor..
fiyat performans olarak değerlendirildiğinde 208 i nasıl seçiyorsunuz anlamıyorum
hayır 208 neden pahalı biri bunu açıklayabilirmi
bizim garajda 208 gti de var poloda var ibizada var cooper s de var
içlerinde polo en iyisi
fiyat performans donanım olarak
208 en kötüsü
biri açıklarsa sevinirim valla
ben manuelciyim
ama tsi 180 in dsg si hele dsg yazılımı yaptıktan sonra inanılmaz birşey oluyor mauelci olmama ragmen dsg forever diyorum özellikle yazılımdan sonra
bi xenon yok 208 de
elektronik kilitli difransiyel yok özellikle xds yi stronga aldıktan sonra viraj kabiliyeti çok çok iyi tsi larda
208 68 bin tl pahalı bence cupra sıfır alıp 250 hp yaparsınız bu fiyata bu bir seçenek elbette
208 in süspansiyonu bir performans aracına göre yumuşak kalmış
bunun dışında 208 gti güzel araba kötü demiyorum
geliyorm gidiyorm aynı muhabbet dönüyor yazıyorum yazıyorum beni sallamayıosun ilk sayfadan beri. sormaktan bıkmam....
allah için kötü demedin itin bilmem neresine soktunuz aylardır arabayı
1-2013-14 model 208 gti lar daha ucuz bknz sahbinden.com
2- 0 diye tutturuyosnuz tamam 68 bin eyvallah polonun gti'ı bile yok olan blue gt eli yüzü düzgün 208 ayarında bile yaklasamadan 70bin oluyor .bununda ornegi bayide mevcut
3- hadi ibiza diyelim oda 60 TL ama iç kalitesi ne polonun nede 208in yanından gecmez. a1 fabia zaten yok 2015 kısmet neler gelcek gelmeyecek fiyatlar nolacak
4- xenon xenon diye yazıp duruyorsunuz ibiza olmasada aynı farlı leon kullandım meshur led xenon. ben bukadar cirkin uzun fara ve leş aydınlatmaya sahip arac gormemiştim daha once saolsun
Aynen leonun ledleri karizmatik durmaktan öteye gidemiyor, çok zayıf aydınlatma.
Aralarından cooper derim hiç tartışmadan..
ne araç kullandığım sizi alakadar eden kısmını göremiyorum ama bukadar meraklısınız: 1 ceed var 1 adette en şimşek çaktıranından f30 var
durup durup yazdıgım seylere cevap verememek yerine son cıkıstan cıkmak kolayı tabi.
bi yada led yada baska herne haltsa bu detayada anca siz takılırdınız zaten,
Burada amaç çok önemli bence. Cupra'm oldu 208 ile de hem piste çıktım hem de günlük kullandım.
Günlük kullanımda dsg güzel evet. Hem yakıt açısından hem rahatlık açısından güzel. Ama bir gerçek var ki yüklü arabalarda dsg'nin ömrü çok uzun olmuyor.
Şangırtı sesi denilen şey karakteristik bir şey, bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.
Viraj kabiliyeti açısından 208 daha başarılı bir araçtı, stock Cupra pinpon topu gibi, bilstein ile biraz adam olmuştu.
Freni konuşmamıza gerek yok, kesinlikle 208, cupra'nın en zayıf noktası.
Cupra'ya binerken içi beni rahatsız etmedi hiç, performans için aldığımdan olabilir bilmiyorum.
Dış görünüş zevklerle ilgili, bence cupra daha güzel daha yırtık.
208'in oturuş pozisyonu ve direksiyonu çok çok kötü.
Bana hangisini alırsın deselerdi şimdi, manuel olduğu için 208 derdim.
cooper güzel araçta artık sıfırı ülkemize gelmez
şu testi seyredin bide
Oto-Park.Com | Seat Ibiza Cupra (2013) - YouTube
Test - Peugeot 208 GTi - YouTube
ibiza cupra mini cooper karşılaştırma
Test - Seat Ibiza Cupra // Eren Tekin - YouTube
Konuya gelecek olursak ben tercihimi cooper'dan yana kullandım.Donanımı hiçbir zaman eskimeyen retro yüzü ile kendi başına bir dünya çünkü. Polo GTI olsa onu seçerdim ama listede yok. Yusuf abi bu arada sıfır olarak değil anket,onu göz onune alalım. coopers 08-09 demısler, ben ona rağmen seçtim. Diğer araçlar sıfır sayılır ama s başka benım gozumde.
Yusuf abi , bey , amca ;
Anlamaya karşı kendinizi kilitlediğiniz sürece sadece siz karşıyı inkar etmiyorsunuz. Söylenen lafı anlamadan haklı olsanız dahi karşıya bunu anlatamayacaksınız. Yaşınız doğru ise benden daha iyi bilmeniz gerekir bunu. ( hoş bu ülkede kimler neler bilmiyor yazmaya kalksak kağıtla izmir-mars otoyolu dizilir de neyse)
1- XDS ; sistemi teknik olarak kilitli diferansiyel olarak çalışmıyor. Gücü diğer tekere aktarmak yerine , fren yaptırıyor.
Ortalama bir sürücü uff ne güzel yol tuttu be diyebilir fakat aracınızda kilitli dif. var gibi limitleri zorlayamıyorsunuz. Bu yüzden XDS yi böyle büyük bir fark ilan etmemeniz kıyaslamayı makul kılacaktır.
2- DSG - Manuel ;
Aracı eş, anne, kardeş birisi kullanıyor ise veya araç günlük kullanımda istanbul trafigine vs giriyor ise veya otomatik alışkanlığı var ise tercih sebebi olabilir.
Söz konusu hothatch tercihi iken büyük çoğunluk manuelden yana kullanacaktır tercihini. Bakın ama hangisini isterdiniz durumu bu. Şartlar el vermeyebilir manuel yolunda fakat hothatch sever kişiler öncelikli olarak mutlak suretle manuel isteyecektir.
Yani size göre inanılmaz öne çıkarıcı buluş , bu konuda tercih yaparken ; şehir içi günlük araç değil hot hatch alıyoruz diyen kitle tarafından istenmeyebiliyor.
3- Bir aracın normal kullanımda hissedilen sertliği- yumuşaklığı aracın yol tutuş kabiliyetini anlamaya yetmez. Genel kanı sert araba yol tutar aga , olsa da ; çok daha eski inanılmaz derecede 'yatan' ama yol tutan araçlar mevcuttur.
Burada referans alınacak nokta pist testleridir bana göre. Nedeni ise basit , günlük b - c sınıfı hb araç kıyaslamıyoruz ; hot hatch diyoruz değil mi ?
Sizin de bakabileceğiniz gibi bir çok sitede polo gti ve 208 gti ın aynı pist üzerindeki süreleri mevcut olup
testlerin çoğunluğunda 208 gti daha iyi derece yapmıştır. Hem de xds ve bi xenon a rağmen.. Üstelik vites pilot tarafından değiştirilmek sureti ile...
Sözümün özü , sizi belki de hayatınızda en iyi derecede tatmin eden araç Polo gti dır. Fakat inanın başka araçlar da var , daha iyi yol tutan da var , daha iyi hızlanan da var.. Sizde bu var diye en iyisi bu olmasın , ne olur ki. Siz yine aynı keyfi alabilirsiniz, izin verin ruhunuza :)
Bakın bu yazımda sizin yolunuzda ilerleyip diyebilirdim ki
1.4 tsi motor mu ? yağ yakıyor. dert. sıfır araba alıp yağ mı taşıyalım bagajda ?
DSG kuru tip mi ? başımıza dert açma yatırımı mı yapalım , hiç gerek yok ?
Direksiyon simidi ne büyük onun öyle , çok yanlış..
Tutmazdı değil mi bunlar ? Çünkü A iyidir demenin yolu B 'ye *** atmak olmamalıdır. Akıl bunu istemez :)
Ha bir de unutmadan aynı kmlerde maksimum 10 bin km olarak 208 gti daha ucuza bulunabiliyor.
208 gti için 0 fiyatı ile konuşup fiyat/performans oranını kötülerken polo gti 'ın hangi 0 fiyatını baz alıyorsunuz ?
Anket abd borsası gibi dün lider olan bugün sonuncu olmuş :)
Sıfır alacak olsam yine Cupra alırım tabii ki Yusuf abi, konu ikinci el diye bunları söyledim.
Bir de şöyle birşey var, biz maksimum 50.000 tl vererek aldık Cupra'ları şu an ki fiyatlar bana göre çok yüksek.
Ibiza'nın eleştirdiğim yönlerini millet yazılım beklerken servet dökerek çözmüştüm zaten biliyorsun.
Brembo fren bilstein amartisör vs.
Kavrama çok erken bitiyor bence, garantisini uzatıp binmek gerek yoksa açıkçası benim canımı yakardı :)
Seat ibiza cupra opak renkleri ile 2013 ilk 9 ayında 46.500TL satıldı cam tavan eklendiğinde 48.250TL indirimle hadi 48.000TL desek çok çok çok mantıklıydı.
İbiza cupradaki donanımla aynısını polo gti ekleyince polo gti yanına yaklaşılmıyordu.
Sonra zam bi geldi ibiza cupranın fiyatı fırladı.
2013 de en ful sıfırına 51.000tl alınabilecek ibiza cupraya şuan ikinci elde 53.000tl vermek garip geliyor bana.
Bunuda belirtmek istedim :)
Yusuf abi sende en en en ucuz olduğu zamana denk gelmişsin birde senin arabada opsiyon renk var.
40.500TL seat ibiza fr 1.4tsi 150hp dsg sattılar.
İkinci el gidip başka marka araç almak çok mantıksızdı bence o dönemde ;)
2013 Nisan ayı
Seat ibiza cupra 1.4tsi dsg 180hp
Cam tavan
Bluetooth+2hoparlör
Seat sport fren
51.000TL ;)
Umut Kardeşm bende bırak pejoyu fln en kralından al bi cooper bak keyfine:)