User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: castrol 10-60 vs mobil 5-30---5-40

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    �� gerek merak gerek öğrenmeye ilgi gerekse genel bir konu olsun bilenler paylaşır güncel bir konu oluşturmak yağ gostergesini aldım zaten �� saka bir yanada atmosferik yuklu makina kullanıcıların fikirlerini tecrubelerini öğrenmek istedim bundan sonraki hefefim piston olayı motor içi saat kaç olmuş gziniyoruz site site baslı basına bakıyorum aslında komple olaya ��batmanıda ciddi merak ediyorum hee hani fırsat olsa soyle belgesel tadında bi arastırsak��
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rollingte yağ çok çok ısınmıyor esasında, pist koşullarına göre. Rollingte max kaç dereceleri görüyorsun abi?
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jeandan-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rollingte yağ çok çok ısınmıyor esasında, pist koşullarına göre. Rollingte max kaç dereceleri görüyorsun abi?
    yag göstergesini bugun aldım pasa takılacak birde buradakı paylaşım genel değerlendirme olarak düşün benim arabada yag az eksılıyor olması gerektiği kadar 100 gr bilemedin 100 kusur gr asıl ince nokta bu kalın yag eksılırken daha ıncesi sıkıntı yaratırmı artı yagın özellıği ısındıkca değişiyor inceliyor bu aradakı ince noktaya değinmek istedim yani kalın yag eksılıyorsa daha ınce duz mantı kdaha cok incelir ısındıkcada daha cok derken problemmı olur yoksa yalnısmı değerlendiriyoruz onu oneriye sunmka istedim yoksa ince dahamı rahat gezer yaglar motor içini daha cabuk devirlenme olur artı pompayı kasmaz orası asıkar ıkı farkı denklem gibi kafamda ondan bi danısmak istedim...

ilk kelımen içinde bi cumle yazayım makınadan makınaya farklılık gösteriyor o ısınma soğuma benı marabaya mars yap 8 dakkaya yuzde 50 olması gerektiği yere sabitleniyor gösterge stock olsa okde içerisi cehennem )

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stock sti da 10-60 castrol kullaniyorum.Ustamin tavsiyesi uzerine 5 40 koy diyenlerde cok oldu ama usta ustadir bilinen subaruyu yalayip yutmus bir adam dogru dusunuyordur heralde?

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada forged degil arac 2010

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbolarda subilerde 10-60 koyuldugunu biliyorum

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sasuta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilenler biliyordur lakin bilmeyenler için hatırlatmakta fayda görüyorum. (Aw B) şeklinde belirtilen numaralardan ilki "winter" yani kış dönemi ikincisi ise yaz dönemi akmazlığını gösterir. Bu numaralandırma hakkında bir çok kişinin yanlış bilgisi mevcut. Şöyle ki "10w 40" ile "10w 60" tipindeki yağlar kış dönemi için aynı akmazlıktadır, yazın ise 60 numara olan daha kalındır. Aynı mantıkla "5w 40" ile "10w 40" da yazın aynı akmazlıkta olup kışın 5 numara olan daha incedir.
    bende bunu yazacaktım konuya ellerine sağlık dostum , yorumlarda görüldüğü gibi yağ numaralarının ne anlama geldiğini bilmeden tavsiyede bulunan arkadaşlar var aramızda

0w - 40 yağ ile 10w - 40 yağ arasındaki fark motorun soğukken yağın akıskanlığındaki farktır motor ısındıktan sonra ikiside aynı viskozitede olucaktır

yağın sıcakken (motor ısındıktan sonra) kalınlığını gösteren değer ikinci basamaktaki 40 50 60 gibi rakamlardır , ilk basamaktaki 0w vs yazan değeri tercih ederkende bulunduğunuz bölgedeki en düşük sıcaklığa göre bir tercih yapmanız gerekiyor bölgenizde hava -20 derecenin altına düşüyor ise 0w yağ kullanabilirsiniz

biraz araştırırsanız bunun internette şemasıda var ordan kış için hangi viskozitedeki yağı tercih etmeniz gerektiğini bulabilirsiniz

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stock sti da 10-60 castrol kullaniyorum.Ustamin tavsiyesi uzerine 5 40 koy diyenlerde cok oldu ama usta ustadir bilinen subaruyu yalayip yutmus bir adam dogru dusunuyordur heralde?
    Piste cikiyorsan 10w60 kullanabilirsin, fakat gunluk kullanimda ve ozellikle kis aylarinda gereksiz.

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Erzurum, sivas gibi illerde yasamiyorsaniz 0w kullanmayin kesinlikle yanlis yaparsiniz

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HG6161 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erzurum, sivas gibi illerde yasamiyorsaniz 0w kullanmayin kesinlikle yanlis yaparsiniz
    Neden yanlis yapiyoruz?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler