DH forumunda epeyce bir müzdarip , mağdur, tecrübe sahibi bulabilirsiniz. Genelde 80-100 aralığında yaptığından bahsetmişlerdi. Ama mevzu yeni değil neredeyse 2012 den beri bilinen bir hadise. Makyajlı araçlarda da devam ediyor sorun .
Printable View
Benim f30 da hiç denk gelmedim öyle bir soruna ama dikkat edeceğim
ek not: Siz kullandığınız süre içerisinde zaten fark etmediyseniz sizin aracınızda yoktur. Boşuna kendinizi zorlamayın titreşimi bulmak için. Mesajı yazdım sonra rahatsız oldum kendi kendime , boş yere sizin içinize de kurt düşürmüş olmayayım. Her araçta yok bu sorun çünkü.
80-100 120 arasında direksiyondan elinizi cekin ara ara deneyin belli belirsiz titremesi olanlar oluyor yada daha fazla olanlarda vardır gözüken o ki sans birazda
Dolu hundayımı boş f30 değişirim şahsen siz tersi yapıyorsunuz herkesin beklentisi farklı tabi esp abs aırbag cc olsun yeter gerısı boş benım için zaten :)
Auto bild neye göre değerlendirmiş bilmiyorum ama i20'yi fieata'dan üstün bulan adam cidden araçtan anlamıyordur. Direksiyonu hissiz, yönlendirmeside bir garip, çok küçük direksyon hareketlerinde gereksiz derecede fazla yön değiştiriyor araç, buna rağmen direksiyon tur sayısıda az değil. Ne düşünerek nasıl ayarlamışlar anlamadım. Süspansiyonları konforlu değil ve gürültülü çalışıyor ki benim için en önemli kriter budur araçta. Fiesta'da çok konforlu değil ama süspansiyonları çok daha sessiz çalışıyor ve yol tutuşu çok başarılı. İ20 benim gördüğüm hiç bir konuda fiesta'dan üstün değil. Kullandığım i20 de 600 km'de alıp 1200 km'de geri verdiğimi belirteyim. Sıfır gibiydi araç hiç bir sıkıntısı yoktu.
Bmw'ye "wide body kit" yapılıyor mu bilemiyorum ama epey fark yaratabilir... Hyundai bu noktadan sonra tatlı anılardır...
Bazı arkadaşlara katılıyorum bazılarına malasef .. Tucson güzel araç en azından ben beğendim Hyundaiyi gibi durmuyor karaekter sahibi gibi duruyor fiyatı az olmasada cevremizde çok göreceğimze emnim. Bizim gibi düşünmeyen çok insan var kalite marka vs... Adam gidiyor tipini beğeniyor tam otomatik !! fakat dolu tucsona benim gibi bayılıyor neden? cam tavan var neden şerit takip var? Çok mu önemki olmayabilir ama var ...adam turbo nedir ZFT nedir bilmiyor a noktasından b noktasına gideceğim fiytaını hakkediyor deyip alıyor. Bmw ye gidince aynı segmentteki aracın aynı doluktaki aracın fiyatını siz söyleyin. 100.000 lik fark cidden sadece marka ve kalite için değer mi? Bugun geniş bir aile olsam büyük bir araç arayşında olsam gerçekten düşünmezdim alırdım tucsonu .Fakat param olsa bi 60.70 000 daha x3 x5 fln bakardım orası ayrı konu.. :)
i20ye gelince o segmentteki en yakışıklı araç olduğunu düşünüyorum Donanım iç hacim sorunsuzluk ve tip olarak(beyaz ve kahvesi çok güzel) bu benim kendi şahsi görüşüm polemik için yazmadım.Hyundaiye olan marka algısının artık yavaş yavaş yok olmasını temenni edenlerdenim. F30 uda segmentinin kralı olarak görüyorum sadece biraz doldurulmaya ihtiyacı varmış okadar.
f30 lardaki koltuk altı palanması ve servtronik direksiyon problemi giderildi 2014 modellerde tek tuk çıkabiliyor. Şuanda tek sıkıntı klimada azda olsa titreme problemi var 5 serisindede var 1 serisindede .(1600hacimli arçalar için konuşuyorum) dizelleri denemedim ama muhtamelen vardır.
Bu arada fikir almak için sordum size ve yorumlardan anladığım kadarıyla kimseye mantıklı gelmiyor. Bugün bana dahada mantıksız geldi çünkü Nbt yi taktırdım. Araba level atladı.:)
yeni model i20 miyimi kullandınız acaba çok yakın arkadaşımda jump ve ellit donanımlısından var eğer jump donanımsa bariz çok konforsuz ama ellit donanım la aralarında resmen sınıf farkı var fieasta da çok kullandım ellit i20 nin yanından geçemez bence sesizlik oturma pozisyonu yakıt tasarufu yol tutuşu yeni i20 de hyundai gerçekten aşmış kendini polodan bile daha kaliteli karakteristik bir araç ama jump donanıma hiç uğraşmamışlar ben aynı arabanın en boşuyla en fulünün arasında bu kadar fark olucağını hiç sanmazdım
Hyundai gibi durmuyor derken? Hyundaiyi sadece accent era getz modeli olsa anlarım. Fakat bu markanın, azera, sonata modelleriyle dünya genelinde yakaladığı rakamlar ortada. Türkiyedeki saçma vergi sistemi olmasa asıl Hyundai modellerini burada görmüş olurduk, fakat ne vergi olarak ne yakıt olarak ülkemize uygun değiller. O sebeple equus, santa fe, genesis r spec vs. yerine hyundai'yi blue, getz era gibi Tr pazarında yer alan markalara göre nitelendiriyoruz.
style+ olması lazım. Söylediğim sıkıntıların donanımla alakası yok, iç kalitesinde, sessizliğinde vs sıkıntı yok. Süspansiyon kalitesi çok başarısız. Temiz asfaltta fark edilmeyebilir ama arnavut kaldırımı tarzı veya çukurlu kötü zeminli asfalttaki tepkileri fiesta'ya göre çok başarısız. Direksiyonu hissiz vs vs. Fiesta kullanırken zevk veren, hisli, karakter sahibi bir araç. İ20'nin fiesta ile kıyaslanacak hiç bir tarafı, hiç bir artı özelliği yok.
vallah arnavut kaldırımdan da geçtik zaten izmitin yolları düz olsa bile kaymak değildir devamlı bir engebe mevcuttur aracı övme canlısı değilim marka fanatiği hiç değilim ama arnavut kaldırımı tarzı yollarda biz hiç hisetmedik yolu hatta acent blue ile yüksek hızla konturolü kaybettiren bir bölge var izmite geldiyseniz bilirsiniz beleki autlet köprüsü altında e5 te orayı bile hissetmedik artı makas atıyoduk yeni hyundailerde lastik hava basıncının gereğinden fazla basıldığını duymuştum sebebi bu olabilir veya ellit donanımın süspansiyonu farklı olabilir ama sanmıyorum style aralarında çok fark olucağını fiestaya gelirsem kullanırken gram zevk almıyorum artı yoruluyorum uzun yolda.
kullandığım araç trend donanım dizel bir araç özelliklle orta konsolu berbat donanım olarak i20 nin eline su dökemez titanyum olsa bile hiç yoktan ortada ekran var daha toplu daha kullanışlı ama şu var fiesta dahamı küçük olduğundan bana daha küçük geliyo evet i20 ye göre biraz daha kıvrak iç trim parçaları biraz daha dayanıklı i20 de 8 binde vites topuz derisi aşındı fiesta 108 binde en ufak aşınma yok ama ikisinden birini seçicek olsam i20 yi tercih ederim kullanırken dinleniyorum sanki fiestada yüksek hıza hiç çıktınızmı bilmiyorum ama 180 lerde beni korkutuyo araba titremelere falan başlıyo virajlarda her han kopçakmış gibi hareketlerde bulunuyo vb
Valla ben i20 kullandim hayatimda surdugum en kotu direksiyona sahipti sanirim.Ders olarak okutulmali bir direksiyon ne kadar hissiz ve kotu olur diye.Arkadasa katilmadan edemiyorum,girtlak dolu test araciydi surdugum elite oluyor sanirim donanimi
Son zamanlardaki araçlarında i30 i20 tucson vs otomobil piyasasını çok takip etmeyen kişiler logosunu görmese bu araçlara hyundaiyi demekte zorlanır Hyundai gibi durmuyor derken kötü bişey demiyorum eski accentler era getzleri leri düşünelim bide şimdiki araç vitrinene bakalım. Bbizim burda fiestayla ,ilk çıktığında i30 un golf ile karşılaştırması demekki bişeyler yolunda gidiyor. Hayatta binmem diyen 30 yıldır Bmw kullanan babam bile emekli olunca altınoluğa gider gelirken bize böyle birşey (i30) lazım diyor.Demekki bi soru işaretide pederde bırakmış Dediğim gibi otomobiller kimine göre aşk kimine göre a ve b noktasına götürecek 4 tekerlek. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama lütfen fanatikleşmeyelim direksiyon hissiz katılıyorum ama abartıldığı kadar değil.
Aracın kopacak gibi hissetirmesi ile kopması veya tehlikeli durumlara sokması aynı şey değil hocam. Araç virajda ani direksiyon hareketlerinde arkayı kontrollü olarak hafif hafif açıyorsa bu kopacakmış demek değildir. Fiesta'da bu durum gayet kontrol edilebilir keyif veren bir durumdur ve kasıtlı olarak arkasını açtırmıyorsan da viraj limitleri sınıfının en iyisi olan araçtır. O kopma eğilimi dediğiniz olayı keşke benim aracımda yapabilse, virajda çizgisine istediğim gibi oturtabilsem kıçını hafif açarak.
Fiesta road showa da katıldım 1.0 140 hp lik 3 kapı versiyonu vardı kopma konusunda gram kopmadı ralli pilotunun canın okudu resmen gayet iyi tutunan bir araç ama benim kullandığım 4 kapılı dizel trend donanım 75 hp olması lazım uzun yolda titremeler oluyo kopma derken ön taraftan bahsediyorum ki en tehlikeli olanıdır arka kopması sorunum veya derdim olmaz 1 yıl bmw e90 kullandım :)
Tucsonu bugün test ettim. O kasaya motorun hakkını verdiğini söyleyebilirim ancak dct şanzıman dsg gibi değil karar vermekte gecikiyor ve performansı baltalıyor. 14 litre ortalama yakıt tüketimi var performanslı kullanımda. Bence değmez.
Premium sinif olarak adlandirilan araclarda kulluk bile sigara donanimi diye satilir, herkesin beklentileri farkli saygi duymak lazim tabikide donanim sizin icin onemli gerisine pek takilmiyorsaniz ozellikle fransiz araclarini tavsiye ederim latitude dolu baya ama ne kadar ekmek o kadar kofte renodada bose olur, audi a6 da da ancak ikisi bir calmaz umarim anlatabilmisimdir, ben 2009 aralikta 2010 makyajli audi a3 almistim sifir, yol bilgisayari yoktu, o kadranlarin ortasinda ufak lcd resmen yoktu ama golfe tercih etmistim herkesin oncelikleri farkli oluyor , tercih meselesi.
daha önceki wag grubu araçlardan sonra araya bir kia ceed preimum enfulunu aldım araçta ne ararsan var eksik bişey yoktu diyebilirim.
aradan birkaç hafta geçti eski aracımı arar oldum ve sattım tekrar vag'a devam almanlar buişi biliyor maceraya gerek yok kesinlikle..
Yaşım için uygun değil çok baba arabası bide 170hb de olsa bana 316i daha seri geldi. Oyüzden o kasayı hiç düşünmedim 40 a kadar düşünmemde. Dediğim gibi yavaş yavaş dolduraya başladım pazartesi günü cruise kontrol takılacak Nbt zaten tamam çok az bir işim kaldı.
Tucsonu test ettim. Hyundainin yaptığı en iyi araç sanırım genesisden sonra. Konfor donanım muhteşem 177 beygir 1700 kg civarı kasayı çok güzel taşıyor ancak performanslı kullanımda dct saçmalıyor 7. viyesteyken gazı köklediğinizde 3 veya 4 e hemen geçemiyor dsg nin bir hayli gerisinde. Araçtaki en bayıldığım unsur şerit takip sistemiydi bu arada
estoril f30'unuz var Tucson fln düşünüyorsunuz. Çevrenizde ki insanlar işlerini bozdu galiba der! aman dikkat
bundan 3-4 hafta önce ix35 aldım dizel otomatik baya da dolu ama beni kesinlikle tatmin etmedi c180 le takasladım iyikide yapmışım diyorum şimdi, araban gayet iyi sakın öyle bi hata yapma :)
Bugün Tucsonu test ettim(turbolu 4 çeker elite plus) dışardan ne kadar güzel gözüksede içine binince hayal kırıkşığı malzeme kalitesinden pek anlamam fakat cam kapama tuşlarının oraya bakınca bieşyler dank ediyor insana. 10km civarı kullandım aslında baya baya gezdim yani :) eşim ve yeğen arka koltuktaydı onlara bile sordum çünkü konfor ve yol tutuşu bekledğimizden iyiydi conti lastiklerin payı büyüktür. gidişi tatminkar yakıtı motor sesini yüksek devirlerde duyabiliyorsun arabadan tıkırtı vs gelmiyor. yakıtı sıfırladım döndüğümde 15.6 fakat baya baya yapıştırdım Donanımlar güzel navi geri görüş kör nokta vs iyi çalışıyor. aracı kendi kendine park ettirmek ölüm 2 danışman arkadaş geldi park ettirmeye çalıştı 7-8 dakika sonunda kendi kendine park edebildi.Alınır mı 1.6 128 bg lik motoru koysalar 90.000 bandında olsa alınır. Test sürüşünden sonra kendi arcıma binince daha iyi anladım Bmw bmwdir. Bu arada ne saçma bir direksiyon koymuşlar. yakıtı sıfırlayana kadar anam ağladı :)
Konuyu okudum içim acıdı geçmiş olsun.
Sen yine bmw den sasma bu sefer 3.20d dene sartlari zorla derim
Illa Hyundai diyorsan gercekten cok gereksiz para onun yerine kia tarafina bak derim fiyatlar daha uygun
Bende tucson alma arifesindeyim. Ama işte markaya antipati, 2. el vs soruları içimi yiyip bitiriyor.
Alıp sahip olup eksilerini sayabilecek varmı?
Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için :D.
mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam
tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.
rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net :D
Marka imajı , algısı denen hadise bu konuda çok etkili. Bu olaydan tamamen arınıp ürünlere bakmak zor bizim ülkemizde. Sonuçta bu durum sadece sizin sahip olduğunuzda veya kullandığınızda değil, satarken de karşınıza direk çıkacak bir olay.
Ayrıca evet , ilk mesajda dediklerinize de katılıyorum. Aracı donanım yönü ile sorgulamanız gayet doğal. En basit olarak BMW de sağ koltukta emniyet kemeri uyarısı bile yok. Günlük kullanımda her daim işinize yarayacak cruise control, uzun far sensörü , koltuk ısıtma , anahtarsız giriş gibi temel donanımlar yok.
Gerçi bunların hepsi opsiyon olarak alınabiliyor fakat gelen araçları genelde özel sipariş almıyor hiç kimse. Elde ne varsa ona göre alınıyor , BMW kendi kafasına göre donanım paketleri yapıp satıyor.
Bugün 120 küsür liraya satışa çıkan Renault talisman denen arabada 160 hp 380 torklu dizel ünitenin yanında
Head up display
Deri , Koltuk ısıtma , koltuk soğutma , masaj , elektrik , hafıza
Navigasyon
19 jant
Kendi kendine park
Aktif fren sensörleri, çarpışma önleme
Adaptif ayarlı süspansiyon
4 control
Ön arka sensör , geri görüş kamerası
Gece uzun far sensörleri , yağmur, far vs
Anahtarsız giriş , çalıştırma.
Bose ses sistemi
gibi gibi donanımlar var. Şimdi olay sadece koltuk masaj yapsa ne olur yapmasa ne olurdan ziyade ( ki haklı bunu yazan arkadaşımız fakat...) gündelik hayatta defalarca kullanılabilecek, hayatı kolaylaştıran donanımlar mevcut. Aynı şey ikilemde kaldığınız Tucson araçta da vardır illaki.
Bu donanımları f30 BMW ye eklemeye kalksanız 316i aracı muhtemelen 200 bin TL den pahalıya alırsınız, bazı donanımları alamazsınız bile.
BMW markasının tabii ki bir farkı olmalı fiyat olarak , renaulttan ucuz olacak hali yok fakat son zamanlarda bu marka prestiji gazının ayarını kaçırdıklarını düşünüyorum. Nihayetinde 318i deki 1.5 motoru bilmiyorum da 316i veya 320ied deki arabanın kalbi de psa grubuna ait bir kalp. Yani aynı motoru kullanan citroen Peugeot ne kadar dayanıklı oluyorsa bu araba da o kadar dayanır , daha fazlası değil.
Geri kalan kısımda sürüş zevkine lafım olmaz , direksiyona geçince bastıkça basası geliyor insanın da yol tutuş konusunda günümüzde satılan arabalara da fersah fersah fark koyacağı konusunda şüphelerim var. Örneğin AAC li bir insigniadan veya damper control +4 control donanımlı talismandan dünya donanım ve fiyat farkına değecek bir + sı var mıdır şüpheliyim.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bir BMW satın aldığında otomatik uzun far, cruise control olmaması en basit acil bir durumda arka koltukları yatırıp bir eşya koyman gerektiğinde arka koltukların bile yatmadığını görmenin şaşkınlığı falan... Bugün satılan BMW ler , daha alt segment rakiplerinden sadece fiyat anlamında pahalı değiller, Donanını eşitlemeye kalktığınızda neredeyse 2 katı pahalı oluyorlar.
Sizin sorguladığınız konuyu son dönemde ben de sorguluyorum. 4 yıl 320d kullandım , son dönemde 220 hp civarıydı. Sonuç olarak diyorum ki, eğer dolu 5 serisi E serisi gibi gerçek anlamda rüzgar yol sesi almayan, rahat, veya 3 serisinin rakiplerinde alamayacağınız performanstaki motor seçenekleri olmadıktan sonra çok ta kayda değer fark görmüyorum. Bugün aynı reno motorlu aracı 20 binde bir servise sokup 300-350 TL ödenirken Mercedes 800-1000 TL alıyor.