User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
73 sonuçtan 58 ile 73 arası

Konu: f30 2014 vs Hyundai Tucson 2015

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlara katılıyorum bazılarına malasef .. Tucson güzel araç en azından ben beğendim Hyundaiyi gibi durmuyor karaekter sahibi gibi duruyor fiyatı az olmasada cevremizde çok göreceğimze emnim. Bizim gibi düşünmeyen çok insan var kalite marka vs... Adam gidiyor tipini beğeniyor tam otomatik !! fakat dolu tucsona benim gibi bayılıyor neden? cam tavan var neden şerit takip var? Çok mu önemki olmayabilir ama var ...adam turbo nedir ZFT nedir bilmiyor a noktasından b noktasına gideceğim fiytaını hakkediyor deyip alıyor. Bmw ye gidince aynı segmentteki aracın aynı doluktaki aracın fiyatını siz söyleyin. 100.000 lik fark cidden sadece marka ve kalite için değer mi? Bugun geniş bir aile olsam büyük bir araç arayşında olsam gerçekten düşünmezdim alırdım tucsonu .Fakat param olsa bi 60.70 000 daha x3 x5 fln bakardım orası ayrı konu..

i20ye gelince o segmentteki en yakışıklı araç olduğunu düşünüyorum Donanım iç hacim sorunsuzluk ve tip olarak(beyaz ve kahvesi çok güzel) bu benim kendi şahsi görüşüm polemik için yazmadım.Hyundaiye olan marka algısının artık yavaş yavaş yok olmasını temenni edenlerdenim. F30 uda segmentinin kralı olarak görüyorum sadece biraz doldurulmaya ihtiyacı varmış okadar.

f30 lardaki koltuk altı palanması ve servtronik direksiyon problemi giderildi 2014 modellerde tek tuk çıkabiliyor. Şuanda tek sıkıntı klimada azda olsa titreme problemi var 5 serisindede var 1 serisindede .(1600hacimli arçalar için konuşuyorum) dizelleri denemedim ama muhtamelen vardır.

Bu arada fikir almak için sordum size ve yorumlardan anladığım kadarıyla kimseye mantıklı gelmiyor. Bugün bana dahada mantıksız geldi çünkü Nbt yi taktırdım. Araba level atladı.
    Premium sinif olarak adlandirilan araclarda kulluk bile sigara donanimi diye satilir, herkesin beklentileri farkli saygi duymak lazim tabikide donanim sizin icin onemli gerisine pek takilmiyorsaniz ozellikle fransiz araclarini tavsiye ederim latitude dolu baya ama ne kadar ekmek o kadar kofte renodada bose olur, audi a6 da da ancak ikisi bir calmaz umarim anlatabilmisimdir, ben 2009 aralikta 2010 makyajli audi a3 almistim sifir, yol bilgisayari yoktu, o kadranlarin ortasinda ufak lcd resmen yoktu ama golfe tercih etmistim herkesin oncelikleri farkli oluyor , tercih meselesi.

///berke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2014 estoril blue 316i f30 M paket aracım var.Geçen hafta arkadaşımın renault latitude 2.0 aracını 400kmye yakın kullanınca kendi aracımı sorgulamaya başladım.

Araçta yok yok hafızalı koltuklar kör nokta uyarı sistemi, Bose müzik sistemi masaj yapan koltuktan tutun herşey var fenada gitmiyordu hatta bi ara 210 gördüm banamısın demedi hissetmedim bile 120 km hızda gibiydim. Konu donanımı sorgulamam oüyzden uçsun kaçsın konusunda karşılaştırma yapmıcam.

130.000 civarı aracımda donanım olarak hiç birşey yok neredeyse Usb,lastik basınç göstergesi hız limitör vs gibi birkaç donanım var. Hız sabitleyici bile yok(750tlye takılıyor biliyorum) Geniş ekran (nbt) hız sabiteyici fln takmaya kalksam 10.000 lira tutucak satarken kimse bakmıyor bile. Bu arada aracım 45.000km ye geldi.

Neyse Cuma günü dişci randevuna erken gidince bi hyundaiye uğradım eski i30 kullanıcısı olarak fiyatlara ve makyajşı kasasını inceliyeyim dedim ve Tucsonu gördüm 4x4 1.6 tgdi motor 175 beygir 7 ileri DCT sanzıman. baya baya dolu araç (kendi kendine park, acil fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi deri koltujklar komple açılır tavan vs ) sorunsuz oluyor bu hyundailer 5yıl garantiside var tipide hoşuma gitti 110.000 gibi bi fiyata anlaşırız gibide geliyor. Yakıt çok önemli değil sadece 2-3 sene sonra değer kaybı yaşarmıyım ve Bmwden inip Hyundai ye binmek mantıklı mı? Yoksa Bmw ye devam mı? Siz olsanız ne yaparsınız. Tucson baya baya hoşuma gitti ve kafamı baya baya kurcalamayı başardı.
    Biraz daha konfor vs arıyorsanız sizin için temiz 2. El 5.20 i mantıklı biraz kovalarsanız 145-150 lere M paket çok iyi olur

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önceki wag grubu araçlardan sonra araya bir kia ceed preimum enfulunu aldım araçta ne ararsan var eksik bişey yoktu diyebilirim.
    aradan birkaç hafta geçti eski aracımı arar oldum ve sattım tekrar vag'a devam almanlar buişi biliyor maceraya gerek yok kesinlikle..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ///berke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz daha konfor vs arıyorsanız sizin için temiz 2. El 5.20 i mantıklı biraz kovalarsanız 145-150 lere M paket çok iyi olur
    Yaşım için uygun değil çok baba arabası bide 170hb de olsa bana 316i daha seri geldi. Oyüzden o kasayı hiç düşünmedim 40 a kadar düşünmemde. Dediğim gibi yavaş yavaş dolduraya başladım pazartesi günü cruise kontrol takılacak Nbt zaten tamam çok az bir işim kaldı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tucsonu test ettim. Hyundainin yaptığı en iyi araç sanırım genesisden sonra. Konfor donanım muhteşem 177 beygir 1700 kg civarı kasayı çok güzel taşıyor ancak performanslı kullanımda dct saçmalıyor 7. viyesteyken gazı köklediğinizde 3 veya 4 e hemen geçemiyor dsg nin bir hayli gerisinde. Araçtaki en bayıldığım unsur şerit takip sistemiydi bu arada

çakıR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    estoril f30'unuz var Tucson fln düşünüyorsunuz. Çevrenizde ki insanlar işlerini bozdu galiba der! aman dikkat
    Enis

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan 3-4 hafta önce ix35 aldım dizel otomatik baya da dolu ama beni kesinlikle tatmin etmedi c180 le takasladım iyikide yapmışım diyorum şimdi, araban gayet iyi sakın öyle bi hata yapma
    TT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün Tucsonu test ettim(turbolu 4 çeker elite plus) dışardan ne kadar güzel gözüksede içine binince hayal kırıkşığı malzeme kalitesinden pek anlamam fakat cam kapama tuşlarının oraya bakınca bieşyler dank ediyor insana. 10km civarı kullandım aslında baya baya gezdim yani eşim ve yeğen arka koltuktaydı onlara bile sordum çünkü konfor ve yol tutuşu bekledğimizden iyiydi conti lastiklerin payı büyüktür. gidişi tatminkar yakıtı motor sesini yüksek devirlerde duyabiliyorsun arabadan tıkırtı vs gelmiyor. yakıtı sıfırladım döndüğümde 15.6 fakat baya baya yapıştırdım Donanımlar güzel navi geri görüş kör nokta vs iyi çalışıyor. aracı kendi kendine park ettirmek ölüm 2 danışman arkadaş geldi park ettirmeye çalıştı 7-8 dakika sonunda kendi kendine park edebildi.Alınır mı 1.6 128 bg lik motoru koysalar 90.000 bandında olsa alınır. Test sürüşünden sonra kendi arcıma binince daha iyi anladım Bmw bmwdir. Bu arada ne saçma bir direksiyon koymuşlar. yakıtı sıfırlayana kadar anam ağladı

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu okudum içim acıdı geçmiş olsun.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sen yine bmw den sasma bu sefer 3.20d dene sartlari zorla derim

Illa Hyundai diyorsan gercekten cok gereksiz para onun yerine kia tarafina bak derim fiyatlar daha uygun
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende tucson alma arifesindeyim. Ama işte markaya antipati, 2. el vs soruları içimi yiyip bitiriyor.

Alıp sahip olup eksilerini sayabilecek varmı?
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için .

mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam

tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.

rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net
    1881 - 193

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için .

mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam

tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.

rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net
    aynı hesabı ofisteki abilere yaptığımda bana uzaylı gözüyle baktılar

yıllık km çok etkili bu konuda
    tabi ya ...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı h.savas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

200.000 yapsa dahil 32 bin tl olur yine 8 bin fark. hadi zamdı bu arttı veya fazla tükettin diyerekten 8 değilde 5000 olsun
    1881 - 193

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka imajı , algısı denen hadise bu konuda çok etkili. Bu olaydan tamamen arınıp ürünlere bakmak zor bizim ülkemizde. Sonuçta bu durum sadece sizin sahip olduğunuzda veya kullandığınızda değil, satarken de karşınıza direk çıkacak bir olay.

Ayrıca evet , ilk mesajda dediklerinize de katılıyorum. Aracı donanım yönü ile sorgulamanız gayet doğal. En basit olarak BMW de sağ koltukta emniyet kemeri uyarısı bile yok. Günlük kullanımda her daim işinize yarayacak cruise control, uzun far sensörü , koltuk ısıtma , anahtarsız giriş gibi temel donanımlar yok.

Gerçi bunların hepsi opsiyon olarak alınabiliyor fakat gelen araçları genelde özel sipariş almıyor hiç kimse. Elde ne varsa ona göre alınıyor , BMW kendi kafasına göre donanım paketleri yapıp satıyor.

Bugün 120 küsür liraya satışa çıkan Renault talisman denen arabada 160 hp 380 torklu dizel ünitenin yanında
    Head up display
    Deri , Koltuk ısıtma , koltuk soğutma , masaj , elektrik , hafıza
    Navigasyon
    19 jant
    Kendi kendine park
    Aktif fren sensörleri, çarpışma önleme
    Adaptif ayarlı süspansiyon
    4 control
    Ön arka sensör , geri görüş kamerası
    Gece uzun far sensörleri , yağmur, far vs
    Anahtarsız giriş , çalıştırma.
    Bose ses sistemi

gibi gibi donanımlar var. Şimdi olay sadece koltuk masaj yapsa ne olur yapmasa ne olurdan ziyade ( ki haklı bunu yazan arkadaşımız fakat...) gündelik hayatta defalarca kullanılabilecek, hayatı kolaylaştıran donanımlar mevcut. Aynı şey ikilemde kaldığınız Tucson araçta da vardır illaki.

Bu donanımları f30 BMW ye eklemeye kalksanız 316i aracı muhtemelen 200 bin TL den pahalıya alırsınız, bazı donanımları alamazsınız bile.

BMW markasının tabii ki bir farkı olmalı fiyat olarak , renaulttan ucuz olacak hali yok fakat son zamanlarda bu marka prestiji gazının ayarını kaçırdıklarını düşünüyorum. Nihayetinde 318i deki 1.5 motoru bilmiyorum da 316i veya 320ied deki arabanın kalbi de psa grubuna ait bir kalp. Yani aynı motoru kullanan citroen Peugeot ne kadar dayanıklı oluyorsa bu araba da o kadar dayanır , daha fazlası değil.

Geri kalan kısımda sürüş zevkine lafım olmaz , direksiyona geçince bastıkça basası geliyor insanın da yol tutuş konusunda günümüzde satılan arabalara da fersah fersah fark koyacağı konusunda şüphelerim var. Örneğin AAC li bir insigniadan veya damper control +4 control donanımlı talismandan dünya donanım ve fiyat farkına değecek bir + sı var mıdır şüpheliyim.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bir BMW satın aldığında otomatik uzun far, cruise control olmaması en basit acil bir durumda arka koltukları yatırıp bir eşya koyman gerektiğinde arka koltukların bile yatmadığını görmenin şaşkınlığı falan... Bugün satılan BMW ler , daha alt segment rakiplerinden sadece fiyat anlamında pahalı değiller, Donanını eşitlemeye kalktığınızda neredeyse 2 katı pahalı oluyorlar.

Sizin sorguladığınız konuyu son dönemde ben de sorguluyorum. 4 yıl 320d kullandım , son dönemde 220 hp civarıydı. Sonuç olarak diyorum ki, eğer dolu 5 serisi E serisi gibi gerçek anlamda rüzgar yol sesi almayan, rahat, veya 3 serisinin rakiplerinde alamayacağınız performanstaki motor seçenekleri olmadıktan sonra çok ta kayda değer fark görmüyorum. Bugün aynı reno motorlu aracı 20 binde bir servise sokup 300-350 TL ödenirken Mercedes 800-1000 TL alıyor.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı h.savas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

mantik dogru ama eksik,tamam 40bin pahaliya aliyorsunuz ama satarkende pahaliya satiyorsunuz...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)