CLA kullanmadım ama showroomda falan bile arkası dar idi ve inip binmek zor idi
Onun dışında kullanımı A ya benzerdir sanıyorum ve benim arabada tangır tungur ses yoktu ; bu sanırım halkımızın "ooo mercedes aldım içinde çıt olmaması lazım" psikolojisinden kaynaklanıyor daha çok , halbuki altı üstü araba ve o lastikler + sert süspansiyon ile konfor sarsıntı ve sessizlik ancak o kadar oluyor mesela A180 nin altının sürttüğü yerde E cabrio sürtmüyor yere yakınlığını falan oradan hesap et
A nın en boktan yanı ince yanaklı runflatler nedeni ile lastik yarmak idi benim gözümde
GLA da runflat ama onda öyle birşey yok ki benim GLA 19 jantlı opsiyon olanlardan
Evet yine çok yumuşak bir araba değil ama hem araba gibi yol tutuyor hem araba gibi yere yakın değil
Hanım 50 yi geçmiyor kış 7.5 - 8 yaz 8-9 yaktırıyor arabaya ve 1.6 turbo 156hp diye biliyorum esp off iken tam gazda 1. ve 2. vitesi komple patinajla geçebiliyor 19 jantla bile
GLA bagaj baya kullanışlı zaten koltuğu yatırırsan ciddi büyüyor boyutlarına göre büyük sayılır bagajı
Bu verilere göre ki bu göreceli birşey bence dizel gereksiz. A180 dizeldi şu andakilerin hepsi benzinli dizeli boşa almışım diyorum heleki dizelin performansızlığını düşündükçe.
Özetle GLA ve A çıt çıkmıyor değil ses var ama herhalde ben beklentimi düşük tuttuğumdan beni rahatsız etmedi
A yani benzer varsayarsak CLA , GLA dan daha serttir
Keyif vermesi içinse kesinlikle benzinli , yakıt olayını zaten yazdım dizel otomatikler tam kağnı imiş kullanmadım bilmiyorum ama A dizel manueli düşünüyorum GLA benzinli ile kıyaslanamaz bile hiç bir anlama keyif açısından