User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: C-elysee, 301, Linea, Accent Era, Sandero Stepway, Symbol Hakkında

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2015 model şuan 23 binde 1.4 d polo kullanıyorum bu saydıklarınızdan ne farkı varda o paralara alıyor millet çözemedim berbat konforsuz kullanışı çekişi müthiş kötü, rüzgar sesi, alt devirleri, hızlanması garip ahmaklıkta.

sıfır km 61 bin tl - ikinci el 50-55 bin tl civarı
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2015 model şuan 23 binde 1.4 d polo kullanıyorum bu saydıklarınızdan ne farkı varda o paralara alıyor millet çözemedim berbat konforsuz kullanışı çekişi müthiş kötü, rüzgar sesi, alt devirleri, hızlanması garip ahmaklıkta.

sıfır km 61 bin tl - ikinci el 50-55 bin tl civarı
    Şirket aracı olarak mı var?
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hali hazırda 1 seneyi geçik 2014 model symbol kullanıyorum. Aldığımızda bakıma sokmuştuk bide geçen aylarda soktuk bakıma hatta konusu mevcuttu yaşadığım talihsizlikle ilgili.

Araçtan nefret etsemde insanı araba sevgisinden soğutsada s.içinde daha mantıklı araç göremiyorum ben. Yakıtı ş.içinde dikkatsiz kullanım tamamen eşek arabası gibi kullanımla 5 litreyi geçmez. 3 kez bg-izmir yaptık hiç üzmedi bizi yolda. Bu bayramda gittik hatta bagaj ağzına kadar dolu su damlatsan içine girmez 3 kişiyiz. giderken 110-130 arası gittik. Dönüşte izmire kadar pek 130un altına düşmedik. 5.1 ortalama tutturduk 2000 km'de. Buna 1er saatte toplam 2.5saat sınırlarda ve feribot sırasında beklemeler ve bulgaristanda ş.içi sürüşler dahil, klima hiç kapanmadı.

Şöyle ki ülkemizin yolları ***** y**ak gibi, bu tür araçlarla çukur derdi olmadan patır kütür gidebiliyosunuz o baya eğlenceli Arkadaşımda 2000 a3 var 1 senede 1 kez alt takımı yaptırdı hatta yine ses geliyo ön takımlardan. Bende daha ses bile gelmiyo.

Kısaca, yakıtı düşük, yürütme maliyeti düşük, iç hacmi ve bagajı gaaayet yeterlii gidişi çoğu 1.6 na arabayı üzebilir belirli hızlara kadar.

5 ileri şanzumanı var ama vites oranlı uzun olduğu için ş.dışında üst süratlerde fazla devir çevirmeden rahatça yol katedebilirsiniz.
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şirket aracı olarak mı var?
    evet şirket aracı
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende symbol vardı gecen sene 90 lık 1.5 touch . Ben çok çok memnundum antalya şehiriçinde 4.6 ortalama bile tutturmuştum sakin kullanarak . Performansı çok iyiydi özellikle , çoğu 1.6 dizel benzinli arabaya şaka yapar. Yol tutuşu özünde kötü ama esp elinden geldiğince topluyo. Tavsiye ederim .

gan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sirket aracı olarak ben de linea kullanıyorum. Kötü bir araç diyemem. Bence yakıtı muadillerine göre çok. Şehir içi yoğunluk dur kalk olmayan trafikte 6.3 falan yakıyor. O da çok dikkat edersen. Dikkat etmezsen 7 lt. En düşük depo ortalaması 5.9 du. Hatta aynı rotayı 1 hafta passat ile kat ettim ortalamalar aynıydı

Kimisi yol tutusu kötü demiş. Çok iyi değil ama yumuşak amortisörü ülkemiz yolları için avantaj pata küte kasmış tümsek geç devam et. Limitleri rahat kestiriliyor yata yata viraja giriyorum bazen bırakır dediğim hızlarda tutmaya devam ediyor. Hele virajda limitte yakınken aman satıh bozuk mu dalgalanma var mı endişesi yaşatmıyor. Limit çok yüksek değil ama bırakacağı anı adım adım söylüyor ya da ben çok alıştım dediklerim 120-130 km ye kadar virajlı yollar için geçerli. Daha üstlerde biraz tedirgin gidiyor. Rüzgardan etkilenmesi de cabası.

30000 de trim sesi inanılmaz arttı kapılarda. Yağmayınca geçiyor.
    Parasının arabası mı bence değil. Para verip alır mıyım. Almam fakat kötü bir araçta diyemem. Alana da saygı duyarım.

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bahsedilen araçlardan ülkemizde binlerce olduğu ve bu araçların yüzbinlerce kilometre hizmet ettiğini düşünürsek araçların üretim amacını ziyadesiyle gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

Ben dizel Era kullanıyorum. Daha önce şirket aracıyla çarpışma testi de yaşamışlığım var. Sorunsuz atlattık.

Araba çöp, ölmüş bitmiş, teneke, durmuyor şu bu konularında bizzat arabayı kullandığım için tecrübelerimi aktarmak isterim;
    Bu araçlarla yokuş aşağı 210km/h civarında (@4250d/d) hızlara çıkmanız mümkündür, dolayısıyla piyasadaki birçok arabayı son süratlere kadar ya da diğer sürücülerin risk alabileceği hızlara kadar çok rahat kovalayabilirsiniz. Sözüm meclisten dışarı olmak üzere başta sellektörleri kıran bazı bmw'ciler olmak üzere birçok sürücü trafikte 160-170 km/h hızın sonrasını çok zorlamaz. Era kullanan ise kadranı bükmeye uğraşır. Birileri rahatsızlık verici şekilde sellektör yaptığında ya da yol veriyorum diye sağa geçip gazladığından anlık olarak şampiyonlar ligi modu aktif olur ve kovalamaya başlar. Sonra limitlerin üzerine çıkılarak zorlanır araba. Üstüne kötü şoförlük de eklenince bu arabalar için kötü yorumların temeli budur.

Örnekler;
    Dağılın lan diye sellektörleri kıran başta Bmw'ler olmak üzere türevi muhtelif araçları tampon tampona kovalamak. Evet onlar kadar çabuk durmaz o yüzden tampona çok yaklaşmayın yan şeritleri kullanın, bence zaten %99 geçersiniz. (%1 modeline bakılmaksızın professional BMW driver)
    Yüksek hızlarda yolculuk yapılabilen Edirne yolunu düşünelim, rüzgardan dolayı yanal kuvvetler çok fazla ve siz 200 km/h hızla passat kovalıyorsunuz. Hızdan dolayı yere gelen ağırlık kalmamış, lastikler en kabadayı 195'lik evet bu durumda rüzgar vurduğu an passat çok daha stabil gidiyor. Bu demek değilki era uçurtma gibi uçuyor, passatı çok daha kolay kontrol edebiliyorsunuz hepsi bu. Çok yan yana kalmayın virajlari içten alın.
    Yokuş aşağı virajlı yolda tsi golf ile yarışırken evet kafadan kayma ihtimaliniz daha yüksek. Golf'ü önde tutun tepki süresinde avantaj sağlayın.

Örnekleri çoğaltmak mümkün...

Bu gibi senaryoların haricinde bakımları tam olan bir arabayı insan gibi kullanırken arabanın sağa sola savrulması, durmaması vs vs teknik, imkan ve ihtimal dahilinde değildir.

Özetle ödediğiniz paraya göre yakıt tüketimi, serseriliğe göre yakıt tüketimi, bagaj hacmi, kasko ve sigorta maliyetleri, genel olarak ülkemizin herhangi bir noktasında hizmet alınabilirliği ve satış kolaylığı açısından avantajlıdır.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tamamen benim fikrim C segmentinde bence ticari sınıfdaki araçlar yani konuda belirtilen tipde araçlar 4 kişilik yada üstü aile kullanımına uygun değildir.. nedenide konforsuzluk ,donanımsızlık,güvenliksizlik, düşük malzeme kalitesi.. C segmentinde aile kullanımına yönelik arçalarda var bunlara yöneline bilinir .. tabii bu araçlarda pek ticari kullanıma el vermez..

güvenliğe gelince burası türkiye bentleyin olsa bile yolda giderken üstüne çimento kamyonu devrile bilir yaşandı neticede gerçek bir olay.. Allaha emanet yaşıyoruz.. millet daha ncap in n si görmemiş araçlara biniyor yıllardır hala hemde milyonlarca insan.. tabiki araç güvenlikli olsunda neticede 5 yıldız alan araçların içinde bile kazada insanlar ölüyor.. 3 yada 2 yıldız almış araç kağıda dönüyorda adam içinden canlı çıkıyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

dodobass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 model symbolü 4 ay kullandim arac cidden alinip binilecek bir arac degil dediginiz gibi taksi yapilacak ya da sirket araci olarak kullanilacak bir arac arti yonleri yakit tuketimi cidden cep rahatlatir espsi bence tam yerinde devreye giriyo arac virajlarda hic guven vermemesine ragmen kopmuyo eksileri malzeme kalitesi berbat dokundugunuz her yer sert plastik bos modelde arka camlar cevirmeli direksiyonu sert koltuklar nispeten can acitmiyo ama ayni klasmanda 1.3mjet linea oneririm o aracida birkac ay kullandim symbol kadar gidiyo ve en azindan guvende hissettiriyo

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şirkete kiraladım. C elyesse. Motor kucağında gibi , ses izolasyonu yok. Araba o kadar hafif ki yan rüzgardan ciddi etkileniyor. 1080 kg falan sanırım. Ama 92 hp motor ve bu hafiflik olunca araç sanki uçuyor gibi geliyor. Uçurtma gibi yani. Yol tutuşuna bakmadım, yüksek hızda da gitmedim hiç. Dacia logan mcv daha stabil bir Araç.

Yakıt tüketim ise şehir içi İzmir de kullanıyoruz henüz 2. Deposuna gelmiş , ilk depo 20 kuruş. Ki personel kullanıyor. Bence tüketim efsane. Dacia da aynı tüketiyor, o da şirket aracı.

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sandero 2013den sonraki yani şu anda satılan model ncapde 3değil 4yıldız almış. Diğer araçları kullanmadığım için bişey diyemem fakat sandero türkiyeye çok uygun bir araç bence, uzun yolda 4 4,5lara kadar iniyor şehir içi de maksimum 5.5 gördüm istanbulda. motor 90hp 1.5dci milyon tane farklı reno araçta kullanılıyor. çekişi güzel yakıtı ekonomik. Parça henüz değişme ihtiyacım olmadı ama çok pahalı olacağını sanmıyorum parçalarının, yerden yüksek çukur tümsek vs derdi yok, yüksek olduğu için amortisörler biraz sert ayarlanmış tümseklere sert girince pek keyifli değil fakat sert olduğu için yana yatma vs durumu yok yol tutuşu gayet güzel geldi. ESP standart olduğu için yol tutuşu kaybedince yardımcı olacaktır herhalde şehir içi trafikte henüz öle bi aksiyonumuzda olmadı efendi gibi gidiyoruz.
    Bakımları 20bin kmde bir olması sanırım bir avantaj, diğer modellerde bu kadar yüksek km görmemiştim hiç.
    Arka ve bagaj geniş bu da türkiyeye uygun bir avantaj , bagajda Çadır, yönetmen sandalye, masa , mangal , detailing malzemeleri ne arıyosan var halen cantayı vs market alışverişini koyacak yer oluyor.

Olumsuz yönleri de yok değil bu artıların yanında
    cam açma butonlarının yerleri orta konsolda, alışana kadar zaman geçiyor.
    Aynalar elektriksiz
    arka camlar manuel
    direksiyonu biraz ağır

Ben genel olarak bu piyasa fiyatlarında o parayı hakettiğini düşünüyorum. Ha hiçbiri hakettiği paraya satılmıyor o ayrı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler