Merhaba arkadaşlar konu başlığında yazdığım gibi bu 1.0 tsi motoru kullanan var mı? olumlu olumsuz tüm yanlarını burada toplayalım , çünkü benim gibi birçok kişinin aklında bu motor ile ilgili soru işareti mevcut
Merhaba arkadaşlar konu başlığında yazdığım gibi bu 1.0 tsi motoru kullanan var mı? olumlu olumsuz tüm yanlarını burada toplayalım , çünkü benim gibi birçok kişinin aklında bu motor ile ilgili soru işareti mevcut
- Konu yerinde ve güzel olmuş. Golf 1.0 TSI manuel aracın uzun bir test sürüşü yapmıştım. Araç kalkıştan itibaren çok canlı geldi. Daha önce sahibi olduğumuz 1.2 TSI motorlardan daha iyi ve daha atak olduğunu söyleyebilirim. Bunda 200 nmtork'un etkisi olabilir diye düşünüyorum. Devir bandı geç başlasada aracı hiç rolantisiz ve stop edecek durumda bırakmıyor. Aracın 1.0 motor olduğuna inanmayabilirsiniz kısacası![]()
- Vites oranları çok değişik. Diğer turbolu araçlar gibi kısa oranlı değil. Sanki atmosferik motorlu gibi. 2 vites 100 Km hızı buluyorSesi 3 silindir olmasından kaynaklı çok değişik ve güzel geldi bana.
- İşin en güzel yanı yakıt olarak kısa mesafede ve zorlama ile dahi 10-11 lt. aralığını geçmemesi. Sanırım 6-7 lt normal kullanımla imkasız değil gibi gözüküyor. 1.2 Tsı aynı durumlarda 13-15 lt arasını buluyordu.
-Yalnız işin fiyatlandırma kısmında aklınız karışabilir. Aynı donanımlarda 1.4 TSI ile arasında 3-4.000 TL gibi bir rakam oynuyordu. Kısacası M.Plus düşünmüyorsanız 1.4 TSI seçimi aklınızı karıştırabilir. Comfort ve Highline(Sadece 1.4 TSI ve 1.6 TDI'da var) için 1.4 TSI düşünebilirsiniz. Dediğim gibi 1.0 TSI Midline Plus olursa mantıklı gibi yada düz kullanıcılar için diyelim
Şimdilik aklıma gelenleri yazıdım. Soracağınız veya daha da aklıma gelen şeyler olursa yazarım.
Konu Focus4171 tarafından (30-05-2017 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.
eleştiri gizli hayranlıktır.
6 ay önce a3 1.0tfsi aldım eşime,heryonuyle cok ıyı motor,performansı gayet yeterlı,6.000km yakıt ortlaması 7 lt...
3 silindir olmasına rağmen titreşim sıfır,sesi çok iyi.
her şekilde tavsiye ederim
a3 te manueli zaten yok,o dediğiniz konuda motorla ilgili değil,dsg ile ilgili,kavrama sorunu olan her dsg şanzumanlı aracta olan birşey..
Yazılımlada tatlı 135hp falan oluyor güzel motorTorku gayet başarılı bakıldığında.Gücüde yerli yerinde sağlam bir motor
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
O değil de 1.0 da 7 lt yakıyor 1.4 tsı da 7 lt yakıyor. Yani hacim küçüldükçe malesef yakıt o oranda düşmüyor
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
100km hıza kadar gayet başarılı buldum a3 ü fakat 100ü geçtikten sonra eziyet başlıyor çok bağırıyor ve hhızlanmıyor fakat tavsiye edermiyim evet stronic le birlikte gayet akıcı bir sürüş sağlıyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)