User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Citroen c5 - peugeot 407 - renault laguna 2 (evlatlik karşilaştirmasi)

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda-m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam selamlar karoser parçaları pahalımıdır ?
    Mercekli far ve sunroof lu olanları çok yakışıklı bende beğeniyorum fakat km yüksek bunlar korkutuyor.
    Eşim yeni araç kullanmayı öğreniyor bundan dolayı kafamın rahat olmasını istiyorum
    Yorumlarınızı alabilirmyiim.
    bendeki aynen bahsettiğin versiyon, mercekli orjinal xenon, sunroof , elektrikli deri koltuk , cruise control , digital klima
    motor parçalarında pek bir pahallılığı yok, kendine özel bazı parçaları çok pahalı, mesela benim aracımda orjinalinde ön cam ısıtma dahi mevcut lakin normal cam takılmış, ısıtmalısını sordum 2100 lira fiyat almıştım vazgeçtim , ben aracımı makyajlıya bile çevirdim hatta sonradan , daha yakışıklı duruyor çünki,
    yeni makyajlı ön tampon - yeni makyajlı sis farları , makyajlı panjur, makyajlı stoplar, makyajlı yan çamurluk sinyalleri
    17"st jantı hafif yay pres, cam filmi ve bir ince bagaj çıtası ile gemi oldu

Konu mr.korhan tarafından (01-08-2017 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan kıpırdayacak yerim yok malesef. Temiz düzgün denk gelirse ama p.m atarım size.
    heh işte beni en iyi sen anlarsın, gönül istiyor istemesine de alan dar olunca paslar kısa düşüyor

Biz sağdan devam şimdilik Kazasız belasız.

aday31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar aklınızda varmıdır bilmiyorum ama 1.6 multijet doblolar benim şu ana kadar gördüğüm en ekonomik araç diyebilirim.Bir abimden karadeniz turu için ödünç olarak kullanmıştım full depo 1200 den fazla km yaptım

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tolga abi selamlar,

Vectra C 2.2 dti aman diyim, 2 yıl önce 21 bin liraya boyasız, 120 bin km de buldum, elegance, sunroof yok,

yıllardır opel yedek parçası satan bir arkadaşım var, uzak dur dedi, neden dedim, mazot pompası elektronik mi nedir öyle bişey demişti, tamir olmuyormuş, sıfırı o günde 6-7 bin lira demişti,

ayrıca iyi yakar, yaktığı kadarda gitmez demişti, o zamanlar yaptığım araştırmaya göre şehir içi 8-9 litre civarı yakıyor deniliyordu,

C5'e gelecek olursak, geçenlerde sürekli gittiğim serviste bir tane vardı, usta test için çıkarken bende yanında gittim,

araç çok hoşuma gitti, hatırlar mısın bilmiyorumda, bende günlük C4 kullanıyorum, C4'ün üstüne aşırı konforlu gelmişti

test bitti, servise geldik, kaç binde bu araba sence dedi, 250-300 bin arasıdır usta dedim,

bilemedin dedi, 480 bindeymiş, görünce şok geçirdim, dedim hiç yıpranmamış, kolay kolay yıpranmıyor dedi,

407'lerde çok hoşuma gidiyor, C5'den yakışıklı, ama onların genel durumu nasıldır fikrim yok,

son olarak 200 bindeki araçların km yüksek diyenler, 1.6hdi gerçekten kaliteli motor, bakımlısı kolay kolay kafa ağrıtmaz,

ancak 60 binde motor indirenide gördüm, kullanım şekli çok önemli, hayırlısı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aday31 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar aklınızda varmıdır bilmiyorum ama 1.6 multijet doblolar benim şu ana kadar gördüğüm en ekonomik araç diyebilirim.Bir abimden karadeniz turu için ödünç olarak kullanmıştım full depo 1200 den fazla km yaptım
    Öneri için teşekkür ederim ama ticari grup hiç düşünmüyorum. Var kapıda kiraladığımız 1.6 90 lık, hacim olarak her işi görür ama bana hitap etmiyor.

Araç çok güzel gerçekten ama donanım olarka sx ile sx pk arasında ciddi fark var ( sunroof - cruise vb)
    Bu araç makyajsız bir de. Tek güzel tarafı km si. Değer biçmek haddim değil ama 32 benim için oldukça yüksek bir rakam bu araç için.

Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tolga abi selamlar,

Vectra..............hayırlısı olsun
    Emre Selam, Hatırlıyorum C4 konusunda bayağı yazışmıştık. Ben 1.6 hdi c4 mcp ile 50.000 Km yaptım 1.5 senede, alternatör kasnağım koptu fark etmeden 30 km yol yaptım banamısın demedi. Ayağımın pek ayarı yok benim ortalamam 6.5 LT idi şehir içi ağırlıklı.
    Dün baktım bir tane oldukça uygun fiyatlı kapıda ve arka çamurlukta hasar vardı , araba bitik olmasına rağmen konforlu geldi.
    Bir de bakımlısı eminim çok daha iyi olur. Ben beklentimi minimize ettiğim için sanırım bana tatmin edici geliyor.
    407 yazdım güzel araç içi biraz dar (c5 kıyası) ve alçak. Nasibimizde ne varsa ona bineceğiz acele yok şimdilik.
    C5 sx pk cruise - yağmur - far sensörü - ön - arka park sensörü - esp - hidractyve - yola göre ayna ayarı - sunroof falan baya baya dolu bana fazla bile.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c5 le 407 aynı araba hemen hemen. O yüzden almışken 407 almak daha mantıklı. 2.0 dizeli arkadaşımda vardı. Performansı haricinde yorum yapacaksam. Kaliteli , güven hissi veren bir arabaydı.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    keyif ise dolu paket c5 sonrası 407 en son laguna

Sw ise direk 407

kısaca 407 ile C5 arasında git gel derim.. laguna bunlar varken ekonomide ön plandaysa benzinlisini kıyaslamada devamlı sonuncu gelicekdir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kasa c5 için birşey diyemem ama , lagunayı kesinlikle sil derim abi listeden. hantallıkta ve müsriflikte cruze ile yarışır. çok hantal. 407 parasına göre güzel araba bence. 2.0 dizelini veya 2.0 lpg li otm. execute bulursan tadından yenmez.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    407 sedanlar türkiye yolları için yapılmış bir araç değil bence benim arkadaşımda yıllar önce 2.0 hdi vardı çocuk aşırı memnundu araçdan tek derdi 2 defa ön takım yaptırmışdı.. bu araçdan kaynaklı bir sorun değil bizim yollardan kaynaklı bir sorun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keyif ise dolu paket c5 sonrası 407 en son laguna

Sw ise direk 407

kısaca 407 ile C5 arasında git gel derim.. laguna bunlar varken ekonomide ön plandaysa benzinlisini kıyaslamada devamlı sonuncu gelicekdir..

Station wagon düşünmüyorum. Donanım olarak da biraz dolu olsun istiyorum. Bu da tüm seçenekler arasında sx pk c5'e götürüyor beni.
    c5 ile aynı donanımda 407 fiyat olarak farklı, 407 daha çok piyasası olan bir araç o yüzden pahalı. Bu da benim işime gelmiyor haliyle.

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kasa c5 için birşey diyemem ama , lagunayı kesinlikle sil derim abi listeden. hantallıkta ve müsriflikte cruze ile yarışır. çok hantal. 407 parasına göre güzel araba bence. 2.0 dizelini veya 2.0 lpg li otm. execute bulursan tadından yenmez.

Eğer olursa alacağım laguna şimdi clio ile aynı motora sahip. (hp farkı var clio 107 laguna 115 )
    1000 kg clio ile 8.4 ortalamam var 15.000 KM de. Muhtemelen lagunada bu rakam 10 dan aşağı düşmez, oda 12 LT lpg ye denk gelir.
    30 kuruş civarı tüketir güncel rakamlar ile. 1.6 hd da hemen hemen aynı tüketir, yakıt tüketimi açısından çok fark yok gibi duruyor.
    Cruze çok güzel bir araç ama cidden müsrif yüksek model düşük fiyat konusunda iyi araç ama bana gelmez.

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    407 sedanlar türkiye yolları için yapılmış bir araç değil bence benim arkadaşımda yıllar önce 2.0 hdi vardı çocuk aşırı memnundu araçdan tek derdi 2 defa ön takım yaptırmışdı.. bu araçdan kaynaklı bir sorun değil bizim yollardan kaynaklı bir sorun..

Bence psa grubu ön takım konusunda biraz zayıf araçlar üretiyor, c4 varken onunda ön takım takur tukur ses yapardı. 2 defa baktırdım usta bunda bir şey yok dedi. Alman araçlarındaki tokluk hissini yakalayamadım ben fransızlarda. Bu yoruma hep kızarım ama "tok kapı" sesi yok hiç birinde.
    Benim önceliklerim farklı olduğu için çok takılmıyorum, ayağımı yerden kessin donanım olsun az yaksın içi geniş olsun yeterli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda-m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam selamlar karoser parçaları pahalımıdır ?
    Mercekli far ve sunroof lu olanları çok yakışıklı bende beğeniyorum fakat km yüksek bunlar korkutuyor.
    Eşim yeni araç kullanmayı öğreniyor bundan dolayı kafamın rahat olmasını istiyorum
    Yorumlarınızı alabilirmyiim.
    Yaklaşık 3yıldır 2006 model 2.0 dizel Ghia paketini kullanıyorum, öncesinde de 04 model trend'ini kullanmıştım. Ben de Sunroof ve deri kombinasyonunu aramıştım zaten sınırlı sayıda temizini bulamadım Aracın karoser parçaları yeni nesil C sınıfı araçlar ile aynı fiyat olarak düşünebilirsin. Bazı parçaları pahalı ve siparişle getiriyorsun. Örneğin Ghia'larda bulunan arka tampon altı spoiler ve aydınlatmalı dikiz aynaları. Mekanik olarak da bazı parçaları pahalı. Örneğin direksiyon kutusu 2yıl önce 5500tl idi. Baskı-balata değişiminde ise volan ile birlikte değişiyor. Değişmesini istemiyorsan benim gibi sabit kütleli transit volana dönebilirsin, tork dayanımı artıyor ve titreşim fazla oluyor. Motor bakımı için Ford ticari araç bölümüne giriyorsunuz. Aks fiyatı da 3bin tl civarıydı. Kronik sıkıntısı krank kasnağı, bazı araçlarda enjektör ve direksiyon hidrolik sistemi. Yakıt tüketimi yazılım ile düşüyor. Ankara-Antalya arası 100-120 arası 4,4 lt ort. ile gittim. Ş.içi akan trafikte 5,8 litreyi geçmedi. İstanbul trafiğinde max 6,5 gördüm. Yeni araç kullanan bir bayan tarafından boyutlarından dolayı park , manevra esnasında zorluk yaşatabilir. Performans olarak ta bir tık hızlı gelebilir. 0 kaliteli lastikle 2.viteste gaza bastığınızda sararak ilerler. Güvenlik , yol tutuş bakımından üstün bir araç o bakımdan gözünüz arkada kalmaz. Frenleri bana bir tık zayıf geliyor. 2008 2.0 tdci mondeo'da kullandım bir sıra performans ve sürüş keyfi olarak bu kasanın tadını alamadım. Tr piyasasında fiyatına göre alınabilecek iyi araçların başında. 2.elde alırken zamanında bu araçlar şirketlerde üst düzey yöneticiler ve devlet bünyesinde kullanıldığı için alırken daha dikkatli olmakta fayda var. Km sizi korkutmasın. 430 bin km olanını gördüm bir sıkıntısı yoktu.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence psa grubu ön takım konusunda biraz zayıf araçlar üretiyor, c4 varken onunda ön takım takur tukur ses yapardı. 2 defa baktırdım usta bunda bir şey yok dedi. Alman araçlarındaki tokluk hissini yakalayamadım ben fransızlarda. Bu yoruma hep kızarım ama "tok kapı" sesi yok hiç birinde.
    Benim önceliklerim farklı olduğu için çok takılmıyorum, ayağımı yerden kessin donanım olsun az yaksın içi geniş olsun yeterli.
    Abi C4'ün hastalığı z rot, sebep olduğu ses aşırı sinir bozucu, lakin çözümü basit, çiftini 80-100 lira civarına değişiyorlar,

dediğin gibi genel olarak konforsuz araçlar, kapı sacı vs. zayıf, boya kalınlığı zayıf (bu saydıklarım Alman rakiplerine göre)

ancak her ne olursa olsun, benim aracımla aynı model, hemen hemen aynı donanımdaki Golf ile şuan arada yaklaşık 20-25 bin lira fiyat farkı var, bu kadar farkı ben vermem, sonuçta keyif arabam değil, günlük kullandığım araç,

bu sebeple araba alırken hep mantığımla hareket ediyorum, kalbimin sesini dinlemeye kalksam, günlük E36 M3'e binerim

abi bütçen ne civarlarda bilmiyorumda, çokta bitik bir araç alma derim, azcık imkanları zorla, düzgün binilmiş araçlara bak,

çünkü 2-3 bin ucuza aldığın arabaya 4 bin lirada harcasan, 3 bin lira pahalı olan ama daha düzgün olan araç gibi olmayacaktır,

naçizane kardeş tavsiyesi

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre Türkiyenin en iyililerinden biri olan hilal pompada (enj + pompa + yakıt filt ve depo yakıt hattı ) temizliği hiç öyle bahsettiğiniz türden bi rakam çıkmadı.
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O sw C5 yarı parasını anca eder.Gerçekçi olmak lazım.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arsenikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana göre Türkiyenin en iyililerinden biri olan hilal pompada (enj + pompa + yakıt filt ve depo yakıt hattı ) temizliği hiç öyle bahsettiğiniz türden bi rakam çıkmadı.
    Rakam paylaşabilir misin ?

Hayırlısıyla ben aracı aldım ( Gelecek pazartesi satış alacağım)c5 2.0 HDİ 136 DW10 BTED4 kodlu makina, ekspertizde siyah duman demişler muhtemelen bu tür bir bakıma ihtiyacım olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O sw C5 yarı parasını anca eder.Gerçekçi olmak lazım.
    Sw için aynı duyguları paylaşıyoruz. Zaten ağır piyasası aracın sw üstüne o rakam satmak zor olur bence.

Bu arada cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum, nasipse pazartesi günü (07.08.2017) izmirden bir c5 ile anlaştık.

2.0 hdi sx pk expertiz yaptırdım araca sonuç olumlu gidip alacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=mr.korhan;8366741]Gündelik kullanacağım araçlar konusunda aynı kafadayız sizinle, bende D segment piyasada genelde nedenini bilmediğim şekilde rağbet görememiş arabaları seviyorum.

Ben de aynı kafadayım.Seçeneklerde yok ama 2000 model Opel Omega 2.5v6 BFL kullanıyorum.Çok memnunum,satacak olsam ne alacağım diye düşünmekten aracı satamıyorum .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler