1.6 tdı manuel cam tavanlı octavia için bugun kapora verdim sizce iyi mi yoksa honda civic e mi bakmam daha mı mantıklı olur?
1.6 tdı manuel cam tavanlı octavia için bugun kapora verdim sizce iyi mi yoksa honda civic e mi bakmam daha mı mantıklı olur?
Bu soruyu kaporadan önce sormanız gerekmez mi
Hocam aynı bayide honda da satılıyor çevirebilirim yanlız dsgden başım ağrıdı aynı şeyleri yaşarım diye çekiniyorum çok fazla km yapıyorum hem yakıt hem masraf açısından daha iyi olur diye manueli tercih ettim 17 jan manuel cam tavan 1.6 tdi 134 bin tl
Octavia iyidir
Başka araba size artık hep dar gelecek
Ama otomatik alsaydınız keşke
Sıfır araç zaten şanzımandan da endişeniz olmazdı hiç
Tesla Model Y Sr
Anladığım kadarıyla efe den alıyorsunuz, bakım konusunda aklınızda olsun, yetkili servis değiller, bizim arkadaş yetkili satıcıdan yetkili servistir diye düşünüp orda yaptırmış hep, mağdur oldu sonra..
skoda benim gözümde son yıllarda baya prestij kazandı. Bence Skoda daha agır basıyor. Civic tek önemli artısı LPG olması sanırım
Civic rs yada dizel olmayacaksa hala nuh nebiden kalma motoru kullanıyor. Üstelik göçük problemi hala var sanıyorum. Bence o kadar para veriyorsanız kesinlikle otomatik olmalı.
Sıfırdan 66.000 km kullandım
Sıfırdan 5.000-25.000 km arası kullandım
Şimdi de 32.000 km olana geçtim , daha yeni 40.000 devrildi
Bunların hepsi tdi dsg
Ayrıca diğer arkadaşlarda 6 tane daha var , ortalama 40.000 olmuşlardır onlar da
Dsg sıkıntımız hiçbirinde yok henüz
Ha bu arada skodalarda fabrika biraz daha güzel kalitede çalışmış sanırım
Hatta servis passata göre daha sorunsuz diyor octavialar için
Hem şanzıman hem de süspansiyonlar daha iyiymiş
Tesla Model Y Sr
Babamda civic bende octavia tdi dsg var.
DSG üzmedi beni ama dikkatli kullanılırım. Üşenmem hiç. Yokuş yukarı kalkarken manuel kalkarım, ara hız/devirde kaldıysa araba S konumuna alır kullanırım.
2-3 haftada bir partikul temizliği yaparım (düşük vites-yüksek devir kullanım).
Civic ise bildiğin klasik atmosferik benzinli motor.
Okumadan imzalamam.....
Ben olsa skoda alırım, hatta şimdi baktım 140 gibi rakamlara 1.6 tdi manuel karoq varmış, onu da değerlendirirdim.
Bi abisine baktım 140 gibi 1.6 tdi var ama boşun boşu :S c.control bile yok. Hayırlı olsun yeni araç.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Uzunca yıllar envai çeşit (Eg,Ek,Es,Fd) hepsini aralıklarla kullanmış biri olarak;
Bir video vardı bilirsiniz Bmw'ci Honda'ya binince çıldırıyor gibi bir başlığı vardı, civic hiç şaşmaz her kasada aynı atmosferik eşşekliğe devam eder..
Dizel motor gibisi varken Honda'nın H'sini bile telaffuz etmek yanlış olur çünkü ne aralarda hızlanır, ne uzun yolda akar, cayır cayır ses alır, gitmez basarsın yakmaya başlar vs vs... Honda'nın motoru sağlamdır, şanzımanı gerçekten çiçek gibidir ama benim gözümde 125 Hp'lik bir eşektir.
Dizele gelince, Skoda bilindik araba oldu artık motoru zaten envai çeşit parçasıyla birlikte piyasada.. Ha bana kalsa üste 15 lira daha (eğer bütçemi zorlamayacaksa) verir Karoq alırdım çünkü Skoda'da tek dezavantajınız ilerde satarken insanlar şirket arabası gözüyle bakacaklar arabaya zamanında Linealara olduğu gibi... Onun dışında güzel arabadır bir depoyla dünyayı gezersiniz hayırlı olur inşallah..
Arkadaşlar civiclerin dizeli nasıl ? crv ile aynı motor sanırım. Piyasada çok görmedim .
.CeM. Nickli Üyeden Alıntı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)