User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
101 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Seat Leon 1.4 TSİ FR Kullanıcıları Yardım ?

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım 1.6 TDI Polo RSA Stage 1 yazılımlı dpf egr v.s herşey duruyor üzerinde 17" replika jant var lastik basınçlarım 4 lastik de 34 PSI. Yakıt aldığım yer Narlıdere BP "NORMAL" Diesel litresi 5.74. Toplamda 160tlye 27.87 Litre yakıt almışım ve bir haftada toplamda bu yakıtla 605KM yol yaptım. Tam bir karma sürüş oldu bu sefer benim için çevre yolu 90 sabit kullanım da var gazlama da var dur kalk trafik de kısa mesafe kullanım da var bu sırada klima az kullanıldı. En kötü etken evimle okulumun 6km arasının olması ve bu sırada tınaztepeye tırmanmam araba daha ısınmamışken doğru düzgün. Ortalamam litre bazında 4.6 litre kuruş bazında 26 kuruş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seat Leon 1.2 TSI 2015 model aracımla şehir dışı 330 Km sonunda 3.4 lt yakıt ortalaması gördükten sonra neden FR'ın mantıklı gelmediğini bir kez daha anladım . 1.4 150 HP FR yakın bir arkadaşımda bulunmakta ve defalarca kez şehir içi yada dışı kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum .
    Ağır işsiz

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tahasav Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seat Leon 1.2 TSI 2015 model aracımla şehir dışı 330 Km sonunda 3.4 lt yakıt ortalaması gördükten sonra neden FR'ın mantıklı gelmediğini bir kez daha anladım . 1.4 150 HP FR yakın bir arkadaşımda bulunmakta ve defalarca kez şehir içi yada dışı kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum .
    ortalama sürat nedir ? BEnde de aynı araç var şimdiye kadar şehir dışında o degeri hiç yakalayamadım.
    Tango-1 never dies.

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok iyi olur kardeşim bana da yardımcı olmuş olursunuz
    temiz araba arıyoruz abi yoksa çoktan almıştık manuel alıcaz bu arada 140'lık düşünüyoruz
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortalama sürat nedir ? BEnde de aynı araç var şimdiye kadar şehir dışında o degeri hiç yakalayamadım.
    Hep -1 eğimde inmiş bence abi

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yokuş aşağı herhalde

ben eğimsiz duz yolda 1.4 tsi act ile 3.5 in altına duşemedim oda 2 silindir kapalı cc açık araç daha hafif polo

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki araç 3.3 yakarken siz neyin kafasını yaşıyordunuz ? Torbacınızın bilgilerilerini bizimle de paylaşabilir misiniz ?

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırsam yol bilgisayarınız atmosferik basınç,yükselti, areodinamik sürtünmeyi 0 baz alarak hesaplama yapıyor?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 tsi ibizam ve 1.4 tsi 125 lik manuel leonum vardı aynı anda. Aynı güzergahta leon depo ortalaması 6 lt iken ibiza 6.2 lt oluyordu.

Leon'da hybrid turbo var şuan 220 hp civarı falan, dümdüz yolda 90 a sabitleyince anlıkta 3.8-4.1lt arası, 120 ye sabitleyince 5.2-5.7lt arası yakıyor. Uzun dönem ortalamam ara ara basmalar dahil ankara içi hafif-orta trafikte 6.1 lt. Şehirler arası 5.4-6.5 arası değişiyor hız ve rakım durumuna göre. (120 nin altına hiç düşmeden kullanırım şehirler arasında)

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SK10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    temiz araba arıyoruz abi yoksa çoktan almıştık manuel alıcaz bu arada 140'lık düşünüyoruz
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hep -1 eğimde inmiş bence abi
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yokuş aşağı herhalde

ben eğimsiz duz yolda 1.4 tsi act ile 3.5 in altına duşemedim oda 2 silindir kapalı cc açık araç daha hafif polo
    Alıntı berko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.2 tsi ibizam ve 1.4 tsi 125 lik manuel leonum vardı aynı anda. Aynı güzergahta leon depo ortalaması 6 lt iken ibiza 6.2 lt oluyordu.

Leon'da hybrid turbo var şuan 220 hp civarı falan, dümdüz yolda 90 a sabitleyince anlıkta 3.8-4.1lt arası, 120 ye sabitleyince 5.2-5.7lt arası yakıyor. Uzun dönem ortalamam ara ara basmalar dahil ankara içi hafif-orta trafikte 6.1 lt. Şehirler arası 5.4-6.5 arası değişiyor hız ve rakım durumuna göre. (120 nin altına hiç düşmeden kullanırım şehirler arasında)
    Bahsi geçen arkadaş bir açıklama yapsa hiç fena olmaz aslında. Herkez merak ediyor yakıt değerlerini.
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu 125 lik ile 140 lık arasında yakıt farkımı var beyler ?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu 125 lik ile 140 lık arasında yakıt farkımı var beyler ?

bildiğim kadarıyla duz 140 yoktu act vardı emin değilim genede

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim bindiğimiz tsi lerde bi problem var herhalde. verin bakayım bana bi tsi , çökeyim bakın nasıl +10 yakıyor. dizelle 7-8 yakıyoruz. saçmalamasın kimse. tsi ye bindim , o yüzden yorum yapıyorum.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal koşullarda normal sürüş tarzıyla 7-8 lt yakar tsi , bence bu da ekonomik bir değerdir ayrıca.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim bindiğimiz tsi lerde bi problem var herhalde. verin bakayım bana bi tsi , çökeyim bakın nasıl +10 yakıyor. dizelle 7-8 yakıyoruz. saçmalamasın kimse. tsi ye bindim , o yüzden yorum yapıyorum.
    aosb- adana şehir merkezi arası daha 2500kmdeki 125lik frla yolun çoğunda 200+ hızla, yavaşlamam gerektiğinde de 160 civarından aşağı düşmeden 8,9 yaktı daha dün.

0kmden beri ilk 2500km ortalaması 6,9-7,1 arası gidip geliyor karışık kullanımda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsi geçen arkadaş bir açıklama yapsa hiç fena olmaz aslında. Herkez merak ediyor yakıt değerlerini.
    açıklamayı şu şekilde yapayım ; 330 km sonunda ortalama hız 83 Km/s'dir , hız sabitleyici açık bir şekilde fakat yokuş aşağı hız sabitleyiciyi anlık kapatıyorum çünkü hız sabitleyici açık olduğunda yokuş aşağıda olsa ortalama anlık 0.5-1 lt arası değer gösteriyor , temmuz başında tekrar uzun yol yapacağım yakaladığım değeri resimle buraya atarım . Kimisi fazla havadan uçtuğumu söylemiş ama bunu yaptığımda elime geçecek bir şey yok o yüzden kimseyi kandırmak gibi bir durum söz konusu değil .

Kaldı ki bu değeri yakalamak için normalden çok fazla kastım , en basitinden yol yokuş yukarı ise yokuştan önce hızı yükseltip yokuşta hiç gaz pedalına dokunmadım . Yukarıda dediğim gibi yokuş aşağı olduğunda ise gene hız sabitleyiciyi kapatıp gaza dokunmadan viteste indim vs.
    Konu tahasav tarafından (14-06-2018 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir.
    Ağır işsiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Leon'un hafif olmasını unutuyoruz gibi... vw grubundan daha hafif seat'lar. Dün 3 kişi 100 km yol yaptım, klima sürekli açık. akan trafik, ara sokaklar. 1.4 tsi 122 lik jetta 9 lt gösterdi. Birde 125'lik TSI motorlar 1,5 litre kadar daha tutumlu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla duz 140 yoktu act vardı emin değilim genede
    normal koşullarda normal sürüş tarzıyla 7-8 lt yakar tsi , bence bu da ekonomik bir değerdir ayrıca.
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aosb- adana şehir merkezi arası daha 2500kmdeki 125lik frla yolun çoğunda 200+ hızla, yavaşlamam gerektiğinde de 160 civarından aşağı düşmeden 8,9 yaktı daha dün.

0kmden beri ilk 2500km ortalaması 6,9-7,1 arası gidip geliyor karışık kullanımda.
    açıklamayı şu şekilde yapayım ; 330 km sonunda ortalama hız 83 Km/s'dir , hız sabitleyici açık bir şekilde fakat yokuş aşağı hız sabitleyiciyi anlık kapatıyorum çünkü hız sabitleyici açık olduğunda yokuş aşağıda olsa ortalama anlık 0.5-1 lt arası değer gösteriyor , temmuz başında tekrar uzun yol yapacağım yakaladığım değeri resimle buraya atarım . Kimisi fazla havadan uçtuğumu söylemiş ama bunu yaptığımda elime geçecek bir şey yok o yüzden kimseyi kandırmak gibi bir durum söz konusu değil .

Kaldı ki bu değeri yakalamak için normalden çok fazla kastım , en basitinden yol yokuş yukarı ise yokuştan önce hızı yükseltip yokuşta hiç gaz pedalına dokunmadım . Yukarıda dediğim gibi yokuş aşağı olduğunda ise gene hız sabitleyiciyi kapatıp gaza dokunmadan viteste indim vs.
    Alıntı emrhn28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Leon'un hafif olmasını unutuyoruz gibi... vw grubundan daha hafif seat'lar. Dün 3 kişi 100 km yol yaptım, klima sürekli açık. akan trafik, ara sokaklar. 1.4 tsi 122 lik jetta 9 lt gösterdi. Birde 125'lik TSI motorlar 1,5 litre kadar daha tutumlu.
    Artık bu konu kullananlar ile kullanmayanlar arasında değişkenlik göstermeye başladı.

Kullanan arkadaşlar değerlerini video yada resim olarak atarsa daha sağlıklı olacak.

Kullanan her arkadaş farklı yorumlar yapıyor arabayı alayım mı almayayım mı kararsız kaldım açıkçası.

Yoksa dizel bir şey bakıp alacam buradaki yorumlara göre bütçemi ayarlıyorum şuan beyler..

korkmazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buna kesinlikle katılıyorum leon st kullanıyorum diesel otomatik genel ortalamam 6.3 civarı bu gün bir yerde denk geldi düz boru lu egzoz vs . Li bir Fr ın ortalamasına baktığımda 12.2 gösteriyordu uzun sureli tüketim ortalaması .yani bu konu tamamen gaza nasıl basıldığıyla alakalı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler