User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Taigo - Puma - Kamiq - Mokka

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Taigo - Puma - Kamiq - Mokka

Sadece şehir içinde işe okula markete gitme amacı ile kullanmalık sorunsuzluk ve kronikler açısından değerlendirirsek nasıl bir sıralama yapmak lazım?
    mokka olursa kesinlikle siyah tavan olmayacak onu biliyorum, diğerleri de duruma göre sıfır veya 2.el düşük km olabilir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VAG'ın 2. eli hiçbir başka marka ile kıyaslanmıyor maalesef

Ama ben olsam Puma tercih ederdim. Benim nedzimde artıları:

Açık ara içlerinde en yakışıklı araç, gariban Macan'ı, hele 18 hatta 19 güzel bir jantla efsane oluyor.

Tam otomatik olması

4 yıllık garantisi olması ve uzatılabilmesi

Yetkili servis kalitesi (en azından Otokoç olanlar)

Nötr:

Arka diz mesafesi Mokka'dan iyi, ama Kamiq'ten kötü, Taigo'yu bilemiyorum, ama mesela T-roc'tan iyi; yine de 1.80 üstü için arkada oturmak zulüm, cam tavan varsa o boşluğa kafasını sokması gerekebilir.

Eksiler

Muhtemelen içlerinde en yavaşı

Kokpiti en sıkıcı olanı.

Retrofit yapanı bulmak zor. Focus'un video izleme özelliğini Ankara'da açtırmıştım, 2 yer buldum biri diğerinin 3 katı fiyat çekti.

Mutemelen donanım konusunda en fakir olanı yine Ford; en dolusu PSA olmasından dolayı Mokka'dır diye tahmin ediyorum.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikame olarak taigo ile birkaç gün geçirmiştim ve negatif bir izlenimim yok açıkcası
    pumanın 2.elinin diğerlerine kıyasla zayıf olduğunu tahmin ediyorum.
    iç tasarım olarak mokka en hareketlisi ama çok kritik değil.
    mokka siyah tavan problemi c5 aircrosstakinden farklı değildir dolayısı ile gövde renkli modeli diye bakınca seçeneklerim ciddi azalıyor.

sorunsuzluk ve 2.el hızını düşünüyorum taigo ağır basıyor ama pumaya göre arada %10 a yakın bir fiyat farkı var neredeyse

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VW grubunu devamlı olarak DSG yüzünden eliyorum.
    Ki mesela Taigo'ya 1.2 milyon fiyat falan veriyorlardı geçende bayide sıfır araca. Ulan ulannn diyorum ama kafa hep DSG'ye gidiyor.
    Hala 10 binde 20 binde kavrama değiştiren eden var, ne uğraşacağım ya?

Puma ve Mokka derim ben de. Ancak ikisinin de dezavantajı çok geniş olmamaları, basık olmaları biraz. İç hacim anlamında sıkıntı olabilir.
    Diğer yandan Ford ve PSA'nın sürüş hissiyatları hep güzeldir, keskin direksiyon, çabuk ve dinamik hareketler falan... Mokka'da da onu yakalamışlardır diye düşünüyorum.

Mokka'nın tavan sorunu sanıyorum hala mevcut, alır almaz PPF falan yaptırın diyorlar. Öyle engel olunabiliyormuş galiba.

"Sorunsuzluk" tanımında VW'yi öne koyamıyorum hiç bir şekilde mesela. PSA neyse o hatta bence PSA elektrik sorunları falan ile meşhur ama VW'nin de yaşattıklarını unutmuyoruz
    Ama 2.el hızlı muhabbetine katılırım. Bizde VW deliliği var, bilmeyen etmeyen bile gider alır, o derece Ama diğer yandan da ikinci elde nasıl satarım diye araba almam şahsen, idareten kullanmayacaksam "sevdiğim" arabayı alır geçerim. Başkasına göre araba alırsak Megane sedan alıp geçmek lazım

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esime kamiq aldim 1 senedir kullaniyor. Diger markalari bilmiyorum ama kamiq bence cok ideal ve guzel. Kendime gelecekte kesin kodiaq alacagim. Cok sevdim arabayi ve markayi
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esime kamiq aldim 1 senedir kullaniyor. Diger markalari bilmiyorum ama kamiq bence cok ideal ve guzel. Kendime gelecekte kesin kodiaq alacagim. Cok sevdim arabayi ve markayi
    cam tavanlısını almayın, yazın kliması o büyüklükte cam tavanlı aracı sogutmaya yetmiyor. bir arkadaşım sırf o yüzden sattı. bacaklar donuyor. ama kafanız pişiyor

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VW grubunu devamlı olarak DSG yüzünden eliyorum.
    Ki mesela Taigo'ya 1.2 milyon fiyat falan veriyorlardı geçende bayide sıfır araca. Ulan ulannn diyorum ama kafa hep DSG'ye gidiyor.
    Hala 10 binde 20 binde kavrama değiştiren eden var, ne uğraşacağım ya?

Puma ve Mokka derim ben de. Ancak ikisinin de dezavantajı çok geniş olmamaları, basık olmaları biraz. İç hacim anlamında sıkıntı olabilir.
    Diğer yandan Ford ve PSA'nın sürüş hissiyatları hep güzeldir, keskin direksiyon, çabuk ve dinamik hareketler falan... Mokka'da da onu yakalamışlardır diye düşünüyorum.

Mokka'nın tavan sorunu sanıyorum hala mevcut, alır almaz PPF falan yaptırın diyorlar. Öyle engel olunabiliyormuş galiba.

"Sorunsuzluk" tanımında VW'yi öne koyamıyorum hiç bir şekilde mesela. PSA neyse o hatta bence PSA elektrik sorunları falan ile meşhur ama VW'nin de yaşattıklarını unutmuyoruz
    Ama 2.el hızlı muhabbetine katılırım. Bizde VW deliliği var, bilmeyen etmeyen bile gider alır, o derece Ama diğer yandan da ikinci elde nasıl satarım diye araba almam şahsen, idareten kullanmayacaksam "sevdiğim" arabayı alır geçerim. Başkasına göre araba alırsak Megane sedan alıp geçmek lazım
    Hala 10-20 binde kavrama değişen kalmadı bence.Siz biraz eskileri hatırlıyosunuz gibi geldi bana.Gerçi yorumlarınıza bakınca sürekli vag grubuna sallamışsınız

Şuanki aracım Leon tdi dsg.85 binde ve kavraması orijinal.Bi önceki aracım clio dci edc idi ve 133 binde kavraması orijinaldi.Çevremde bi kaç sıfır alınıp 2014-16 model kavraması 150 binlerde değişen arabalar oldu.Ayrıca psanın elektrik sorunları da 307 de falan vardı.Kahramanmaraşta sayıca en çok bulunan marka Pejodur.Hem elimin altında hem de çevremde bolca mevcut yani.

Bi örnek daha vereyim.Eski de olsa Kia cerato sahibi olduğum için Kia-Hyundai forumlarında çok vakit geçiriyorum.Bi önceki kasa dizel otomatik ceratoların kavramaları çok erken bitiyor ve sadece kavrama 40 bin tlye yakın.Demem o ki çift kavrama arabaları alıyorsan bazı şeylere hazırlıklı olmak gerekiyor.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hala 10-20 binde kavrama değişen kalmadı bence.Siz biraz eskileri hatırlıyosunuz gibi geldi bana.Gerçi yorumlarınıza bakınca sürekli vag grubuna sallamışsınız

Şuanki aracım Leon tdi dsg.85 binde ve kavraması orijinal.Bi önceki aracım clio dci edc idi ve 133 binde kavraması orijinaldi.Çevremde bi kaç sıfır alınıp 2014-16 model kavraması 150 binlerde değişen arabalar oldu.Ayrıca psanın elektrik sorunları da 307 de falan vardı.Kahramanmaraşta sayıca en çok bulunan marka Pejodur.Hem elimin altında hem de çevremde bolca mevcut yani.

Bi örnek daha vereyim.Eski de olsa Kia cerato sahibi olduğum için Kia-Hyundai forumlarında çok vakit geçiriyorum.Bi önceki kasa dizel otomatik ceratoların kavramaları çok erken bitiyor ve sadece kavrama 40 bin tlye yakın.Demem o ki çift kavrama arabaları alıyorsan bazı şeylere hazırlıklı olmak gerekiyor.
    DH'de falan yazınca da böyle diyorlar
    Eski derken ne kadar eski? Sorun zaten 7 ileri kuru tip kavramada.

Skoda forumlarına bakıyordum ben de bi ara, orada bile söylüyorlardı almayın almayın alırsanız hazırlıklı olun vesaire diye. Amarok alacaklara DSG yağlı tip, alın alın diyorlardı, Ford ile kuzen olunca komple otomatiğe döndü, güzel oldu.

Seat İbiza 2018 alan arkadaşım 18binde mi ne değiştirdi. Eee sonra ne olacak?
    Başka bir arkadaşım Octavia ile geldi geçende, araba 40-50binde, kalkarken debriyaj bitik gibi titriyor. Bunun da kavrama gitmiş dedim, ney? diyor, farkında da değil kimisi, işin öyle bi komik boyutu da var.

VW'ye niye sallayayım, araçları seviyorum ama laf ettirmeyenler oluyor işte böyle ülkemizde VW'yi unutmuyoruz derken şunu kastettim, Polo'larda elektrik-elektronik problemleri vardı, içeride kilitli kalan arkadaş, kornası çalmayan arkadaş, Bora'larda cam düşmesi (sanayi cam mekanizma dağları ile doluydu) vesaire gibi problemler PSA grubunda olsa anasını bellemedikleri kalmıştı mesela ama VW olunca kimse laf ettirmiyor

Çift kavrama her araçta sıkıntılı değil, o noktada da yanılgı var. Çatır çatır çalışanlar var, DSG gibi hızlı değil, keyifli değil vesaire vesaire ama daha sorunsuz. Mercedeslerde çok çift kavrama var mesela. Hiç sorun duymadım bugüne kadar. Renault'yu sen yazmışsın işte, EDC çok aptal bi şanzıman bazı hallerde mesela ama o da çatır çatır çalışıyor işte.

Evet mesela Hyundai-Kia da halledemiyor. Arkadaşım yeni Sportage almıştı, yokuşta trafiğe girince şanzıman ısındı uyarısı verdi, eh, eskilerde de vardı bu. Ne anladım bu işten. Almaya hevesliydim, onu da sırf bu yüzden eledim.

DSG'de güncelde de "dururken bilmemne yapın, yokuşta manuele alın" falan diye bir sürü ritüel uyduruluyor. Ancak buna uyan arkadaşım iki araçta da kavrama değiştirdi. Eski sorunlar falan değil yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laf ettirmeyenler oluyor böyle derken ben öyle bişey demiyorum.Dhda da böyle diyolar falan

Sizin yorumlarınızda genel olarak vag grubuna bir gıcık görüyorum.Çift kavrama olan hemen hemen her arabada bu tip sorunlar var.Sizin yok demenizle bişey değişmiyor maalesef.Daha bir sürü örnek var buna.Edcye 15 bin km bindim ve yaşadığım şehir çok yokuşlu.Çatır çatır çalışıyor demişin ama arabanın şanzıman beyni değişmişti ben almadan.Hem de serviste.Temizinden 30-40k vermişlerdir.Hani çatır çatırdı?

Yokuşta manüele alın mevzusu araba kullanmayı bilen her aklı çalışan bireyin yapması gereken bişey.Arabalar otomatikte olsa sadece vitesi takıp gitmekten ibaret değil.Ben her iki aracımda da düşük hızda vitesi düşmüyorsa hemen kendim alıyordum.He keşke kendi düşünüp alsa ama almıyor.Ha ben böyleyim arabayı sadece dümdüz sürerim dersen o da o kişinin bileceği iş.

Ayrıca Amarok ford ile kuzen olmadan önce ZF ye dönmüştü zaten

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laf ettirmeyenler oluyor böyle derken ben öyle bişey demiyorum.Dhda da böyle diyolar falan

Sizin yorumlarınızda genel olarak vag grubuna bir gıcık görüyorum.Çift kavrama olan hemen hemen her arabada bu tip sorunlar var.Sizin yok demenizle bişey değişmiyor maalesef.Daha bir sürü örnek var buna.Edcye 15 bin km bindim ve yaşadığım şehir çok yokuşlu.Çatır çatır çalışıyor demişin ama arabanın şanzıman beyni değişmişti ben almadan.Hem de serviste.Temizinden 30-40k vermişlerdir.Hani çatır çatırdı?

Yokuşta manüele alın mevzusu araba kullanmayı bilen her aklı çalışan bireyin yapması gereken bişey.Arabalar otomatikte olsa sadece vitesi takıp gitmekten ibaret değil.Ben her iki aracımda da düşük hızda vitesi düşmüyorsa hemen kendim alıyordum.He keşke kendi düşünüp alsa ama almıyor.Ha ben böyleyim arabayı sadece dümdüz sürerim dersen o da o kişinin bileceği iş.

Yokuşta ve trafikte manuele alanlardanım, ama bu uzun ömürlü olmasını sağlamam için benim inisiyatifim

Bir araç otomatik vitesse, D ye alınıp her koşulda uzun yıllar kullanılabilmeli, işin olması gerekeni bu aslında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Manuele almayla da olmuyor işte sıkıntı orada, düşük km'de kavrama değiştiren arkadaş ultra dikkat ediyordu, demek ki olay o da değil.
    Ya neyse, ben daha laf anlatmaya çalışmayacağım, kavramada Renault'da sıkıntı yok diyorsun sonra beyin değişti vs diyorsun, karar ver problemli mi değil mi

Sonuçta elektronik vb olduğu sürece çift kavrama olsun tek kavrama olsun sorun her zaman olabilir ama DSG'nin olayını cümle alem biliyorken asıl benim cümlemi bana yazmak garip oluyor, sizin yok demenizle değişmiyor maalesef demek Evet bende sorun yok demekle DSG sorunsuz olmuyor.

Yokuşta manuele almak niye her bireyin yapması gerektiği bir şey olsun, otomatik araba ne için alınıyor? Grup fanatiklerinin uydurduğu ve arkası olmayan argümanlardan biri daha. Başta da yazdığım gibi zaten o da kâr etmiyor, buna aşırı dikkat eden arkadaşımda 2 defa değişti.

Amarok Ford öncesinde ZF idi evet, ne yani cımbız cımbız malzeme mi arıyorsun kardeşim, DSG değildi işte alet, o yüzden kaçmadı millet, kendi kullanıcı grubu bile, bunu demeye çalışıyorum, sen malzeme bulup beni mi bozmaya çalışıyorsun, boşa çabalar

Hangi yorumlarımda VW'ye gıcık görüyorsun? Asıl ona takılmış gibisin tekrar edip duruyorsun niyeyse Ancak derdim bu değil. Diğer markalar da babamın değil, çok da umurumda yani.
    Kaldı ki 2011 yılında Scirocco siparişi verdim, ha sonra almadım ayrı konu da, demek ki VW'ye gıcık değilmişim.

Neyse, çok da şeyetmemek lazım, DSG ile mutluluklar :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yokuşta ve trafikte manuele alanlardanım, ama bu uzun ömürlü olmasını sağlamam için benim inisiyatifim

Bir araç otomatik vitesse, D ye alınıp her koşulda uzun yıllar kullanılabilmeli, işin olması gerekeni bu aslında
    Ben de öyle olmasını istiyorum ama bu şekilde kullanılacak araçlar da bana hitap etmiyor maalesef.Bana kalsa manüel alıp 1449 takıp devam edecektim ama hanım sağolsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manuele almayla da olmuyor işte sıkıntı orada, düşük km'de kavrama değiştiren arkadaş ultra dikkat ediyordu, demek ki olay o da değil.
    Ya neyse, ben daha laf anlatmaya çalışmayacağım, kavramada Renault'da sıkıntı yok diyorsun sonra beyin değişti vs diyorsun, karar ver problemli mi değil mi

Sonuçta elektronik vb olduğu sürece çift kavrama olsun tek kavrama olsun sorun her zaman olabilir ama DSG'nin olayını cümle alem biliyorken asıl benim cümlemi bana yazmak garip oluyor, sizin yok demenizle değişmiyor maalesef demek Evet bende sorun yok demekle DSG sorunsuz olmuyor.

Yokuşta manuele almak niye her bireyin yapması gerektiği bir şey olsun, otomatik araba ne için alınıyor? Grup fanatiklerinin uydurduğu ve arkası olmayan argümanlardan biri daha. Başta da yazdığım gibi zaten o da kâr etmiyor, buna aşırı dikkat eden arkadaşımda 2 defa değişti.

Amarok Ford öncesinde ZF idi evet, ne yani cımbız cımbız malzeme mi arıyorsun kardeşim, DSG değildi işte alet, o yüzden kaçmadı millet, kendi kullanıcı grubu bile, bunu demeye çalışıyorum, sen malzeme bulup beni mi bozmaya çalışıyorsun, boşa çabalar

Hangi yorumlarımda VW'ye gıcık görüyorsun? Asıl ona takılmış gibisin tekrar edip duruyorsun niyeyse Ancak derdim bu değil. Diğer markalar da babamın değil, çok da umurumda yani.
    Kaldı ki 2011 yılında Scirocco siparişi verdim, ha sonra almadım ayrı konu da, demek ki VW'ye gıcık değilmişim.

Neyse, çok da şeyetmemek lazım, DSG ile mutluluklar :P
    Sıkıntısız olanı yok bi yerde patlak veriyor demek istiyorum ama sen anlamak istemiyorsun abicim.Bunu alıyorsan bunların olayı bu.Bende istemiyorum ama mevzusu bu.Sana kaç farklı markadan örnek verdim.Daha da çoğaltabilirim.Yani hem kötü hem iyi örnekler var.

Scirocco almaman da hayrına olmuş

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 yıldır şirket aracı olarak Taigo kullanıyorum, arabadan genel olarak memnun olsamda şanzımanı ve yol tutuşundan memnun olduğum söylenemez.

DSG şanzıman bir Fransız markasında olsaydı yerden yere vurulurdu. Vites arttırırken DSG iyi ama iş vites düşürmeye sıra geldi mi bence saçmalıyor. Setten vs geçerken vites düşürürken sanki kırılacakmış gibi gelen sesler, yokuş aşağı inerken kendini boşa alıp sonra frene dokunmanla öne yığılması, yokuş çıkarken hemen 2' ye alıp 2' de kalmakta ısrarcı kalması insanı çileden çıkarıyor Ara hızlanmalarda 7' de kalmaya ısrar edip gaza biraz daha basınca sanki 6 yokmuş gibi 5' e düşürüp bağırmaya başlası eklenir de eklenir. S' e alınca bu sorun ortadan kalkıyor, ama diğer dediklerim için alışmaktan başka bir yol bulamadım.

500 KM' de arıza lambası yaktı, 750 KM' de stop söndü. Bu ara cam açma takımının şöför tarafı tek tuşla inip kalkmamaya başladı. Her arabamı özenle kullanırım, garantiye sokmaya çalışacağım bakalım ne olacak. Bu yaşadıklarım sıfır bir araba için mide bulandıran detaylar.

Bundan önce 2017 1.0 TSI DSG Polo kullanıyordum mesela, şanzıman ve yol tutuş olarak bence Taigo' nun çok daha üstündeydi. Polo ile girdiğim viraja Taigo ile giremem sanırım. Üzerindeki lastiklerinde etkisi olabilir ama lastikler soğukken saçmalamaya çok müsait.

Bagajı ve arka diz mesafesi bence yetersiz.

Memnun olduğum noktaları, bendeki en boşu olmasına rağmen multimedyası, yakıtı ve hızlanması. Para verip alır mıyım? Şahsen almam. Taigo' nun ikinci elinin bir T-Roc gibi iyi olduğunu, tutulduğunu açıkcası düşünmüyorum.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el gücünü düşünüyorsanız mecburen VW almalısınız, bozulsa da, yansa da veya yolda da bıraksa ikinci eli kuvvetli meretin

içlerinden tam otomatik olması ve nispeten daha yakışıklı olması sebebiyle Puma tercih ederdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG'nin USA pazarında, Çin pazarında deli x deli garanti süresi-koşulları, avrupa da deli garanti süresi-koşulları var.
    Memleketimdeki gibi hepi topu 2 yıl değil.
    Okumadan imzalamam.....

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cam tavanlısını almayın, yazın kliması o büyüklükte cam tavanlı aracı sogutmaya yetmiyor. bir arkadaşım sırf o yüzden sattı. bacaklar donuyor. ama kafanız pişiyor
    13,000 Km kadar oldu.Yurtiçi yurtdışı turlar yaptım ve dediğinizi henüz yaşamadım.Arkadaşın belki boyu çok uzundur bilemiyorum
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    13,000 Km kadar oldu.Yurtiçi yurtdışı turlar yaptım ve dediğinizi henüz yaşamadım.Arkadaşın belki boyu çok uzundur bilemiyorum
    bilemiyorum nette ve forumlardan baktıgı kadarıyla aynı sorunu birkaç kişi daha yaşamış. belkide biraz şans meselesi. sıfır araç 2 kez serviste kontrol edildi. gerçekten de gerektiği kadar soğumuyor aracın içi. bende denedim

DERAN_TUYNER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kodiaq tan bahsediyor bence kardeşim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler