User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: alfa giulia vs a4 45tfsi vs c200d vs g20

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question alfa giulia vs a4 45tfsi vs c200d vs g20

Herkese merhabalar,
    Bayide komisyonsuz arac alma sevinciyle 2022 ekimde aldigim Audi Q3 35TFSI aracimi satip bu 4 aractan birini almayi dusunuyorum, SUV, onden cekis, gucsuz motor, (aslinda motor cok gucsuz degil 48 volt elektrik anlik tork veriyor ve patinaja kaliyor ortalama yolda 70-80 e kadar patinaja kaliyor egealar bile geciyor kisada), yuksek oturus pozisyonu, ve hissizlik acikcasi sikilnama sebep olan etkenlerden, ancak multimedyasi ve ses sisteminden oldukca memnunum ve uste ufak bir butce ekleyip veya hic eklemeden kafa kafa ya olarak degistirmeyi dusundugum aracta da bunlardan mahkum kalmamak adina bu 4 arac fiyat bandimda dikkat cekenlerden.
    Dizel veya benzinli motor ve yakit 1. planimda degil ayda 700km yapiyorum Q3'ün deposu 55-56 lt aliyor ve tam 730-780 civari kullanim tarzina gore yapabiliyor ayda 1 depo ile geziyorum.

1- Alfa gonlumde olan acikcasi ancak servis sikintisi olur mu dusuncesi, yurtdisi forumlarda bahsedilen sorunlar ve satarken edilen zarar aklimi celiyor.
    Just a moment...

2- En mantiklisi olarak dusundugum A4 45TFSI ancak butcem sinirlarinda dusuk kilometre cok yok, 140-150k km bu araclarda sorun cikarir mi?
    Just a moment...

3- C200 4 MATIC W205 motorlarda problem ve verimsizlik dolayisiyla eledim, C200D babamda mevcut, acikcasi ayni aracdan 2 tane almak mantikli gelmiyor. Hayalet ekran, ambiyans ve yakit tuketimi gercekten cok basarili, 55lt ile 1100km civari yapmak aklimi celdi bir tik ancak standart LED far ve standart ses sistemi cok kotu, 30dk dinlemeden basiniz agriyor ve kalite sure arttikca dusuyor. Ilanlarda hic COMAND + Multibeam far + Burmester olan arac gormedim, oyle bir araci inceleyip kafama yatarsa A4 45TFSI arasinda birakabilir diye dusunuyorum.
    Just a moment...

4- G20, Ankarada yasiyor olmam ve Ankara BMW binici kitlesi yuzunden en son planda bir de ek olarak Eco Pro'da 9-10lt altina inemedigini kendim denerken gorunce (ki bu arac hacim kucultme dolayisiyla 4000 devir alti olu gibi bir sey, yazilimlilar da dahil tecrube edildi onaylandi )
    Just a moment...

bu da kendi bindigim arac acaba km dusuklugu ve tek sahibi olmamdan dolayi satmasam mi diye de dusunmuyor degilim
    Just a moment...
    Konu lazerboy tarafından (16-11-2024 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O paralara temiz bir giulia bulunacağını pek sanmıyorum
    Çok km yapmıyorsunuz belli ki, güncel olmayan kasa üstelik de dizel w205 yerine 320i her türlü alınır
    A4 kabini çok sıkıcı ama motor güzel, akıl çelebilir, uzun vadede km konusunda pek bilgim yok
    Nihayetinde ben olsam 320i alırdım
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de zaman zaman benzer düşüncelere dalıyorum.
    G20 320i
    A4 45 TFSI
    F10 520i + yazılım

G20 gerçekten güzel, sessiz, yeni. Yazılım ile önü açık ama araba + yazılım masraflı oluyor..
    Ama ibre bende A4'e kayıyor her seferinde. 265 hp olan olabilse keşke.
    Okumadan imzalamam.....

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahsi fikrimdir butceyi daha yukari tasidiginiz veya tasiyabildiginiz zaman degisiklige gidin 28k km deki araci birakip 150k km lere yakin araclara bakmayin kullandiginiz arac premium olmayan veya alt sinif bi arac olsa ayrica degerlendirilirdi ama su sartlarda gerek yok denilabilir rahatlikla
    Nihayetinde q3 imaji yuksek halen guncel bir arac

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız güzel aslında niye satmak istiyorsunuz diyeceğim ama zaten söylemişsiniz, aslında baştan SUV almak hata olmuş galiba.

"Hissizlik" diyorsanız Giulia herhalde aradığınız şey olabilir Çok sorunlu mudur bilemiyorum ama gerek güç gerek hissiyat olarak beklentileri karşılar, ancak başka ne sunabilir diğerlerine göre, orası biraz şüpheli.
    Yeni 320i gerçekten çok iyi bir otomobil. Akıl çeler. Onun yanında yeni kasa C de çok çok iyi. Mercedes de yıllardır şikayet edilen hissizlik olayını BMW'ye yaklaştırdı, hatta BMW 3 serisinde konfora doğru giderken, Mercedes de son 3-4 kasadır dinamikleştikçe dinamikleşiyor.

A4 ise kullandığınızla aynı olacak, ben olsam girmem. Ha teknik vs olarak o da iyidir de...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınız güzel aslında niye satmak istiyorsunuz diyeceğim ama zaten söylemişsiniz, aslında baştan SUV almak hata olmuş galiba.

"Hissizlik" diyorsanız Giulia herhalde aradığınız şey olabilir Çok sorunlu mudur bilemiyorum ama gerek güç gerek hissiyat olarak beklentileri karşılar, ancak başka ne sunabilir diğerlerine göre, orası biraz şüpheli.
    Yeni 320i gerçekten çok iyi bir otomobil. Akıl çeler. Onun yanında yeni kasa C de çok çok iyi. Mercedes de yıllardır şikayet edilen hissizlik olayını BMW'ye yaklaştırdı, hatta BMW 3 serisinde konfora doğru giderken, Mercedes de son 3-4 kasadır dinamikleştikçe dinamikleşiyor.

A4 ise kullandığınızla aynı olacak, ben olsam girmem. Ha teknik vs olarak o da iyidir de...
    aslında sıfır a3 veya a4 alacaktım ancak sadece q3 var denmişti tam 2022 sonu 6k km galerilere limit gelince ve döviz artmaya başlarken kaçırmamak adına almıştım, a4 gündelikte aynı olacak gibi onu bende düşünüyorum ancak mild hybrid 265hp quattro hiç fena olmaz gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sahsi fikrimdir butceyi daha yukari tasidiginiz veya tasiyabildiginiz zaman degisiklige gidin 28k km deki araci birakip 150k km lere yakin araclara bakmayin kullandiginiz arac premium olmayan veya alt sinif bi arac olsa ayrica degerlendirilirdi ama su sartlarda gerek yok denilabilir rahatlikla
    Nihayetinde q3 imaji yuksek halen guncel bir arac
    aracıma beklediğim teklif gelmez ise bu şekilde hareket alacağım gibi, aslında bütçem çıkıyor rahatlıkla ancak yakın zamanda şirket stoğuna malzeme eklemeyi düşünüyorum bu vadede bütçeyi sıkmanın manası yok diye düşündüm aracı da bir kere satma planı kafaya girdi araç gözümden düşer gibi oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de zaman zaman benzer düşüncelere dalıyorum.
    G20 320i
    A4 45 TFSI
    F10 520i + yazılım

G20 gerçekten güzel, sessiz, yeni. Yazılım ile önü açık ama araba + yazılım masraflı oluyor..
    Ama ibre bende A4'e kayıyor her seferinde. 265 hp olan olabilse keşke.
    265hp olanlara bakıyorum bende performansı çok kafa çeliyor , f10 artık her köşe başında var neredeyse g20 fiyat performans olarak bu kadar mantıklıyken f10 a yönelmeyi doğru bulmadığımdan listeye eklemedim g20> a4 benim için, keşke 330i rwd ler ülkeye gelseydi böyle dertler olmazdı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı babayimben Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O paralara temiz bir giulia bulunacağını pek sanmıyorum
    Çok km yapmıyorsunuz belli ki, güncel olmayan kasa üstelik de dizel w205 yerine 320i her türlü alınır
    A4 kabini çok sıkıcı ama motor güzel, akıl çelebilir, uzun vadede km konusunda pek bilgim yok
    Nihayetinde ben olsam 320i alırdım
    c200d yakıt ekonomisinin ciddi düşük olması ve ambiyans harici cezbedici bir kısmı yok pek attığım giulia,a4 ve g20 ilanları arasında geiniyorum 3 ilanı açıp açıp bakıyorum bakalım hayırlısı

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kasa Q3 ve A3 gerçekten keyifsiz araçlar, değişiklik için çok istekli olmanızı anlıyorum

Lakin eworen'e katılıyorum, 3'e tamamlamadan bahsettiğiniz araçlara bakmayın bence, bindiğiniz araç daha yeni, daha az kullanılmış, SUV çılgınlığı sebebiyle de piyasası da daha hızlı.

Örneğin, 1 sene sonra sizin araç 40bin km'ye geldiğindeki 2. el değeri yazdığınız 100k+ kmdeki araçların değerinden de yüksek olacaktır.

Ha mantık 2. plandaysa yazdıklarımı unutun, sevdiğim arabayı yani direkt giulia'yı alır geçerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kasa Q3 ve A3 gerçekten keyifsiz araçlar, değişiklik için çok istekli olmanızı anlıyorum

Lakin eworen'e katılıyorum, 3'e tamamlamadan bahsettiğiniz araçlara bakmayın bence, bindiğiniz araç daha yeni, daha az kullanılmış, SUV çılgınlığı sebebiyle de piyasası da daha hızlı.

Örneğin, 1 sene sonra sizin araç 40bin km'ye geldiğindeki 2. el değeri yazdığınız 100k+ kmdeki araçların değerinden de yüksek olacaktır.

Ha mantık 2. plandaysa yazdıklarımı unutun, sevdiğim arabayı yani direkt giulia'yı alır geçerim
    ilanı attığım giulia yı verseler kaçırmam da dediğinizi durup bir düşününce mantıklı geldi yurt dışından malzeme tedarik edeceğim için eldeki nakidim oraya gidecek kalan bütçeyi de burası Türkiye hem kendimi sıkmak hem de acil bir durum için saklamak mantıklı geldi, sanırım bir süre daha bekleyip üstüne bütçe ekleyip araç almak daha iyi olacak, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    listeye sıkıcı gelir mi bilemiyorum ama yine benzer güçlerde kısmen daha iyi donanımlarda kullanıcı kitlesi daha iyi olabilen Volvo s60 a da bakabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı janet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    listeye sıkıcı gelir mi bilemiyorum ama yine benzer güçlerde kısmen daha iyi donanımlarda kullanıcı kitlesi daha iyi olabilen Volvo s60 a da bakabilirsiniz.
    Volvo'nun motorlarda sıkıntı olduğunu duyduğumdan beri yanaşmıyorum açıkçası özellikle yeni nesil dizelleri s90 da bulunan falan kırılıyormuş ama çok dikkatli incelememiştim v60 cross country falan varmış bir bakayım onlara da

sanırım yan şekilde konumlandırılmıştı motorları torque vectoring(doğru adı buydu sanırım genelde önden çekerlerde başa geliyor gazlarken araç sağa doğru kayıyor) problemi yoksa düşünülebilir, teşekkürler

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lazerboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volvo'nun motorlarda sıkıntı olduğunu duyduğumdan beri yanaşmıyorum açıkçası özellikle yeni nesil dizelleri s90 da bulunan falan kırılıyormuş ama çok dikkatli incelememiştim v60 cross country falan varmış bir bakayım onlara da

sanırım yan şekilde konumlandırılmıştı motorları torque vectoring(doğru adı buydu sanırım genelde önden çekerlerde başa geliyor gazlarken araç sağa doğru kayıyor) problemi yoksa düşünülebilir, teşekkürler
    Torque Steering.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Torque Steering.
    doğru

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam biraz daha bekleyip düşük km son kasa 2024 model 320i alırdım. 3.3 milyon bandına var 2. el.
    E90 330i

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tequila818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam biraz daha bekleyip düşük km son kasa 2024 model 320i alırdım. 3.3 milyon bandına var 2. el.
    en son makyajlıların jantları beğenmedim pek ancak diğerleri cidden güzel

AvcI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfa gulia olmuyorsa a4 tfsi
    new project GTR 280SX

https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kitlesi maalesef gittikçe kötüye gitse de yine bunlar arasında en mantıklısı G20.

Giulia çok sevsem de onu en kötü 280lik almak lazım, sonrasında evlat olma durumu da var.

Audide motor çok güzel olsa da artık demode duruyor özellikle içi.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler