User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: 2022 LCI G20 320i vs 2022 Formentor 2.0 TSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2022 LCI G20 320i vs 2022 Formentor 2.0 TSI

Evet arkadaşlar. Bir arkadaşa aracı olmak amacı ile fikirlerinizi almak isterim.

2.5 milyon civarına bu 2 aracı alabiliyoruz. Cupra da brembo fren, bucket koltuk falan da var.

G20 LCI olan yani gösterge paneli tek kocaman ekran olan versiyon.

Her ikisi de modifiyeye açık. Hatta G20 için alınca farz gibi yazılım.

Cupra stock hali de güzel ama yazılım ile 400 HP sınırına geliyor ve 4 çeker.

Kullanım rahatlığı, potansiyel masraflar ve ikinci elde satış konularında sizin fikirleriniz nedir?
    Okumadan imzalamam.....

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaldıysa eğer, plug-in hybrid, 326 hp'lik 230e active tourer 2.1 - 2.15 civarına bırakıyordu BMW,

Tabii bir hücum durumu söz konusu

Tipi bu listedeki 2 araç karşısında iddialı olmasa da, vaad ettiklerine karşılık fiyatıyla 2 seçeneği de ezer bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaldıysa eğer, plug-in hybrid, 326 hp'lik 230e active tourer 2.1 - 2.15 civarına bırakıyordu BMW,

Tabii bir hücum durumu söz konusu

Tipi bu listedeki 2 araç karşısında iddialı olmasa da, vaad ettiklerine karşılık fiyatıyla 2 seçeneği de ezer bence
    Pil sakin kullanımla max 80 km sanırım.
    326 hp ile 30-40 km bile gitmeyebilir.
    Pil bitince de yolda kolay kolay dolmuyormuş yolda, illa şarj istiyor. Pil bitince de sonrası 1.5 litre motor .
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pil bitince de yolda kolay kolay dolmuyormuş yolda, illa şarj istiyor. Pil bitince de sonrası 1.5 litre motor .
    O zaman konuya yorumum 2.0 olmasından mütevelli Formentor

ottoman32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman konuya yorumum 2.0 olmasından mütevelli Formentor
    formentorda cok fazla trim sesi var en azından benim test ettiğim öyleydi daha 3400 km civarlarındaydı ama her yerinden ses geliyordu o kadar para verip o sesi çekmeyi hiç istemem şahsen
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı;
    "yanındaki avukat demiyor mu göte mukayyet ol 200 erkek okuyor konuyu, ortalama 14 cm den 28 mt yapar diye?"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ottoman32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    formentorda cok fazla trim sesi var en azından benim test ettiğim öyleydi daha 3400 km civarlarındaydı ama her yerinden ses geliyordu o kadar para verip o sesi çekmeyi hiç istemem şahsen
    D ile C segment karşılaştırması başlı başına sorun zaten bu açıdan bakacak olursak

1.5 formentor dese zaten g20 derim, ama bu şekilde performans odaklı bir karşılaştırma olduğu bariz olunca, 2.0 TSI

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben G20 alır devam ederim galiba ya. Formentor'un fiyata karsi verdikleri mantikli da cok mantikli da C segmenti crossoverin 400 hp ve 4 ceker olmasi benim icin pek bi anlam ifade etmiyo
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar. Bir arkadaşa aracı olmak amacı ile fikirlerinizi almak isterim.

2.5 milyon civarına bu 2 aracı alabiliyoruz. Cupra da brembo fren, bucket koltuk falan da var.

G20 LCI olan yani gösterge paneli tek kocaman ekran olan versiyon.

Her ikisi de modifiyeye açık. Hatta G20 için alınca farz gibi yazılım.

Cupra stock hali de güzel ama yazılım ile 400 HP sınırına geliyor ve 4 çeker.

Kullanım rahatlığı, potansiyel masraflar ve ikinci elde satış konularında sizin fikirleriniz nedir?
    Makyajlı g20nin iç tasarımını gram beğenmeyip lci öncesini tercih etsem de ben olsam g20 tercih ederdim. 400 hp olabilen 4 çeker suv pek ilgimi çekmiyor ne yalan söyleyeyim ama ben yerden yüksek olan hiç bir arabayı sevmiyorum benim takıntım o. Sanırım en iyisi imkan varsa ikisini de deneyimleyip karar vermeniz.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.0 Formentor güzel ama 1.5 ile neredeyse hiçbir görsel farkı yok. Olsaydı şöyle farklı bir body kit yada en kötü bir tampon felan mantıklı olabilirdi. Ne kadar 400 hp 4 çeker fikri güzel gelsede G20 tercih olurdu. Ki yerden azda olsa yüksek araç severim.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadan itis sedan bir araci, 4 ceker crossover araca tercih ederim.

2.0 motorla 1.6 arasinda da bir fark yok bence. Bmw nin 1.6 si 2.0 dan destroke zaten.

4 silindir benzinli motorlarinda ses olarak ayni sayilirlar.

Bu karsilastirmada lci g20 derim. Hatta m frenli bi arac denk gelirse super olur.
    280hp gibi bir guc alinir yazilimla, yeter de artar.

2 araca da yazilim yapilacagini varsayarak bu yorumlari yaptim.

Alip full stok binilecekse bmw tat vermeyebilir 170hp ile. Ama tek bir yazilimla cok sey degisiyor.
    Formentor da 320hp den 400 e cikinca tabi ki fark eder ama ahim sahim bir fark olmaz.

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu karşılaştırmayı 1.5 formentor sonrası pre facelift g20 ile uzun dönem kullanarak yaptım.

Formentor yakışıklı bir araç. Donanım görece daha çok. Travel asist, yarı otonom falan güzel çalışıyordu. Her yerde de dikkat çeken bir duruşu vardı. Hem spor hem oturaklı vs idi tipsel. Tabi benim denklemimde daha güçsüzdü bmw'den (1.5 tsi) o yüzde kıyas yapmak daha kolaydı.

Ama sadece güç için formentor tercih eder miydim bilemedim.

Bu arada 2.0 formentorun gerçekten başarılı olduğunu kullanan bir çok arkadaşımdan duydum. 4 çeker olması, gerçekten verimli bir motor olan 2.0 TSI'ın en güncel haliyle gelmesi, brembolar şu bu kesinlikle ağır basıyor terazide ama diğer yanda da arkadan itişli ve bir üst segment sedan araç var ki biz araç kullanmayı sevenler için günün sonunda çok şey ifade ediyor.

G20 en sevdiğim aracım olduğundan sanırım yakışıklı ve dolu bir g20 almaya çalışır sonra soluğu mapper'da alırdım 250-260 hp civarında direksiyonunda iken daha mutlu olduğum bir versiyona geçmiş olurdum
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burda arada kalinmasi icin cok bir sebep yok gibi.
    Ana nedenin 320i nin yazilimla iyi bir guc elde etmesidir o kadar
    Burda kullanicinin ne istedigi beklentisi onemli olan konforlu olsun kaliteli olsun imaji yuksek olsun beklentisi varsa 320i olur veya olmayabilir c200 de olabilir A4 2.0 tfsi da olabilir ama akla formentor Vz gelmemeli gibi..
    Vz isteniyorsa ne biliyim akla alternatif olarak golf r-gti gelebilir S3 gelebilir ama 320i gelmemeli gibi..
    Ayri dunyalarin araclari bunlar sahsen aracin saf orjinal gucu ve yetenekleri benim icin herseydir fabrika cikisli neyse onu baz alirim yazilimla ucmus kacmis baz almam 320i yazlimla iyi hale geliyor dogru ama karisinda bu isin agababasi 2.0 tsi var
    Motor ve surus tepkisi eglence gibi konularda 320i den beklenilen seyler degil bunlar amacida degil zaten ote yandan guc demek hersey demek degildir guc olayinin sonu yok
    Bence boyle arada kaliniyorsa A4 2.0 tfsi quattro alinmali hem imajdan konfordan vazgecilmemis olur hemde performans keyfide alinabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda arada kalinmasi icin cok bir sebep yok gibi.
    Ana nedenin 320i nin yazilimla iyi bir guc elde etmesidir o kadar
    Burda kullanicinin ne istedigi beklentisi onemli olan konforlu olsun kaliteli olsun imaji yuksek olsun beklentisi varsa 320i olur veya olmayabilir c200 de olabilir A4 2.0 tfsi da olabilir ama akla formentor Vz gelmemeli gibi..
    Vz isteniyorsa ne biliyim akla alternatif olarak golf r-gti gelebilir S3 gelebilir ama 320i gelmemeli gibi..
    Ayri dunyalarin araclari bunlar sahsen aracin saf orjinal gucu ve yetenekleri benim icin herseydir fabrika cikisli neyse onu baz alirim yazilimla ucmus kacmis baz almam 320i yazlimla iyi hale geliyor dogru ama karisinda bu isin agababasi 2.0 tsi var
    Motor ve surus tepkisi eglence gibi konularda 320i den beklenilen seyler degil bunlar amacida degil zaten ote yandan guc demek hersey demek degildir guc olayinin sonu yok
    Bence boyle arada kaliniyorsa A4 2.0 tfsi quattro alinmali hem imajdan konfordan vazgecilmemis olur hemde performans keyfide alinabilir
    A4 de bakıldı. Motor, performans iyi hoş ama donanım-aksesuar boş maalesef.
    Okumadan imzalamam.....

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: Önceki mesajımı şöyle düzelteyim, burada şöyle bir yanılgı var, onu demek istedin diye düşünerek yazmıştım.

Fişli hibritin elektrik menzili ile hibrit kullanımdaki "hızlanma desteği" karıştırılıyor gibi.
    Örneğin 230e veya benzeri fişli hibritlerin 80-100km full elektrik menzili var.
    Testlerin bazılarında kullanıcılar şehiriçi modda tamamen elektrik kullanımına geçip "bakın araba 120km/h hıza kadar tamamen elektrikli gidiyor" diyor.

Burada iş şöyle karışıyor; uzun yola da aynı şekilde çıkıp benzer şekilde kullanınca, insanlar diyor ki "ee ben 700km yol gideceğim, her 100km'de şarj mı edeceğim, 100km bitti, sonra 1.5 motor mu olacak".

O şekilde değil, şehiriçi full elektrik moda alıp uzun yola o şekilde çıkarsak evet, şarjı bitirip hızlanma desteğini baya azaltmak veya bitirmek olası. Öğrendiğim ve anladığım kadarıyla forumdaki Tonale hibrit sahibi de ufak ufak hızlanmalar için belirli rezervi tuttuğu yönünde bir durum yazmıştı. 230e'de de var "şarjı koru" falan diye bir şey geçiyor galiba.

Zaten tamamen hibrit kullanımda elektrik menzili gibi şarj da tüketmeyeceğimiz için araç uzun yolda da gücü vermeye veya desteğe devam edecek. Neticede 600-700km tam gaz gidemeyiz, hiçbir ara hızlanmada da tamamen elektrik kullanımındaki gibi şarj yemek pek olası değil gibi...

Ha otoyola çıkıp, 0-100-0-100-0-200-100-0-200 şeklinde peş peşe peş peşe bir iş yapmayacaksak, ki normal kullanımda zaten böyle bir şey mümkün olmaz, şarjı da öyle bitirmek çok mümkün olmaz diye düşünüyorum

Cupra'ya gelirsem, çok "şişirilmiş" bir araç gibi geliyor bana. Sonuçta Seat ve malzeme kalitesi, üretim kalitesi şusu busu belli. Nesil olarak da eskimiş.
    Altyapı motor şu bu iyi olabilir belki ama bu paraları bu araca vermem şahsen. Çok bayılan eden var, tasarım güzel ancak tercih etmem.
    Konu Ormanci tarafından (08-04-2025 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla iki araca da bakmış ve şuan G20 Msport kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. İki aracın da şoför koltuğuna bir oturun, bir malzemelere dokunun, sizde yarattığını hisse bir bakın, karar kendiliğinden gelecektir

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkinci el denince otomatikman G20 almak lazım
    Ama karşılaştırma baştan yanlış, segmentler, motorlar tamamen farklı iki araç.
    2.0 TSI alacak olsam Golf GTI veya R, biraz da premium diyorsak A4 45 TFSI alırdım ben olsam
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler