User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: 208 GTI & Cooper S R56 & Scirocco CTH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

208 GTI & Cooper S R56 & Scirocco CTH

Merhabalar, kullanıcı yorumlarını almak istedim. Yakın geçmişte scirocco geçmişim oldu. Sportif sürüşü seviyorum, popcorn vs apaçiliklerle de pek işim yok. Aldığım araç günlük bindiğim araç oluyor işede onla gidiyorum tatilede akşam dışarıyada. Bu yüzden alacağım araç uzun yolda yalıtım ve iç gözler bakımından veya günlük şehir içi sürüşlerde süspansiyon konforu ile beni çok yormamalı. Bitmek tükenmek bilmeyen trim sesleri beni ciddi anlamda soğutur. Aracı günlük kullandığım için sürdürülebilirlik de önem arz ediyor gerek yakıt tüketimi, arıza açma ve bakım maliyetleri motor dayanımı gibi faktörleride önemserim. Çevrem beni tsi doktoru olarak bilir bu arada
    208 GTI Kilitli Dif cezbediyor ciddi bir yol tutuşa sahip olduğu söyleniyor. Performansı hakkında bilgi mevcut herkes beğeniyor ama sorunsuzluk yakıt yalıtım vb faktörleri ne durumda?
    Cooper R56 N18 motor n13-14 ler gibi hala problem açıyor mu? yakıt tüketimi ne durumda. cooperda konfor ve kullanılabilirlik nasıl?
    Sciroccoyu zaten biliyorum

ErayArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavanli-tavansiz, otomatik-manuel, dizel-benzin her Miniye sahip olduk. N18 tamamen stock 80k kmde Miniyle hafif modifiyeli 208 GTI ayni zamanda ailemizde vardi. Teknoloji, yurutme maliyeti, ic genislik ve konfor olarak 208 GTI avantajli. Manuel olmasi nedeniyle surusu keyifli, iyi lastikle gayet yeterli yol tutusuna sahip.
    Mininin avantajlari ise; direksiyon ve surus hissiyati, oturma pozisyonu, ic dis tarzi. JCW tampon ve guzel bir janti varsa gorseli. Stock haliyle cogu konuda yetenekli. Trim sesi olarak cok cok farkli degillerdi diye hatirliyorum ama Mini biraz daha zayif.
    Mekanik olarak problemleri ve riskleri ayni ama cozumsuz sorunlari yok. THP icin usta da bulunuyor cogu buyuk sehirde.
    BPS haric GTIlarda kilit yok. Stock N18 Cooper S, stock 208 GTIdan hizli olabilir. Gundelik, akici yolda cok dur kalk trafige girmeyen Mini 8 civari yakiyordu. 208 genelde hafta sonu, trafiksiz sakin/gazlamali karisik kullanimda yine 8-8.5 arasinda yakit tuketiyordu.
    Otomatigi, keyif baltalayan ve sorunlu bir sanziman degil Mininin.
    208 GTI bence cok fp bir hothatch. Ayni kondisyon/kmde N18 otomatik Miniyle aralarinda min 200-250bin oynuyordur diye dusunuyorum. Kaldi ki arabalar artik cok kotu, degmeyecek arabalara absurt paralar isteniyor. N18 manuel olmadigi surece her iki secenek de benzer keyfi verir, mutlu eder. Is onceliklere ve butceye kaliyor.
    Konu ErayArslan tarafından (08-03-2026 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: tr karakter

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    238 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rocco ikisinin arasında broadway kalır
    208 gti referanslı geçmişi bilindik bir araba olursa büyük keyif verir. yüksek km elden ele gezmiş thp insanı yorabilir.
    2 sene full performanslı kullandım en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
    İnsanların thp korkusundan dolayı fiyatları da ucuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rocco ikisinin arasında broadway kalır
    208 gti referanslı geçmişi bilindik bir araba olursa büyük keyif verir. yüksek km elden ele gezmiş thp insanı yorabilir.
    2 sene full performanslı kullandım en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
    İnsanların thp korkusundan dolayı fiyatları da ucuz
    Brodway deyince biraz hakaret gibi oldu ya Uzun süre Scirocco kullandım. Malzeme kalitesi çok iyiydi. Yalıtım olarak trim sessizliği olarak, yakıt tasarrufu olarak. Direksiyon belki mükemmel değildi ama binek bir çok araçtan hisli ve iyi yol tutuşa sahipti. Bunların içinde r56 n14 motorlu bir cooperS e deneme amaçlı bindim araç arkadaşıma aitti. İç kalitesi hoşuma gitti tutuş direktlik roccodan kesinlikle üstteydi ama onun aracı ST coil aem gergiler vs ile doluydu. 175000 KM de 2.defa motor yaptırmaya hazırlanıyor şuan. Roccoda 200,000km ye kadar sadece termostat değiştirerek geldim. 208 GTI hakkında en ufak fikrim yok ama normal 208'e bile binmedim.

Bu arada favorilerimin hepsi manuel şanzıman ve hatasız kazasız. 208 ve Scirocco 130,000 binde. Cooper S N18 motorlu ve 200,000km de yaklaşık 12,000km önce sandık motor atılmış.

THP de usta sıkıntım yok parça sorunumda olmaz. THP'lerin yüksek basınç pompalarını tamir edebiliyoruz

Araçların geçmişini maalesef bilmek zor görünüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErayArslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavanli-tavansiz, otomatik-manuel, dizel-benzin her Miniye sahip olduk. N18 tamamen stock 80k kmde Miniyle hafif modifiyeli 208 GTI ayni zamanda ailemizde vardi. Teknoloji, yurutme maliyeti, ic genislik ve konfor olarak 208 GTI avantajli. Manuel olmasi nedeniyle surusu keyifli, iyi lastikle gayet yeterli yol tutusuna sahip.
    Mininin avantajlari ise; direksiyon ve surus hissiyati, oturma pozisyonu, ic dis tarzi. JCW tampon ve guzel bir janti varsa gorseli. Stock haliyle cogu konuda yetenekli. Trim sesi olarak cok cok farkli degillerdi diye hatirliyorum ama Mini biraz daha zayif.
    Mekanik olarak problemleri ve riskleri ayni ama cozumsuz sorunlari yok. THP icin usta da bulunuyor cogu buyuk sehirde.
    BPS haric GTIlarda kilit yok. Stock N18 Cooper S, stock 208 GTIdan hizli olabilir. Gundelik, akici yolda cok dur kalk trafige girmeyen Mini 8 civari yakiyordu. 208 genelde hafta sonu, trafiksiz sakin/gazlamali karisik kullanimda yine 8-8.5 arasinda yakit tuketiyordu.
    Otomatigi, keyif baltalayan ve sorunlu bir sanziman degil Mininin.
    208 GTI bence cok fp bir hothatch. Ayni kondisyon/kmde N18 otomatik Miniyle aralarinda min 200-250bin oynuyordur diye dusunuyorum. Kaldi ki arabalar artik cok kotu, degmeyecek arabalara absurt paralar isteniyor. N18 manuel olmadigi surece her iki secenek de benzer keyfi verir, mutlu eder. Is onceliklere ve butceye kaliyor.
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sürüş dinamikleri ve yakıt konusunda sanırım denkler. 208 Daha geniş(beklentim değil), konforlu ve masrafsız. Mini gösteriş olarak önde tabi. THP tamir konusunda sorunumuz yok evet. Sadece motor yemesin kafi Otomatik şanzıman tercihlerimiz arasında yok zaten baktığım araçlar hep manuel.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    238 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aderinkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Brodway deyince biraz hakaret gibi oldu ya Uzun süre Scirocco kullandım. Malzeme kalitesi çok iyiydi. Yalıtım olarak trim sessizliği olarak, yakıt tasarrufu olarak. Direksiyon belki mükemmel değildi ama binek bir çok araçtan hisli ve iyi yol tutuşa sahipti. Bunların içinde r56 n14 motorlu bir cooperS e deneme amaçlı bindim araç arkadaşıma aitti. İç kalitesi hoşuma gitti tutuş direktlik roccodan kesinlikle üstteydi ama onun aracı ST coil aem gergiler vs ile doluydu. 175000 KM de 2.defa motor yaptırmaya hazırlanıyor şuan. Roccoda 200,000km ye kadar sadece termostat değiştirerek geldim. 208 GTI hakkında en ufak fikrim yok ama normal 208'e bile binmedim.

Bu arada favorilerimin hepsi manuel şanzıman ve hatasız kazasız. 208 ve Scirocco 130,000 binde. Cooper S N18 motorlu ve 200,000km de yaklaşık 12,000km önce sandık motor atılmış.

THP de usta sıkıntım yok parça sorunumda olmaz. THP'lerin yüksek basınç pompalarını tamir edebiliyoruz

Araçların geçmişini maalesef bilmek zor görünüyor.
    Benzettiğim husus sürüş dinamikleri ve kullanıcıya verdiği hissiyat.
    n18 thp de az yakıyor şaşırtırıcı derecede
    pompa tamirini yasin yalçın yapıyor konyada bence thpden devam et

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzettiğim husus sürüş dinamikleri ve kullanıcıya verdiği hissiyat.
    n18 thp de az yakıyor şaşırtırıcı derecede
    pompa tamirini yasin yalçın yapıyor konyada bence thpden devam et
    208'in daha dinamik daha güçlü ve hafif olması nedeniyle sanırım biraz 208 gti'a yönleneceğim. Yasin Yalçın diye anılmaz bizde o Bombacı deriz

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rocco guzel araba da benim nazarimda bu ikili arasinda sayılacak kadar hothatch liginde değil.

208 cok guzel araba, ama ben yine yeni yeniden Mini alirdim. ( Kenarda para tutmak sartiyla )
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler