Selam.Konuyu yeni gördüm,kusura bakmayın... RC ile OPC arasında kaldıysan,tabiki opc öneririm.(Aslında önermem,az sayıda olması çok hoşuma gidiyor :P )
Öncelikle gitmiyor,veya yol tutusu iyi değil gibi yorumlara pek aldırma.Yol tutusu 207 RC den cok daha iyi bir kere.Gidiş olarak nasıl ikna edebilirim bilmiyorum sizleri,ancak bildiğiniz üzere hem nürburgring pist rekorunu kırdı,hemde 1.6T makinalar içinde şu an kabul edilen en hızlı araç.
Kağıtsal verileri geçtiğimizde,benim gördüklerimi söyliyeyim.Kötü yanlarından başlarsak,evet kabin içinde çok fazla ses var.Sürekli birşeylerin sesleri geliyor,tak tuk şeklinde.Süspansiyonlar cok sert.Her engebeyi hissediyorsun,yay takılmış gibi araç.gerçi bu kimisi için iyi bir özellik olabilir.En büyük negatif yanı ise,aktarma.Yani gücün yola aktarımı.Belki bu sebepten dolayı gitmiyor imajı yaratıyordur.Sürekli patinaj halinde araç kalkışlarda,192 hp biraz fazla gelmiş gibi.Ancak yola tutunduktan sonra roket gibi gerçekten :) Bu sorunu da Quaife'in Z16LER için cıkan LSD ile çözebilirsin tabi.
Diğer bir mesele de,ingilteredeki opclerin bazılarında yaşanan piston sorunları.Orjinal,veya remapli bazı opclerin,sürekli 4. pistonlarını kırdıkları anlatılıyor.Nedeninini bilemiyorum ancak.
Artı olarak,bence cok az sayıda olması,özel yapan şey aracı. Türkiyede taş çatlasa 15 tane vardır..Rengi,malzeme kalitesi,koltuklar,iç mekan vs. herşey harika bence.
Performans konusunda da çoğu rakibinden önde olduguna eminim.Çünkü gerçekten gidiyor...
RC konusunda birşey diyemeyeceğim,dıştan gördüğüm kadarıyla opc kadar güzel bir araç.Kokpit biraz sade dursa da fena değil gibi.Performans olarak bilemiyorum,ancak okudugum yorumların cogunda yol tutus problemleri vardı.
Modifiye olayına gelince,opc'nin parçalarını TR de bulmak,RC kadar kolay olmayacaktır..Chip,intercooler ve egzoz ile 240 250 hpleri bulabilirsin kolayca.
İngilterede bir sürü parçası çıkmış durumda,ve orada 270,300 hplik opcler var.Ayrıca youtube'da aratırsan,monster tuning opc olarak,363 hp lik bir tane de mevcut.
Dediğim gibi RC konusunda yorum yapamayacağım.Fiyat açısından RC çok daha makul,ve performans olarak opcye çok yakın görünüyor.Bu yönden RC düşünülebilir.Eğer RC alacaksan Le-Mans al bari,farklı olsun.
Ancak diğer tüm yönlerden OPCyi kesinlikle tavsiye ederim...Yalnız opc 3 ay gibi bir sürede geliyor dediğiniz gibi,ve geldiği zaman ötv kalkmış olur ise fiyat cok tuzluya mal olacaktır.
Aydınlatıcı olmuştur umarım,uykulu uykulu yazdıgım için atladıklarım olabilir.
Edit: Bu arada dün MCS 'si olan bir arkadaş söylemişti,207 RC MCS ile bir değilmiş motor performans olarak.Çok gerisinde kalıyormuş,çünkü şanzıman oranları kötüymüş..Onun yalancısıyım.
Bu arada açıklayıcı olabileceğini düşündüğüm bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=LmiZTQ2zyVY