Golf 3 GTI fabrika çıkısı oldukça uzun oranlı şanzıman ile geliyor bir de ağır. bence de VTI alır.
Arkadaşlar bi yanlışlık olmuş 4. vites 235 değil 215 de kesiciye giriyor benim arabam.Şu an 175 hp denemek isteyen vtı'cı olan arkadaş olursa kayseriye yolu düşerse beklerim... benim arabam ilk gün sadece kat iptali olan hali,tıkalı benzin filtresi,orjinal hava filtresiyle dinamoda 145 bg çıkmış sağlıklı bi gtı olarak VTI'a 2 boy koymuştu... 0'dan kalktık 50 km hız gibi bi boy arkamdaydı 130 gibi arka kapıma geldi benim arabanın 4 uzun vtı'ın kısa olduğu için fark gitgide açıldı dahada açıyodum amaaaa vtı'cı arkadaş 2 boy arkadan seko atıp pes etti.Şimdi headers felanda yapmış vtı'cı arkadaş bende arabamı yükledim denk gelirse bir daha denemek isterim...
Vti kg avantajından dolayı alır gıbıme gelıor...fakat son hız sankı golf un gıbı....vtecler 210 a kadar cok guzel cıkıor fkat daha sonrasında sankı bıraz tıkanma war gıbı...
0 dan kalksalarda vtec...roll yapsalarda vtec... ama son hız golf gıbıme gelıor.
mk3 3 gti 16v'ler 4000 dd'den sonra iyi hızlanmalar sunuyor uzunda ise alacağına garanti verebilirim,240'ı geçiyor devam ediyor kadran (hafif meğil aşağı yolda kendi denememdir,205/50/15 lastikler daha sonra aynı lastik ve jantlarla araç teste girdiğinde kadran sapması %0 olarak çıkmıştır) Ama roll'de ve dragta ne olacağını pilotaj ve vti'ın ne kadar yüklü olduğu belirleyecektir. Hiç deneyen görmedim ama görmeyi çok isterim,çünkü vti'ların en büyük kayıplarının tork olduğunu duymuştum![]()
Motorun ne derece sağlıklı olduğunu bilmiyorum ama mmpower garageda arabanın muhabbeti geçtiğinde çok sağlıklı yürüdüğü söylenmişti...
Benim lastikler normal ölçüden daha ince mesela 215/40/16 yerine ben 195/45/16 takıyorum yanılma payı oluşuyordur buda yüksek sürat 4. vites max hızında ama 3. vites 155-160 gibi 4 vites 210-215 gibi kesiciye giriyor.5. vites derseniz hiç sormayın kayseride yol yok 4 ü bitirip 5 e çekiyorum bi kaç saniye sonra 230 oluyo mecburen frenlemeye başlıyorum yol yok bitiyo en çok basılcak düzlük mesafe bile 1.5-2 km yoktur heralde.(komando caddesi)Zaten basıyım deseniz bile bi kaç dengesiz 2-3 defa yavaşlatır sizi sonrada az bi mesafede sıkmaya çalışırsınız.Cadde başından sonuna kadar sıkıyım deseniz çok rahat kadranı devirir km sayacına ulaşır ibre![]()
bencede vti alır son süratte vti orjinal beyinle 245 km görüyor.
p28 ile 250nin üstüne çıkabilen dolu vti ler biliyorum..
valla Cem diğer forumdanda sürekli denemelerini anlatıyorsun bende mk3 gti'a biniyorum ama benim arabam yürümüyor,İngiliz'lerde konuştum Alman'larla da konuştum yürüten yok git vr6 al diyolaren son Vmax Marcus bana kaldır at o motoru uğraştığına değmez dedi... sen şimdi kalkmış vti'a 4-5 boy kouduğunu söylüyorsun,27RC'yi geçtiğini,170 hp'lik kısa şanzumanlı 106'yı yardığını söylüyorsun... o zaman sen şu clubgti.co.uk'ye üye olda oradaki arkadaşlarlada paylaş bildiklerini İngiliz'lere motor dersi ver
tabi onlara yardım,dedim,ayırdım kelimelerini nasıl tercüme edersin bilemiyorum
çekersin koyarsın videonu denedik bir arkadaşla 2 boy ile geçtim dersin muhabbet olur,yardım dersin kavga çıkar... biz Erhan'ın gsi ile denedik bazı arkadaşlar bilir,turbo Calibra'dan fark yer gibi fark yedim ama kimse kalkıpta yardım demedi.bu bir keyiftir bir hobidir kimseye aldatıcı bilgi vermeye veya kimsenin kalbini kırmaya gerek yok,ha yok sen illede ben delicem yarıcam dersen ona da lafım yok sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz
![]()
Orada dur sallarken dikkat et 207 RC nin 3. vites 140 dan 4. vites 180 e kadar arka tamponunda gittiğimi söyledim. 170 hp lik kısa şanzımanlı değil dinamoda 141 çıkan komple süpersprint li 106 yı diyorsan 130 dan sonra ayırıyorum.Sallamalarına dikkat et.Yaşına saygım var eski günlerin hatrına.Kardeşim dediğin adamın kalbinide kırma.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)