mesela civic 1.4 16valf - 106-206 ve 306da kullandıgı motor 1.6 8 valf
peugeot da 16v olanlar var böyle genelleme olmaz.
16v i uyguluyan markalar değilde motor bazında konuşmak daha iyi;
her marka her motor dalında bazen iyi motorlar elde edemiyor olabiliyor veya rakipleri daha iyi motor sunabiliyor.. misal;
R56 mini one da kullanılan 1.4 95 hp 140 nm tork gücündeki motor ile
opel corsa da kullanılan 1.4 90 hp 125 nm tork gücündeki motor
bir değil yakıt tüketimi emisyon değerleri performans ve esneklik verileri bambaşka olabiliyor..
16V tabiki![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
arkadaslar ben 16valfmı?-8 valfmı ? demiyorum.
1400 motor 16 valf aracmı 1600 motor 8 valf aracmı iyidir diyorum
Total hp ler aynı ise düşük hacim alıp daha az yakıp daha teknolojik olan 16 v silindir kapağını kullanmak mantıklı.
Bunun dışında otomobil firmaları genelde motor hacmi düşük ise büyük hacime oranla 1. vites dişlisini kısa ve diransiyelide hacim düşükse kısa, hacim büyükse yüksek tutarlar.
Hertürlü 1,4 16 v daha avantajlıdır diyorum.
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
Kabaca ozetlersek; motorun hacim miktarini ve subap sayisini bir kenara birakirsak, soz konusu motorlarin ayni teknolojide oludugunu (enjeksiyon sistemlerini ve diger teknolojik unsurlarinin ayni nesle mensub oldugunu var sayarsak, sanziman oranlari duzenlenirken ureticinin ayni amaci on planda tuttugunu dusunursek) 1.6 8v makina sehir ici kullanimlari da daha rahat olacaktir. Ulasilmak istenen guce daha erken ve sakin olarak cikacaktir. 1.4 16v'da ise daha fazla devir cevirmen gerekecektir. Daha sportif bir surese sahip olacaktir.
Bu arada Polo eger classic degilse 1.6 8v 100 beygirlik motora sahip degildir.
konu az yakar çok yakar deil.
ben 1.4 16v diyorum. bu arada çok yaktıgını bilmiyordum ögrenmiş oldum. saygılarımla
2008 model palio aldık
önce 1.2 16valf aradık arastırdık bulduk kullandık arabaya 3 kişi binince araba kalıyor resmen gıtmıyor cekmıyor
sonra 1.4 8 valf arastırdık bulduk 2 katı daha iyi çekişi 1.2ye göre aldık 2008 model 10binde
Hayırlı olsun içine sindiyse güle güle bin.Takma kafayı öle 8v-16v detaylarına
Ben aracımın daha 8v mi 16v mi olduğunu bile bilmiyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)