:icon_tup:anladım emre senin şahsına bişey demedim zaten sadece videoya yorum yaptım, konun özünün farkındayım bende zaten.
Printable View
Evt aralarında 17 hp fark var ama zamanında çok tartışıldı bu konu.Bu fark kağıt üzerindeki fark denildi.Yola 17 hp lik bir farkın yansımadığı konuşuldu.Ne hikmetse bugüne kadar 1 kişi bile çıkıp denemedi bu iki aracı(Emre deneyene kadar)
207 Rc nin 0-100km fabrika verisi 7,1 sn iken 192hp olan opc nin 7,2sn.
Test verileri ise;
0-100km
rc:7,4 sn
opc:7,6 sn
0-130km
rc:11,7 sn
opc:10,9 sn
0-400 metre
rc:15 sn
opc:16 sn
Eğer yukardaki test verileri gerçek ise rc vs opc arasındaki seçim tamamen kişisel tercihlere kalır.Ama opc 4-5 boy kadar fark atıyorsa çok mantıklı bir seçenek rc'ye kıyasla.
Zaten marka olarak da bu iki araç arasında Opel her zaman bir adım öndedir benim gözümde.
207 rc Beyas
Açıkçası benim de beklemediğim bir sonuç oldu.Hatta ben deneme taraftarı bile değildim,çünkü RC egzozlu , blow offlu falan yüklü gibi duruyordu..Yazılım falan var sandım,yok dedi sahibi , iyi dedim deniyelim...Kafa kafaya gider diye falan bekledim ben..Şöför araç sahibi değildi,bizim bir abimiz sürdü aracını,ki gerçekten iyi kullanır.Ancak belki RCde yanlış bir setup falan vardır,blow falan var,belki basınç kaçırıyordur,bilemiyorum.Şaşırdığım için binip kendim denemek istedim,gerçekten bariz bir fark vardı,hızlanması falan cok yavaş geldi bana.Denemeye başlamadan önce RCnin sahibi benim yanıma bindi,"biraz gaza basarsan ben sana söyliyeyim fark varmı arada" dedi,biraz gazlayınca "kesin geçersin sen böyle gitmiyor RC" demişti. Teknik veriler doğru ise,bu araçta ya bir problem vardı,ya da belki aradaki 40 hpden dolayıdır (215-175) . Bu arada stock opc ile de önde gitmiştim ben denediğimizde.
Emre senin de belirttigin gibi cekilen videonun roll ile yakından uzaktan alakası yok ;) Dediğin gibi boş yolda denediğiniz ASIL rolling'in keşke videosu olsaydı da bizde görebilseydik farkı.. En kısa zamanda böyle bir video bekliyoruz senden :)
Buarada egsoz turbo back sanırım, manifolddan sona kadar. Marka tercihini öğrenebilir miyim? sadece egsoz ile +23 hp gercekten cok iyi rakam. Bizim araclarda kat. ipt., yazılım, büyük i/c ve cold air intake ile +30 hp anca alıyoruz :D
Tekrar tebrikler..
Evet ya sadece komple egzosla 23 Hp muazzam..Acab öncesi ve sonrası dyno varmı Emre?
Teşekkür ederim :) Custom 68mm düz boru,downpipe,backbox Greddy TiC. İnşallah yakın bir zamanda deneyebileceğim bir RC olur tekrar.Ben de isterim daha güzel bir video koyabilmek :)
Öncesinde Paşaoğlunda 196hp çıktı,karşıda bir yerde Bosch serviste (yeri bilmiyorum) 193 hp verdi.
Aynı yerde egzozdan sonra 212 küsür hp çıktı.Emin olmak için paşaoğluna gideceğim tekrar,geçen gün VW Tech'e gittim çıkamadım dynoya,ki zaten pek tavsiye etmiyor kimse orayı..Ama dediğim gibi stock opc ile de önde gidebiliyorum..
uzman aslında bi fn2 almanı isterim senin ama tabi maddi durum çok önemli
illaki bu arabalardan birini almak istersen ben olsam hiç düşünmeden corsa OPC alırım.
uzman yine mcs e dönmüşün haberlerini alıyoruz..
kardeşim aracının maşallahı var.senin eksoz başka ötüyor be kardeşim...