Donanım olarak hemen hemen aynıdırlar heralde ama ben görüntü ve fiyat itibariyle 159'u tercih ederim..Gerçi ileride 2.elde değer kaybedeceğinide düşünmek lazım..
Printable View
Donanım olarak hemen hemen aynıdırlar heralde ama ben görüntü ve fiyat itibariyle 159'u tercih ederim..Gerçi ileride 2.elde değer kaybedeceğinide düşünmek lazım..
Sürüş dinamiklerinde 159 sınıfında çok gerilerde, ve rakiplerine göre ağır bir araç.
Hele ki BMW'nin sınıfında sürüş dinamiklerinde "maestro" konumunda olduğunu düşünürsek bu konuda kıyas getirmez bir üstünlüğü mevcut.
Keza 2.0 dizel kategorisinde BMW sınıfında en rafineri, en az tüketen ve en güçlü motora sahip. Ciddi bir mühendislikle tasarlanmış ve çalışma karateristiği çok başarılı bir motor.
Alfa'nın ülkemizde üzücü bir şekilde ikinci el piyasasının sıfır - rakamla "0" olduğunu düşünürsek, satış durumunun da göz önüne aldığımız vakti, akla-mantığa-kalbe uyan araç 3 serisi daha çok alınable bir hal alıyor.
Fakat tasarıma önem veriyorsanız Alfa güzel seçenektir, bir bakan bir daha bakar, 159 da sorunsuzluk bakımından başarılı bir araç diğer Alfa'ların aksine. 159'un kabin kalitesi ve işçiliği de cidden şaşırtıcı derecede iyi durumda, konfor seviyesi de gayet iyi. İkinci el düşünülüyorsa fiyat bakımından tahminimce Alfa daha uygun fiyata bulunabilecektir.
6 ay önce banlandığım bir bmw forumunda aynı tartışma vardı. Çoğu e90 320d kullanıcısı Jtdm'lere yetişemediklerinden yakınıyorlardı =)) 3-4 sayfa tartışmışlardı.
Alfa dandik, parçası pahallı, çok yakan ve sorunlu bir araç olduğu için ben E90 diyorum =))
Görkem bu konuyu hangi mantıkla açtın acaba???
Aşırı derece alfa fanatiğisin. Sana burda bütün forum üyeleri 3.20d desede sen alfa dersin, bence gereksız bı konu olmuş! ;)
Benim yorumumsa Tabikide bmw eğer mumkunse 177hp 380NM tork u olan yenı nesıl motora sahıp modelı alın derım. 0-100 7.9sn
320d .
e90 derım tek gecerım bırd yazılım tadından yenmez
159'un standart haliyle 320d yi geçebilmesinin imkanı yok. Dediğim gibi +-2.0 litre kategorisinde açık ara en iyi dizel motora sahip. Üstelik 159, 320d den 50-100 kg kadar daha ağır. Bu sebepten stock halde geçebilmesinin kesinlikle imkanı yok.
benim anlamadığım bir konu var. Aynı motoru opel,saab kullanıyor ama hiç sorundan bahsedilmiyor. Hele Saab denirse tank gibi araba git al derler. Ön yargılı davranıyoruz hep.:) Bu arada alfa malzemeden kaçıyor denmiş gene. Momo koltuk, momo vites topuzu,momo direksiyon, momo pedallar acaba kaçmak mı?:) Sınıfının en iyi yol tutan arabası. Virajlarıyla ünlü bir marka alfa. Evet performas olarak dersek BMW. Alfa 1800kg lerde yanlış hatırlamıyorsam:) ama bmw her zaman bmw:)
159'un gerçekten sınıfının "en" iyi yol tutan arabası olduğuna emin misiniz?Alıntı:
Sınıfının en iyi yol tutan arabası.
Değil BMW, Audi ile kıyaslamak, ben Passat ayarında -konfor odaklı- olduğunu düşünüyorum kullanmış biri olarak.
Ben sadece okuduğumu yazdım, keşke imkanım olsada bulabilsem. Kafadan atıp, körü körüne savunacak birisi değilim çünkü. Bir e90 kullanıcısı top speedde arkasında jtdm yazan 159a yetişemediğinden bahsediyordu konuda. Arkasından 3-4 sayfa yorum vardı. Hak verip alfalara bulaşmamak lazım diyenlerde olmuş, alfa chiplidir diyenlerde vardı, burada olduğu gibi imkansız diyenlerde. Ben gözümle bir şey görmedim. Zaten başka bir forumda tartışılan bir şeyi burda tartışmak yersiz. Ben okuduğumu yazdım, olay olacağını bilsem yazmazdım. Kim geçer umrumda da değil. Türk forumlarda zaten alfa başka bir markayı karşılaştırmak oldukça yersiz bana göre.
D segmentinde önden çekişe sahip en iyi ol tutan araçtır 159. Yapılan bir testte öyle idi. Hatta o testte bmw ve mercedesde vardı. Onların arasında 1. seçilmişti.
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
[QUOTE=Dou;1006125]159'un gerçekten sınıfının "en" iyi yol tutan arabası olduğuna emin misiniz?
Tam olarak emin değilim ama top gear tarzı bir programda deniyorlardı. Yeni kasa mondeo ile alfa 159 birinci gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. 15e yakın marka vardı hatta accord sonlara yakındı ben ona dayanaraktan soyledim en iyi yol tutan arabası diye..
Değil BMW, Audi ile kıyaslamak, ben Passat ayarında -konfor odaklı- olduğunu düşünüyorum kullanmış biri olarak.[/QUOTE]
Katılıyorum size zaten alfanında boyle bir iddası yok en iyisi yada en konforlusu olucam diye. Olsaydı Reklam yada ona benzer şeylerini görürdük ama alfanın politikasında boyle şeyler yok:( Zaten bir bmw yada audi ile kendini hiç bir zaman kıyaslamadı. Orta kesim arabası alfa. Dediğim gibi Bmw her zaman Bmw dir..:)