Alıntı:
Dediğiniz Türkiye fiyatları için doğru, gerçi 45.000€ luk fiyatlar ile hangi orta kesime hitab ediyor diyede düşünmekten kendimi alamadım. Avrupa'da BMW ile Alfa aynı donanımlarda iken fiyatları birbirlerine çok yakın iken, Mercedesler bir gölmek üstte. Ama BMW'nin ülkemizde ki satış politikası 'BMW zengin otomobilidir' zihniyetinde olduğundan Mercedes ile BMW aynı fiyatlardayken Alfa bir alt kademeden satış yapıyor. Kısacası En dolu 159 parasına neredeyse giriş paketli E90 alınıyor ülkemizde. Tabi bunlara etken bmw'nin ikinci el avantajıda var. Bu gün sıfır 159 almak yerine ikinci el 159 almak çok daha karlı gözüküyor.
Ben açık söyleyeyim, 159'u kullandığımda -tasarım haricinde- Alfa kullanıyomuş gibi hissetmedim. Yani 147-156 ve GT deki sportif histen çok, "Almanlaştırılmaya" çalışılmış bir italyan otomobili kullanıyomuş gibi hissettim. Kesinlikle bu durum kötü değil, çünkü sınıfının ihtiyaçları itibariyle konfor-kalite bakımından Alman rakiplerinden "belirgin" bir şekilde aşağı değil, fakat orta konsol tasarımı tipik Alfa özellikleri de olunca insana biraz garip geliyor.