Otelde bugün Test günü yaptım kendime Vale'ye bırakılan denedim sürekli :D
Yaris bana gelmez Hacı 3 oda 1 salon Impreza'dan sonra çok ama çok küçük geldi test sırasında.
Printable View
adı üstünde büyük küçük :D
Demek bazen çirkin geliyo öyle mi :D
http://i49.tinypic.com/6fxija.jpg
Any Question?
Jantlar Abarth degil tjet jantı sadece karbon boyalı ;) Eksozda tjet eksozu.. Arabada sadece kw coilover var ve jantlar boyalı :) Kaldı ki bu kasada abarthın orijinal jantı oldukça başarılı; örnek vermek gerekirse bkz.
http://i47.tinypic.com/2jczn6p.jpg
Sen uzun zamandır abarth'ı takip etmiyon heralde cigerim
Bende ikisi de var ve st nin sürüşünde arka taraf çok daha iyi destekliyor ön lastiklerin tutuşunu. viraja girerken arka tarafta esneme hiç olmuyor ve virajın içine rahatlıkla yanaşabiliyosun.
spor şasinin farkı sadece sert süspansiyon değil arkadaki burulma çubuğu daha kalın, şasi daha sert ve viraj çubukları da daha kalın. direksiyon kutusu kısa turlu çok iyi denilebilecek normal fiestadan bile baya iyi.
2004 ten beri kullanıyorum ve en ufak bir dökülme olmadı ki benim aracım ilk çıkan modellerden vs asmli. sadece oksijen sensörü arıza yaktı temizledik taktık sorun kalmadı. st de zaten daha problem yok bir tek bol basslı parçalarda kapı açma kolu zırıltı yapıyor.
Bence şuna karar vermen gerekiyor.Dizel arabamı istiyorsun yoksa sportif bi dizel mi bakıyosun :)
Çünkü tek kapı grande sportif bi dizel değil bence.Yani yürüyeni olsun,body-kit,spor recaro tarzı koltukları olsun 4 kapıyla arasında fark olan araç sportif olandır..
Bu klasmandada
ibiza cupra var bildiğim fiesta s'e alternatif olarak.Oda sonuçta çok daha hacimli ve güçlü motora sahip.Tabi bu rakamada bu kadar temizini bulması mümkün değil.
ömerim ağzından bal damlıyo :) bilinçli kullanıcıda aracın durumu ortada.
Ben sportif özelliklere sahip öncelikle yol tutuşu çok iyi olan bir dizel araba istiyorum.
Ibiza Cupra Tdi'lar hacim olarak daha cezbedici olsada fiyat olarak yüksek.
Fume muhtesemmiş ömer birde yeni fiestalar hakkında ne diorsun forumlarda cok ses yapıyor falan diorlr bende onlardan dusunuyorum bir dizel şart
Kardeşim denklem ortada.. 1.6 litre hacimli 90 beygirlik tdci motor multijetleri rahat geçiyor ;) benim arabam 75lik versiyon 90hplik olsada çok rahat geçer mesela Thollga'nın arabası 90hplik multijet.. Ben 1.4 hacimli tdci fiestayı çok rahat geçtim ikimizde stockken gerek rollingte gerek drag'ta..
Korayın istedigi 90 hplik 1.6 motorlu araba kendisini hayli hayli tatmin eder.. Kaldı ki tipide düzgün.. ufak tefe sportif detaylar var tıpkı FUN paket gp gibi.. o detaylar çok şeyi farkettiriyor..
Ses konusunda birşey söyleyemicem abi gerçekten dikkatimi çekmedi. Sürüşü çok güzel ama. Eskisinden daha konforlu direksiyonu daha hafif debriyajı kullanması daha kolay. eski kasada özellikle st de sürüş biraz ağır oluyodu. ben yeni kasayı seviyorum. değiştircek olsam alırdım bi tane otomatik. ha sen hangi ford u sevmiyosun dersen e orası da var ama yeni kasalar baya başarılı oldu.
Zetec s bu arada füme olan:
http://i18.photobucket.com/albums/b1...andom/11-2.jpg
çok güzel araba kardeşim ;) bi de sen niyetlenmişsin bu arabaya, boş yere başka modellere bakıp kafanı karıştırma... 2006da grande punto ilk çıktıgında ben bu arabayı alacam dedim sonradan kısmet oldu gayette memnunum..
1.4 tdci fiesta alacam deseydin elimden geleni yapardım almaman için.. herkesin malıdır bişe diyemem ama gerçekten kötü bi araba.. Ama 1.6 S dersen herşey degişir ;) şirkette çalışan bi arkadaşımda da var elma kırmızısı gayet şık duruyor performansıda ortada..
O yüzden güzel temiz hırpalanmamışını bul bütçene denk düşerse de direk al ;)
Şimdiden hayırlı olsun ;)
Punto'nun Fun'da neler var ilk defa duydum:)
Fiesta'daki 1.6tdci ile focustakinin farkı ne ?
fiesta 90 focus 110 hp :D baska fark varsa detaylı bilgi OmerRs :D
turbo, sıkıştırma oranı vs hep farklı. VTG yok.
Yol tutuşu, frenleri ve direksiyonunun harika olduğunu biliyorum:) Ama istenilen fiyat çok fazla bu araçların 0km fiyatları(2008) 28-30 civarıydı, 2007 model 20-21 anca eder gibi geliyor.
Yarın test sürümüşüzü yapıp kesin kararı vericem inş :)
Koray stock binicem az hızlı gidip biraz viraj kasıcam hemde az yakıyo dersen güzel araç. Ama huzur diyorsan çok sessiz ve konforlu olduğunu söyleyemem. Zaten genelde yol tutan hiçbir araçta pek konfor olmuyo. Bazı istisnalar vardır tabi.
Bugün konuştum Fiesta sahibi arkadaşımla , aracında 5lik yay var şu anda ama yaylar yokkende zaten sert olduğunu söyledi.
Yarın sürersin bakarsın artık kararını ona göre verirsin.
ahah abi bana hava hoş.
Sen konforlu stock istiyorum dedin diye şey ettim:D
Standart Mondeo, Fiesta, Focus ve benzer şasiye sahip Volvo ve Mazdalar çok güzel yol tutuyor sert olmadan. Zaten işin güzel yönü de bu İngilizler falan çok tercih ediyor haliyle. Yol performansı sert araçlarla çok azalıyor bazen ama yumuşak araçlarda her koşulda daha iyi sürüş sağlaması daha büyük bir başarı.
http://www.akoto.com.tr/fiyatlar.html 2008 ağustos ayından fiyatlar.