bi kaç hafta sonra bi denemem olacak. benm aracımda sadece chip ve kapak war, eksoz
stock filtre stock . karşıdaki araçta chip-eksoz-filtre var. bakalm 2-3-4-5 önde mi
olacak.
Printable View
vts ikisinide üzer ahuahau:D
ahmet seni ben yakalıcam standart halımle ıle bakalım ozman napıcaksın:D:D
theace senin tarzda yazıyım, pejoda düzgün araba görmedim henuz, eskileri tabut, yenileri sorun makineleri, günü gününü tutmaz falan... ha bunlar benim fikirlerim ben böyle gördüm;)
Her iki arabayada bindim kullandım ve defalarca tune edip motor yaptım çok çeşitli eksantrik çip lexmaul itb stand alone beyin diferansiyel kilidi dogbox şanzıman çeşitli ayna mahruti uygulamalarım oldu ve türkiyedeki fabrika takımının ingiltereden getirip yarıştırdığı kit kar araçlardan biri şuan arkadaşımda onunda motoru yapıldıktan sonra timingini ben yaptım bu forumda yazan cenker isimi arkadaşın arabasının motorununda dizaynı ve mekanik ayarları bana aittir zamanında tr otodrag sınıf 2 2. si olan upl 27 plakalı kırmızı astranında motorunu yapanlar ve sahibi uluç yakın arkadaşımdır benim bu konudaki objektif görüşüm tasarım ve dizayn görecelidir kişiden kişiye değişir fakat teknik olarak inceladiğimizde 306 yoltutuş fren ve şanzıman konusunda daha başarılıdır vites yolları daha kısa olduğundan kullanımı keyiflidir gsi ise motor konusunda kıyaslanamayacak kadar ezici bir üstünlüğü var şanzımanı zayıftır devirkesiciyi yukarı çektiğinizde 2. vitese geçmez frenleri zayıftır yakıt tüketimi gücüne göre çok düşüktür 4500 devre kadar yavaş devirlenir yoltutuş konusunda 306 dan kötüdür fakat amaç modifiye ise gsi ın ezici bir üstünlüğü var vites yolları uzun ve yanlış vitese geçtiği için sorun yaşayan çok oldu
Yazınızı dikkatlice okudum bunları yapmış olup eşlik etmeniz,hatta bunlara şait etmiş olmanız bile büyük bir tecrübedirki siz birde bu işlemlerde yer almışsınız. Sizden özellikle SFİ motoru hakkında bilgi almayı isterim.
Öncelikle bilgi ve tecrübe paylaşımı yönünden teşekkürler.
Yalnız modofiye anlamında da 306 gti ın Xu motoruda çok hafife alınacak cinsten değil hani.
Bugün atmosferik 2,0 hacimde throttle body uygulanarak maxi kit kar da 300 hp lerde eldedilirken. XU10J 306 gti motor bloğu 2,4 litre hacim stroker kitinede imkan sağlamakta.Bu kitle birlikte ne güç elde edilir teorikte aşa yukarı hesaplanır ama yapmış olanını ben görmedim daha. Yani SFİ motorun atmosferik 450+ hp ler elde ediliyorda bu şekildemi ezici üstünlük kuruyor ??
Yoksa ben tamamen yanlış anladımda atıyorum her iki arabayada takılan eş değer(birebir olması zaten pek mümkün değil) modifiye ekipmanlarında GTI motoru % 10 verirken SFI motorunda %15 lik gibi daha pozitif güç verimi elde edliyorda siz bunumu anlatmak istediniz,buna bi açıklık getirir iseniz sevinirim.Kolay Gelsin.
c20xe motorun yurt dışında 300hp atmo versyonları var.
Teorik olarak 150 den 300 e
tabiki 167 den 300 e olana göre daha iidir.
tork var tork kapak var kapak :D aradakı fark bu :D
Sadece hp veya tork olarak bakmamak lazım gücü devirlere ne şekilde dağıttığıda önemli bence