Merhaba arkadaşlar,
Benım aracımda aem cai + komple son susturucuya kadar 51mm. dümdüz boru+ spor orta kat + megan racing oem son susturucu var.
Stock 1.4tsı 125hp leonla roll ve drag sizce sonuç ne olur..?
Merhaba arkadaşlar,
Benım aracımda aem cai + komple son susturucuya kadar 51mm. dümdüz boru+ spor orta kat + megan racing oem son susturucu var.
Stock 1.4tsı 125hp leonla roll ve drag sizce sonuç ne olur..?
keşke ankarada olsaydın![]()
![]()
Bir FD6 kullanıcısı olarak acı bir itirafta bulunayım mı?
Tork dağılımı çok güzel 1.4 125'lik motorların, pek şansı yok gibi Civic'in.
Ama gerçi Civic'in yürümeye başladığı noktada 1.4 125'lik motorların tork azalmaya başlıyor, o sebepten çekişlmeli olabilir.
Ama Leon öyle ağır bir araç değil, A3'e kıyasla özellikle ağırlık farkından ötürü hatrı sayılır bir gidişi var.
Kendi görüşüm, Leon'u geçmesi zor tork dezavantajından ötürü, en iyi ihtimal kafa kafaya gider yapılan değişikliklerden sonra ama o da zor bence.
İzlemeye değer..
tsi da pilotaj iyise ve araç sağlıklıysa boyları saymak biraz zor olur o kadar açar leon. bunu denemelerimiz sonucunda sölüyorum boş bir yazı değildir.
sen bence hiç ıvıra zıvıra para harcama direk hazır stage1 2 turbo kitleri satılıyor al tak kurtul bu yürütme derdinden 200hp leri görürsün oda sana yeter
İstersen komple yuvarlayalım, 1.5 ton diyelim Leon'a.
Sürücü ile birlikte 1380 diyorsan eyvallah, kallafi şöförmüş maşallah![]()
Seat Leon 1.4 TSI 125 HP (5000d/d)
200 Nm 1500-4000 d/d
maksimum hız 197 km
0-100km 9.8
yakıt tüketimi 6.5 / 100 km
maksimum hız 197km
boş ağırlık 1249
Evet bu arada Leon daha hafifmiş, şaşırdım.
Yalnız Civic'in eski kasalar kadar yürümemesinin bence başlıca sebebi vites oranları (otomatik için konuşuyorum), gereksiz uzun. Manuel kullandım ama hiç dikkat etmedim, öyle mi manuelde de?
50 kg fark olsa da arada, 2500 devir boyunca babalar gibi sabit 200 nm tork avantajı var. Buna göre yorumlamak daha doğru sonuç verir bence. Birinde anlık 150-160 nm maksimum tork ve düşen eğrii, bir diğerinde 1500 devirden 4000 devire kadar sabit 200 nm tork.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)