User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
107 sonuçtan 96 ile 107 arası

Konu: dizelmi & benzin lpg li mi ?

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle dolu bi 407 dier rakiplerinden çok daha rahat olucaktır motor olarakta üzerindeki motor gayet kaliteli aynı makinayla arkadaşım sıka sıka 200 000 k yaptı turboda deişmedik bakımlarıda zmnssız yapıldı
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi servisinde ok ama ne zaman yapılıyor? Kilometresi fark etmeksizin 6 ayda bir mi? Kilometresi gelince mi? (2 sene de olsa koyver modunda mı yani?)

Soğuk havada ilk çalıştırdıktan sonra bir-iki dakika bekleme gibi? Bekleniliyor mu yoksa marş basar basmaz araç devirli yürütülüyor mu?

Ya da kapatırken bir-iki dakika bekleme, hatta gazlanmışsa ve uzun yolda kullanılmışsa daha da fazla beklemek gibi?

Kullanılan yakıtın kalitesi ne durumda?

Bunları standart kullanıcılar pek uygulamaz, bilmez çünkü. Siz "evet bunları yaptılar" desenizde inanmam, aile aracı için. Bilse de uğraşacak sabrı yoktur ama çok önemli noktalardır. n-a benzinli araç gibi kullanmaya kalktığınız vakit başınız ağrır

Kısaca bakımı yaptım bitti ile bitmiyor ne yazık ki, uzun vadede bir yerden patlak verir bu tip kullanımda.

Ben yine de belirteyim, daha da uzatmanın lüzumu yok bilen arkadaşlar daha net açıklar. Bahsettiğiniz turboyu kucaklama sendromunun Pug olmasıyla hiç bir alakası yok, tamamiyle kullanım koşullarıyla alakalı bir durum diye düşünüyorum. ECU ile falan alakası yok yani

Herşeyiyle aynı olarak bir sürü marka modelde zaten bu motor kullanılıyor (Ford, Mazda, Volvo, Mini, Peugeot ve Citroën), kronik bir sorun olsa bütün araçlarda çıkardı ki öyle bir sorun zaten yok.

offf peki ya sen haklisin tamam..

407 hdi al arkadasım nefis araba!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsi gecen 307 bnm araç aşaa yukarı 50k kmde falan turbo bozdu cok fazla dikkat etmiyorduk ki asla yüksek devir kullanılan roll yapılan bi araç değil uzun yolda bile 120yi asla gecmez araç ama yinede o km de bunu yapması pek mantıklı değil.

PS: 2005 öncesi 307ler tamamen sorunlu kesinlikle uzak durulması gereken araçlar.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla yorumları hiç okumadım ama şartlar elverişli ise tabiki dizel araba alırım.Yok benzinli araç aldıysamda takarım LPG yi artık.Benzine verdiğim parayla neler yapardım neler

silverpower
    Misafir
    pejo en akıllıcası gibi görünüyo...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Konuyu okumadim dandadanak giriyorum,selamlar..

Secimim dizel olur(cok geziyorum diye),ancak yanina mumkun mertebe 2.bi benzinli araba alirim.(luxus hayat spec..)

Dizel olur secimim.
    - K -

________
    Dr.Ecu

recepserkan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.5 yıl kullandığım yeni kasa düz vites honda civic aracımı benzinine para yetiştiremeyince lpg taktırıdım hem de en iyilerden mtm marka (brc nin gerçek sahipleri kahein enjektör vardı) aracımdan 5 ayda soğudum ve 6. ayda sattım gaz pedalına köküne kadar basıp arabanın hızlanmadığını görrmek hiç güzel değildi şimdi araba arıyorum dizel alacağım diye yola çıktım ama sıkıntıları sorunları duyunca yine benzinliye döndüm ama bu sefer 1.6 değil 2.0 bakıyorum madem o parayı veriyorum hiç olmassa araba kullanmaktan zevk alayım saygılar

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo dizel iyidir. Genelde rastladığım LPG-Benzin araçlarda lpg kullanırken gerçektende gazı köklipde aracın hızlanadığını görmemek üzücü.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsi geçen yaşlarda tabiki dizel seçeneği üstünde yoğunlaşırdım;3-5 yıl kullanıp satmak kaydıyla;gerçi dizel motor sesi traktör gibi müthiş rahatsız ediyor beni ama yakıt fiyatları şu haldeyken pekte motor sesi duyulmaz sanırım
    araç yorunluğunu hissettirmeye başladığında satardım;
    dizelin açacağı masraflarıda dikkate almak gerek bahsettiğin yaş aralığında seceresi temiz bir dizel bana göre alınır.
    lpg ye gelince geçen ay yaptığım hesaba göre lpg 2200 civarını bulduğunda benzinle kafa kafaya bi rakama ulaşmış olucak,
    ***** 1 lt lpg ile 9,2 - 11 km gibi kullanıma göre bir yol yapıosun keza 1 lt benzinle yaptıgın yolla kıyaslandıgında ;
    lpg den dolayı performans dusuklugu kapalı otoparklarda 2. sınıf muamele görmenin bi anlamı çekilirliği kalmıyor.

yurt dışında lpg ye destek veriliyor havayı kirletmiyosun sana teşekkür ediyorum diyo devlet burda son bildiğim hali 1 lt lpg de alınan vergi % 72 ydi..

seni senii ucuz gezersin haaa hesabı...

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 5 yıl aynı aracı kullanıcak bir insan değilim yanlış anlaşılmasın en son sattığım araç en uzun kullandığım araçtı onunda ömrü 1.5 yıl falan sürdü modeli fazla geçmeden hemen verip değiştiriyorum.

Tuning055 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bmw(Y)....
    Alıntı matthardy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi konuyu 1 yıl önce sen acmısssın simdi geçmiş olsun diyosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel gezmesi güzel 1.6 benzinli megane'dan sonra rahat rahat geziyorum dizel clio ile
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)