User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
122 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 2 Jz Mi RB 26 Mi ?

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    standart motorla şanzımanı kafa kafaya giden rb26 2jz değil getrag çok sağlam şanzımandır kıran nadir insanlar var

eğer devir çevirilicekse ikiside çevirir emin olun orjinal pompasıyla 10 çeviren 2jzler var amaç buysa eğer tork derseniz o birazda size kalmış öyle bi motor toplarsınz tork manyağı olur yeterki doğru parçaları bi araya getirin
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ICE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada 90 psi = 6.20527 bar ben mi yanlış okuyorum ?
    evet 90psi methanol ki bu şu an yapılan bişey değil 4 5 yıl önce yarışan motorlardı
    körler sağırlar

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    semih coşmuş gene

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    semih yaşıyormuş
    Failure is not an option.

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    standart motorla şanzımanı kafa kafaya giden rb26 2jz değil getrag çok sağlam şanzımandır kıran nadir insanlar var

eğer devir çevirilicekse ikiside çevirir emin olun orjinal pompasıyla 10 çeviren 2jzler var amaç buysa eğer tork derseniz o birazda size kalmış öyle bi motor toplarsınz tork manyağı olur yeterki doğru parçaları bi araya getirin
    Şu an herşey araştırma aşamasında ne kadar çok bilgi o kadar iyi parça fikir doğru setup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    körler sağırlar

32FT430
    Misafir
    semih abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.arşivlik yazı olmuş hepsi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

olcay_bora
    Misafir
    rb26 nın sesi bi hoş ama 2jz derim

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    japan bakalım tamam jun bakalım amuse a bak içinde titanyum koluna kadar dolu o makineler supra 400 500nmde motor kırmaz kırıyorsa sorun vardır bunu açık ve net yazarım ha ne kırar biliyomusun oda kasnak tensionerini kırar bi motor parçası kırmaz

2jzye sadece yay egzantrik yapsan eğer alt taraf iyiyse 8500 dönersin komple topla 9500 10000 10500 dönersin 86x86mm motor dönmemen için bi neden yok

japonlar rb sever ama bana göster 2jz kadar toplanıp yarıştırılan kaç tane rb var ucuz pahalı vs o seçimdendir ama 2jz iyidir rbde ne teknoloji var? kapak biraz daha iyi stock olarak düşünürsek internal her halükarda 2jznin daha üstün,

rbdede stock 9000 dönen zor görürsün ha görürsün 2 kez çevirirsin 3.de kırabilirsin şans bu supradada aynı, o motoru stock olarak 120 130bin milde 650 700whp civarı kırmak için 10 dönen adamlar biliyorum ha kırdıklarıda kapak değildi segmandı

ben usa japon falan pek bilmem güçlü motor iyi motor nerdeyse belli eder kendini avustralyada 2100hp civarı veren 2jz var ama motor dynosu çokta umrumda değil ama 90psi methanolle stock krank rb26 gösterirsen memnun olurum
    lan semıh bı b16 bıde 2jz lem bu kadar fantık olma. bızde dedık 2jz daha cok derece yapan var daha cok kullanan var. ama emın ol bunda rb nın aftermarket urunlerının daha pahalı olması on sırada gelıyor. ona bakarsan ford un cosworth makınasına adamlar r34 yuruyen r33 yuruyen takıyor 7 sec kosuyorlar. ve adamlar 1200whp deıl 800whp cık. gercek beygırden bahsedıyorum ben beygıre takılmam zamana takılırım. ozaman cosworth motor daha ıyı 4 sılındır

2jz tımıng tensıoner bracket kırıo 500nm den snra herkes kırıo. o kırılınca yanında baska seylerde kırılabılıyor. orneklerı var. bak 2jz ıyıdır ama rb ondan ustundur bana gore de bu boyledır. ama ben yaparsam mutlaka 2jz yaparım. zten rb yı canadaya yollayıp 2jz alan adamım. senın benden bılgın ustun ama rb nın ustunlugunu hıce saymamak lazım.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lan semıh bı b16 bıde 2jz lem bu kadar fantık olma. bızde dedık 2jz daha cok derece yapan var daha cok kullanan var. ama emın ol bunda rb nın aftermarket urunlerının daha pahalı olması on sırada gelıyor. ona bakarsan ford un cosworth makınasına adamlar r34 yuruyen r33 yuruyen takıyor 7 sec kosuyorlar. ve adamlar 1200whp deıl 800whp cık. gercek beygırden bahsedıyorum ben beygıre takılmam zamana takılırım. ozaman cosworth motor daha ıyı 4 sılındır

2jz tımıng tensıoner bracket kırıo 500nm den snra herkes kırıo. o kırılınca yanında baska seylerde kırılabılıyor. orneklerı var. bak 2jz ıyıdır ama rb ondan ustundur bana gore de bu boyledır. ama ben yaparsam mutlaka 2jz yaparım. zten rb yı canadaya yollayıp 2jz alan adamım. senın benden bılgın ustun ama rb nın ustunlugunu hıce saymamak lazım.
    link var mi
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben rbyi hiçe saymam kesinlikle toplamak istediğim motorlardan biridir oda ama 2jz ondan üstün hacim olsun diğer şeyler olsun rbninde orijinal olarak güzel üstünlükleri var emme manifoldu vs güzel bana göre biraz daha, r34 şanzımanı suprayla aynı zaten fark yok oranına kadar aynı ama r33 hakkında aynı şeyi söyleyemem o gazoz kapağı gibi dökülüyo güçlü bi motorla kullanılırsa tabi 4 çeker oalrak düşünerek söyledim

başka motora girersek çok motor var efsane 4 silindir ama düz 6da 2jz nin üzerine çok ciddi yarış motorları hariç pek yok rb bi çıt aşağıda 4 silindir diyince aklıma çok başka makineler geldi briden
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    link var mi
    verırım ama aksam
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben rbyi hiçe saymam kesinlikle toplamak istediğim motorlardan biridir oda ama 2jz ondan üstün hacim olsun diğer şeyler olsun rbninde orijinal olarak güzel üstünlükleri var emme manifoldu vs güzel bana göre biraz daha, r34 şanzımanı suprayla aynı zaten fark yok oranına kadar aynı ama r33 hakkında aynı şeyi söyleyemem o gazoz kapağı gibi dökülüyo güçlü bi motorla kullanılırsa tabi 4 çeker oalrak düşünerek söyledim

başka motora girersek çok motor var efsane 4 silindir ama düz 6da 2jz nin üzerine çok ciddi yarış motorları hariç pek yok rb bi çıt aşağıda 4 silindir diyince aklıma çok başka makineler geldi briden
    k20 mı hahaha
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

orcuns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    typer alırım keyfme bakarım az once yazıcaktım dedım sımdı ortalık karısır ahahah makarasına tabıkıde konuyu katletmeyelım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ı ıh k20den eski motorlar şimdi fosil sayılır onlar 80lere biraz gitmek lazım

ben bi tane cosworth biliyorum ben 72psida güzel bi güç verdi bi arkadaşım turbo yollamıştı ona bi tanede avrupadan 76mm bi cosworth biliyorum oda güzeldi spool iyiydi
    körler sağırlar

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    görkemin 200sx konusunda geçmişti.4-5 sene önce ona 0km ca18det için 10,000demişler.bende rb26yı sormadım bile demişti.0km rb26dett getirebiliyorlar demişti.görkem yada başka birisi.tam hatırlamıyorum.ama şuan 0km RB26yı 15,000den aşağı getirmezler heraldeki 2jz ye karşı direk bi dezavantaj.

verim olayına net bişey diyemem ama 2jz için hem daha çok parça var hem daha çok modlayan var hemde parça getirme kolaylığı var.

supranın üst kapağının ve flow unun rb26dan daha iyi olması sayesinde turboyu iyi dolduğurduğu ve yüksek güçleri alabilidiğini,rb26nında 2jz den daha iyi bi yağlama ve soğutmasının olduğunu söylüyolar.
    sıfır Rb26 sadece blok -manifoldlar - turbo 32.000 tl serviste

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Spawn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfır Rb26 sadece blok -manifoldlar - turbo 32.000 tl serviste
    Çok para Japonya ve çevremin gözünü seveyim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)