OnurS'in imzasındaki gibi olacaksa TTS..
yabancı forumlarda çok fazla verim alınamadığından bahsediliyor.
http://www.autoweek.com/article/2010...NEWS/100119923
In other changes to the facelifted 3-series coupe and convertible lineup, BMW upgraded the 335i. It receives a new N55 engine running a single, twin-scroll turbocharger in place of the twin-turbocharger setup of its predecessor, albeit without the performance software package. Power and torque remain the same as on the existing 335i, at 300 hp and 300 lb-ft respectively, with the cutout pegged at 7,000 rpm. Official performance figures put the 335i coupe and cabriolet's 0-to-60-mph time at 5.3 seconds in standard six-speed manual guise or 5.5 seconds with BMW's optional ZF-engineered six-speed automatic. Top speed is limited to 130 mph.
http://www.autoblog.com/2010/01/18/p...go-snap-happy/
The big news, though, is the new N55 engine, a direct-injection, twin-scroll single-turbocharged inline-six that replaces the twin-turbo engine in the 335i with identical (but, crucially, more accessible) output figures. Check out the coupe, convertible and new engine in our high-res image gallery below.
wiki de yalan olmaz.
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_%28E90%29
335 tabiki
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
Verimden kasıt hp/lt oranı anladığım kadarıyla.3 lt twin turbo bir aracın 300 hp lerde olması.Twin turbonun amacı salt performas değil daha rafine , kaliteli bir hp-rpm bandı elde etmek sanırım bu n54 te.Eğer salt performans için yapılmış olsaydı 306 hpnin çok çok üstünde güçler almak bmw için iç bile değil.Dizelinde bile twin turbo 100 hp/lt nin üzerinde 123d de atmosferikte 110 un üstünde 2002 deki m3 csl de. Yani biraz daha esnek bir araç için kullanılmış Twin-turbo n54 de.Eğer honda 3 lt twin t motor üretseydi kaç hp olmasını beklerdiniz?![]()
Verimli değil dedin ama, std halini kıyaslarsan biraz haklı olabilirsin bu gücü Alpina B3 te çıkarıyorlar 2000cc dizel araçtan.. Armageddon nickli arkadaş kibar bi mod ile güzel şeyler elde etmiş. Yani verimsiz gibi durmuyor Ayrıca son cümlene bişey derdim ama artık honda ile ilgili konuşmayayım atarlanan çok oluyor sonra![]()
Ben Dou nickli arkadaşın "Ama baktığınız zaman 335'in önü çok daha açık alınabilecek güç bakımından." mesajından sonra "yabancı forumlarda çok fazla verim alınamadığından bahsediliyor." yazdığınız için o şekilde bir cevap verdim. Modifiye konusunda verim şeklinde anlamıştım çünkü...
Stock turbolar 0.4 bar basıyorlar ve aracın gücü yurt dışında zaten 306 değil 320 küsür çıkıyor. Downgrade etmelerine rağmen yeterince edememişlerZaten tek turboya biraz da bu yüzden geçiyorlar...
Honda 3 litre twin turbo üretsin ondan sonra karşılaştırır, bakarızHeralde BMW atmosferik motordan yeterince güç alamıyor demeyeceksinizdir... Adamların hem atmosferik, hem turbo yaptığı motorlar epey bir ödül alıyorlar biliyorsunuz N54 dahil.
Hepiniz haklısınız.Bmw n54 ü şıkıştırmamış önü açık olabilir.Tabiki de bmw atmosferikten ya da t denyeterince güç alamıyor demiyorum. Atmosferik dedin mi benim aklıma 3 marka gelir. Sırasıyla verecek olursak honda bmw ferrari benim için ,polemik olmasın .Turboya gelirsek bmw nin yaptığı en iyi t motorları dizelde 1 numarada zaten ,ama t benzinli olarak kayda değer birşey yok benim için şimdilik bmw de.Bmw t motordan güç alamaz demek değil bu.T ile aldığı güçleri na ile de alıyor.Ben kendi açımdan bakacak olursam na da t ye yakın performans alınabiliyorsa ,motorumda fazlalık olarak dönen arıza potansiyeli yüksek iki tane cisim olmasını istemem.Düşük bar basması n54 ten daha alınacak güçler olduğu anlamına gelir zaten.En son olarak demek istediğim ,ufak tefek oynamalarla da olsa 3 l twin t motordan 350 370 hp dahi alsa benim gözümde yine bir başarı yok hacim-güç ilişkisi açısından.Başkası açısından m3 le yürüyebilme ihtimali olabilir orası ayrı ama yine kendi açımdan bakacak olursam 330 dan m3 e atlarım aradaki 335le uğraşmam.Ama twin t nin güç eğrisine katkısı önemli tabiki.
Burada göz ardı ettiğin bişi daha var ama.
1986 model 320is e30 kasa mesela 2000cc ve 200hp. e36 3200cc ler litre başına 100hp oranını geçen araçlar. Şuan bile 4000cc ve 420 hp araçlar. Bu sence atmosferik bir başarı sayılmıyormu.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)