Jam da Joker Nickli Üyeden Alıntı
Ben aracımı alırken aklımda 3 seçenek vardı
Cupra , FN2 Type-R ve RX8..
RX8 benzin sarfiyatından dolayı ve sorunlu motoru yüzünden zaten çok cazip değildi..
FN2 den daha çok EP3 istiyordum fakat onuda artık aracımı aldığımda en yenisi 4 yaşında olduğu için elemek zorunda kalmıştım..
Geriye FN2 ile Cupra kaldığında ise Cupranın 4 kapı olması ve Turbo olması büyük etkendi benim için.. Burdaki arkadaşların aksine Cupra tamponlu 1.6 ların etrafta cirit atmasıda işime gelmişti açıkçası.. Hatta Cupra yazısını söküp Leon yazıp Leon tamponlarıda takmayı düşünmedim değil insanların suratındanki eblek ifadeyi görmek hoşuma gidiyor..
Fuarda Fn2 nin içine bindiğimde çok beğenmiştim hatta o mesajımda sitede vardır.
Ama sonuç olarak FN2 Type-R ın neye hizmet ettiği belli. Bu bir geziyim şekil yapiyim arabası değil ne için üretildiği belli. Bu yüzden atmosferik olarak geliceği noktada belliydi. Yüksek meblalar harcayıp N/A olarak 40-50 hp almak yerine ufak işlemler ile daha çok güç almak için Cupra almıştım.. İçinin dizaynını bende hiç sevmiyorum gerçekten zevksiz bir orta konsolu var. Ama kadranları gayet başarılı ışıklandırması vs.. İşin doğrusuda geçen gün düşündüm kullanırken kaç kişi aracının orta konsoluna bakıyorki zaten şahsen ben dönüp bakmıyorum bile.. Dış güzellik olarak FN2 ile Cupranınki tartışılır tabiiki.. Cupranın beni cezbeden, of mükemmel dedirten bir tasarımı yok bazıları çok beğeniyor.. Fn2 de kafadan güzel ama arkadan kaçak kat çıkmış apartman dairesi gibi duruyor, keza Cuprada yandan ay çekirdeği gibi.. Tasarım olarak EP3 ü ikisinede tercih ederim şahsen :)
Yani sonuç olarak ben Cupra aldım Fn2 alsamıydım acaba diye düşünmedim ama muhtemelen Fn2 alsaydım Cupra alsamıydım acaba diye düşünürdüm sırf performansı açısından..
Buarada çok şükür aracı alalı tam 1 sene oldu 17.000 km yi devirdim.
Serviste yağ ve buji değişmekten başka yaptığım masrafım yok yani turbo araba sorunludur gibi bir kanı olmasın kafanızda insan gibi kullandıktan sonra ve fabrika çıkışı herhangi bir hata yok ise sorun olmuyor. TFSI ların benzin pompası ve dumpvalveleri remap sonrasında sorun çıkarıyor ki onlarda zaten yeni güncel model ile değişti.