benim yukarıda yazdıgım mesajda 60 beygir ve 3000 tl ile ilgili bişi var mı. senin alındıgın hatun konusu uzerine yazmış acıklama yapmıştım. bu seferde başka yere mi dallandırmak istiyorsun. unutma yazdıklarınla cevap hakkı doguruyorsun. ben sadece senin alındıgın konu uzerine acıklama yapıyorum.
şimdi kim uzatmış oluyor. ben mi sen mi..
Boşuna tartışmışsınız
İki araçta 230+ lara geliyor, ama bildiğim kadarıyla bu rakamlardan daha yüksek çok fazla r53 görmedim (gp demiyorum), varsa da affola ben bilmiyorum.
Ama czt nin alt yapısı çok daha sağlam, 300 lere kadar dayandığını zaten biliyoruz(bu rakamlarda gezebilen stock internalli r53 var mı? merak ediyorum). Tipik mitsubishi örneği, ayı gibi sağlam bloğu ve parçaları var
Evet bir gerçek var, yol tutuş, sürüş dinamikleri bakımından Mini daha başarılı, bu konuda sanırım tartışmaya pek gerek yok. Tasarım görecelidir ama bence de Mini daha hoş bir tasarıma sahip.
Gerçi ümit ağabey yine tersler beni kullanmadan boş boş yorum yapma der o yüzden daha fazla bişey yazmıyorum.
Ozan ın aracının yapılışını, Ozgun un neleri düzelttiğini sizden daha yakından takip ediyorum , hatta ozan la son dönem hariç arabada değişenler noldu ne bitti diye arabalarımızı deniyorduk.
Dou pm atmana gerek yoktu czt yi, yemin ederim mini den daha çok seviyorum. Tolga abi yaptı 2-3gün sonra söktü , oğuzun araca geçti parçalar ama şanssızlık ki onda problemler yaşandı. En nihayetinde bu aracın bu güçlerde ne kadar dayanacağını bilemeyiz. Miniklerin hulk gibi gazlaya gazlaya kullanılırsa bu güçler için sıkıntısız demek en doğrusu olur toplasan 100-200km yapmış setup hakkında dayanıklılıktan bahsetmek pek gerçekçi olmaz.
MiniTorque iskoç forumu.
http://www.minitorque.com/forum/
inceleyin isterseniz hatta direk link vereyim
Onlarca internal ı sc ı standart üst kapak değişmiş , remap yapılmış r53 var. 1320 adlı bir servisin dynosu cok meşhur. Genelde çıkan güçler 230whp egzantrik kapak yazılım kasnak gibi bolt-onlar. Benzininden mi havasından mı suyundan mı bilemiyorum
hatta ilk r56 ya gt28 takıp yürüten delikanlıda bu site üyesi.. Alta kırdı ama bu cocuk hala yürütüyor 1barda fln gayet tatminkar gidiyor.
geçen senenin listesi :
http://www.minitorque.com/forum/f545...ague-table-11/
bu sene güncel liste :
http://www.minitorque.com/forum/f545...ue-table-7769/
Ozanın son setupına denk gelemedim en son ufak bir boostcut sıkıntsı vardı ama ondan önce Özgün ün sihirli elleriyle araba 2500 devirde full boost yapıyordu öyle söyleyeyim![]()
stock motor ile r53 r53 ten 290 300 hp alınıyor.. rotrex sc veya turbo kitleri ile de stock internaller ile 300+whp alınabiliyor![]()
egt sıkıntısı denmiş egt sıkıntısı var doğru ama kapak işlendikten sonra öyle bir sorun kalmıyorgerçi water inj. kit ile de egt de 300 derece civarı bi düşüş oluyor o da bir tercih tabi
bende ikisi de var ama şu anda da egt sensörüm yok
![]()
tahmini 700 derecelerdedir heralde 6 ya attığımda..
YouTubeDR.ECU
Ben r53 ile kıyaslıyorum sadece bu arada, önceki mesajımda belirttimr56 yı hiç hesaba katmıyorum.
Tolga abinin aracını neden söktüğünü sanırım takip ediyorsan kesin biliyorsundur, aracın dayanıksız olması değildi mevzu
Ben czt nin daha kolay-zahmetsiz bir şekilde o güçlere ulaşabildiğini düşünüyorum, kit-kat iptali-ic + licp-uicp -egzoz-filtre - mbc ile alınan güçler ortada, basınca bakıyor iş. r53'te bu güçlere ulaşabilmek için üst kapak ve eksantriği değiştirmek gerekiyor söylediklerinden anladığım kadarıyla.
Yazmayacam daha sonra ümit abi kızıyor, sadece czt yi kullananlar czt hakkında yorum yapabilme rütbesine sahip
![]()
YouTubeDR.ECU
YouTubeDR.ECU
Görkem öyle deme yurtdışında sadece 207 ve czt yapılıyor
Miniyle ilgili forumları klüpleri garajları toplasanız türkiyedeki 207gt/rc ve czt sayısının toplamını geçer emin olun![]()
czt yemin ederim çok eğlenceli bir araba yunanistan da çok uğraşıyorlar ki sanırım en hızlılar portekiz , italya ve yunandan çıkıyor. Parça olmadığı için az malzemeyle edilen güçler daha da haz veriyor, düşünüyorum da saatlerce forum konu okurdum evc boost cut nolur , arabanın limiti nerededir , limp mode u nasıl crackleriz , esp nasıl kapatılır vs. vs.
Esp abs fişi çekersen arabanın stopları yanmaz, saçma sapan kopar arkası fln ey gidi günler czt yi çok seviyordum ya![]()
Al czt Turboyu değiştir olay bitsin bizde zevkle seyredelim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)